Αυτός ο τίτλος της ΑΕΚ είναι ο πιο γλυκός!

Αυτός ο τίτλος της ΑΕΚ είναι ο πιο γλυκός!

Αυτός ο τίτλος της ΑΕΚ είναι ο πιο γλυκός!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την ΑΕΚ και εξηγεί γιατί αυτή η κατάκτηση του Κυπέλλου έχει μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλο τίτλο στην ιστορία της...

Μεθυσμένη Πολιτεία από χθες το βράδυ η ΑΕΚ και όχι άδικα. Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι το πρωϊ για την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οπόιο στο μυαλό των οπαδών μοιάζει με 10 πρωταθλήματα!

Το ξέσπασμα αυτό είναι δικαιολογημένο και αποδεικνύει ότι ο τίτλος αυτός, ίσως να είναι ο πιο γλυκός στην ιστορία του Δικεφάλου, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα κλάματα του Στέλιου Μανωλά αμέσως μετά τη λήξη του τελικού!.

Καταρχήν καταχωνιάζει οριστικά στο «ντουλάπι» της λήθης, τον υποβιβασμό στην Γ' Εθνική και τα δύο δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν. Πλέον η μαύρη αυτή σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ανήκει οριστικά στο παρελθόν και η κατάκτηση του Κυπέλλου βοηθάει όλους τους φίλους της ομάδας, να την ξεχάσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα! Η ΑΕΚ επέστρεψε, ανανεωμένη και δυνατή...

Επίσης επιβεβαιώνει το άκρως επιτυχημένο σύνθημα «ερχόμαστε» που λανσαρίστηκε τη δύσκολη εποχή της Γ' Εθνικής, κυρίως για να τονώσει την ψυχολογία του κόσμου της ομάδας. Πλέον δεν αποτελεί σύνθημα αλλά πραγματικότητα που κάνει τους οπαδούς της ιστορικής αυτής ομάδας να ξεχειλίζουν από υπερηφάνεια και δίκαια να φωνάζουν τώρα, «ήρθαμε»!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί και τη μεγαλύτερη δικαίωση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και για όλους τους διοικούντες της ομάδας. Μία χρονιά που έδειχνε μεταβατική, λόγω της επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία, ολοκληρώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο, υπογραμμίζοντας ως επιτυχημένες τις κινήσεις που έγιναν σε μία ομάδα που μόνο «νεοφώτιστη» δεν ήταν! Χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα, αλλά με σωστές επιλογές και σκληρή δουλειά, η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει από την... τέφρα της Γ' Εθνικής τις κατάλληλες βάσεις για να χτιστεί μία σπουδαία ομάδα.

Και μέσα σε όλα, αυτός ο τίτλος επιβεβαιώνει σε τεράστιο βαθμό, όλη την ρητορική που είχε η ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό, ότι δηλαδή σε συνθήκες ισονομίας, δίκαιης μεταχείρισης και αντιμετώπισης, μπορεί να χτυπήσει στα ίσια τους «ερυθρόλευκους». Αλλωστε είναι η μόνη ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και το κατάφερε και πάλι, σε ματς που είχαμε ρεσιτάλ διαιτησίας και οι δύο ομάδες μπήκαν στον τελικό από την ίδια... αφετηρία!

Οπως και να έχει η θριαμβευτική επιστροφή της ΑΕΚ, μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να προσφέρει στο άθλημα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλες ομάδες, δυνατές ομάδες και ίση αντιμετώπιση όλων. Αν γίνουν αυτά, τότε ίσως να φανεί λίγο φως στο βάθος του τούνελ που έχει εγκλωβιστεί το ποδόσφαιρο μας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος