Mακάρι να είχαμε μερικούς Τσόρι ακόμα...

Mακάρι να είχαμε μερικούς Τσόρι ακόμα...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το σπουδαίο Τσόρι Ντομίνγκες που έδωσε τη λάμψη του στον πιο απαξιωμένο τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών.

Ήταν μακράν ο χειρότερος τελικός Κυπέλλου όλων των εποχών, χωρίς να έχουν ευθύνη πάντως οι ομάδες. Ένας αγώνας στον οποίο το κλισέ «γιορτή του ποδοσφαίρου» σταμάτησε ν' ακούγεται, καθώς αποτέλεσε τρανό παράδειγμα της ασχήμιας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσα έγιναν πριν από την τέλεση του, οι αναβολές, αλλά και οι άδειες εξέδρες συνετέλεσαν να παρακολουθήσουμε τον πιο απαξιωμένο τελικό όλων των εποχών, με την ΕΠΟ να... τρολάρει το ίδιο της τον εαυτό, προγραμματίζοντας την εκτόξευση βεγγαλικών την ώρα της απονομής, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο! Θεατές δεν είχαμε, αλλά από πυροτεχνήματα σκίσαμε...

Κι εκεί που ήταν όλα μαύρα, ήρθε ο Τσόρι Ντομίνγκες να προσφέρει τη λάμψη του στο ματς του ΟΑΚΑ, χαρίζοντας σε όλους την πιο ξεχωριστή στιγμή του τελικού. Η χειρονομία του προς την κόρη του Μπουονανότε, υπενθύμισε σε όλους την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου, που δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει.

Η κίνηση του αποκτά μεγαλύτερη σημασία επειδή έγινε μετά τη λήξη του τελικού, όταν λογικά μέσα του κυριαρχούσε η πίκρα και η απογοήτευση για το χαμένο τρόπαιο. Αλλά αυτός έδειξε πόσο σπουδαίος είναι και χαιρέτησε ιπποτικά το κορίτσι, σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Το ίδιο ασυνήθιστο ήταν και το ποστάρισμα του λίγη ώρα μετά τον τελικό: «Καληνύχτα φίλοι μου. Προσπαθήσαμε να νικήσουμε αλλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από εμάς. Μπράβο ΑΕΚ», έγραψε ο Αργεντινός σε μία κίνηση ποδοσφαιρικού πολιτισμού, που αγνοείται παντελώς στη χώρα μας. Και μπορεί να διάβασα κάπου, ότι είναι λάθος να συγχαίρουμε τον Τσόρι επειδή έκανε το αυτονόητο, αλλά στην ελληνική πραγματικότητα, ούτε τα αυτονόητα είναι δεδομένα. Όπως και να έχει, ο Τσόρι Ντομίνγκες μας πρόσφερε μία σπάνια στιγμή που έστω και για λίγο, μας έκανε να χαρούμε που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο.

Ελπίζω η χειρονομία του, αλλά και η εν γένει στάση του στον τελικό να μην περάσουν δίχως αντίκρυσμα από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Ο Τσόρι εκτός της απαραίτητης βράβευσης, πρέπει να χρησιμοποιεί ως πρότυπο και ως παράδειγμα, ειδικά για τα νέα παιδιά που τώρα κάνουν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα.

Θα είναι τεράστιο έγκλημα να μην αξιοποιηθεί ο Αργεντινός με όσα πρεσβεύει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος