Στον τελικό, μόνο ένα πράγμα μετράει

Στον τελικό, μόνο ένα πράγμα μετράει

Στον τελικό, μόνο ένα πράγμα μετράει

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μία πρώτη προσέγγιση του τελικού του Κυπέλλου μέσα από το blog του στο gazzetta.

Λένε-προβλέπουν οι περισσότεροι ότι ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να κυριαρχήσει στον τελικό, ενώ η ΑΕΚ θα ψάξει να κλέψει τη νίκη.

Η γνώμη μου; Σε τέτοια ματς, καθαρά ειδικών συνθηκών, το μόνο που μετράει είναι ποιος θα σηκώσει την κούπα. Ούτε ποιος θα παίξει καλύτερα, ούτε ποιος θα κυριαρχήσει, ούτε ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι που γίνεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Με τον Ολυμπιακό να έχει να παίξει μπάλα ένα μήνα!!! Με τους διαιτητές και τους επόπτες να έχουν οριστεί με τον τρόπο που έχουν οριστεί…Με την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στους δύο συλλόγους και σε επίπεδο κορυφής. Με…χίλια δύο τέλος πάντων, που τα ξέρουμε και δεν έχει νόημα να τα λέμε και να τα ξαναλέμε.

Το μόνο που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ποιος θα κερδίσει. Τι περιμένουμε; Ποδόσφαιρο…περιωπής, σε ένα τελικό που γίνεται χωρίς κόσμο; Με τη μία ομάδα να έχει…ξεχάσει τι σημαίνει επίσημο παιχνίδι;

Και τι να το κάνω εγώ, να παίξω μπάλα, άμα χάσω. Εδώ θέλει έξυπνο παιχνίδι, να μην φας γκολ και να κοιτάξεις πως θα εκμεταλλευθείς την παραμικρή ευκαιρία. Μισό μηδέν; Μισό μηδέν! Χάρμα ιδέσθαι είναι και το μισό μηδέν! Κι η νίκη στην παράταση! Κι η νίκη στα πέναλτι! Λουκούμι! Αρκεί να έρθει.

Βεβαίως, άλλο ο θρίαμβος, άλλο η νίκη. Πάντα προτιμάς τον θρίαμβο, ιδίως όταν παίζεις με ένα μεγάλο αντίπαλο. Αλλά για να φτάσεις στο θρίαμβο, πρέπει πρώτα να έχεις διασφαλίσει τη νίκη…Ο δε Ολυμπιακός έχει παρελθόν πολλών αγώνων με την ΑΕΚ, που την είχε λιώσει, αλλά τελικά είχε χάσει 0-1 με μία κόντρα επίθεση...

Αυτοί οι τελικοί θέλουν και ψυχή και καθαρό μυαλό. Η ανωτερότητα επί του αντίπαλου δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται από αυτά τα δύο στοιχεία. Χρειάζεται και το πάθος κι η πονηράδα. Να μην σε πιάσει κότσο ο άλλος, πας εσύ συνέχεια στην επίθεση και σου την κάνει μετά αυτός με αντεπιθέσεις.

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Απλά πρόκειται ένα τελικό που τον έχουν ξεφτιλίσει τόσο πολύ εδώ και δύο μήνες, που πραγματικά χάσεις-κερδίσεις αυτό το πράγμα δεν αλλάζει...

Best of internet