Ακόμη και για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο

Ακόμη και για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να δει με ψυχραιμία τον χθεσινό κακό Ολυμπιακό.

Όταν παίζεις έτσι όπως έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός σε τελικό Κυπέλλου, με αντίπαλο μεγάλη ομάδα, άρα σε παιχνίδι ντέρμπι, είναι δύσκολο να πάρεις τη νίκη. Δεν παίζεις, με όλο το σεβασμό, με την Ξάνθη, αλλά με την ΑΕΚ...

Πραγματικά, όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα οι συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από το Υπουργείο Αθλητισμού. Διότι δεν είναι μόνο το εξόφθαλμο ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε επί ένα μήνα χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, αντίθετα με την ΑΕΚ, που είχε τρία παιχνίδια στο ίδιο διάστημα. Είναι κι ότι ο Ολυμπιακός το τελευταίο του σοβαρό παιχνίδι το έπαιξε στις 13 Μαρτίου, δηλαδή πριν δύο και πλέον μήνες, με τον Παναθηναϊκό, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα από τέλη Φεβρουαρίου. Η δε ΑΕΚ μόλις είχε παίξει δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο κι ένα ντέρμπι για τα πλέϊ οφ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα…

Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν το έχει ξανακάνει, και με επιτυχία, αυτό το πράγμα: να παίξει τελικό με ένα μήνα χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια του! Αλλά με διαφορετικές συνθήκες. Τότε πρώτον ήξερε ότι θα έπαιζε, ενώ τώρα κάθε τρεις ημέρες άλλαζε η ημερομηνία του τελικού κι ούτε ήξερε κανείς αν θα γίνει και δεύτερον τότε ήταν η ομάδα του στην τσίτα, σε εγρήγορση από το πρωτάθλημα. Το 1982 κέρδισε στο μπαράζ του Βόλου τον Παναθηναϊκό και πήρε το πρωτάθλημα. Και το 2008 κέρδισε στο Καυταντζόγλειο τον Άρη και πήρε το Κύπελλο, σε μία σεζόν που το πρωτάθλημα είχε κριθεί τελευταία αγωνιστική. Τώρα, ο Ολυμπιακός έπαιζε επί ένα μήνα ματς της πλάκας κι επί ένα μήνα δεν έπαιζε καθόλου.

Ακόμη και για τον Ολυμπιακό, τη μοναδική ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει υπό τέτοιες αντιποδοσφαιρικές συνθήκες, είναι δύσκολο να τα καταφέρει.

Ασφαλώς κι η χθεσινή του εμφάνιση δεν τον…κολακεύει. Ούτε τον προπονητή, ούτε τους παίκτες, ούτε το κλαμπ γενικότερα. Με την εικόνα αυτή δεν άξιζε ο Ολυμπιακός να κερδίσει το συγκεκριμένο ματς, απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν ήταν καλός, αλλά αν μη τι άλλο έπαιξε πιο έξυπνα και πιο παθιασμένα.

Είναι αλήθεια ότι δεν τον «πήγε» κιόλας καθόλου το παιχνίδι τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να κάνει αυτός το 1-0 σε δύο-τρεις φάσεις (όχι πάντως κλασικές για γκολ) και να αλλάξει μετά το ματς, αφού η ΑΕΚ θα έβγαινε από το μισό της γήπεδο και θα άφηνε χώρους. Όμως εξίσου αλήθεια είναι κι ότι ο Ολυμπιακός δεν το κτύπησε όσο έπρεπε το παιχνίδι. Δεν το πολέμησε όπως έπρεπε.

Αλλά όπως κι αν έχει, ασφαλή και σοβαρά συμπεράσματα δεν μπορεί να βγουν από αυτό το ματς για την ομάδα. Να τα προσθέσεις στη συνολική σούμα, ναι. Αλλά αν το απομονώσεις, θα κάνεις μεγάλο λάθος.

Εγώ θα ξεκινούσα τις μεταγραφές από ένα αριστερό μπακ…

Παρεμπιπτόντως, το χθεσινό κομμάτι μου εδώ στο gazzetta αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να σέβεσαι την ιστορία. Ειδάλλως, θα το πληρώσεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.