Μία Ευρώπη και δύο... κηδείες! (vids)

Gazzetta team
Μία Ευρώπη και δύο... κηδείες! (vids)

bet365

Η Σαουθάμπτον νίκησε 4-1 την Κρίσταλ Πάλας και καπάρωσε μία θέση στο Europa League, ξεπερνώντας την Γουέστ Χαμ που έχασε από την Στόουκ (2-1). Ξανά κάτω από την Αρσεναλ η Τότεναμ.

Δεν υπάρχει το φίνις που έκανε η Σαουθάμπτον, η οποία με το γεμάτο 4-1 επί της Κρίσταλ Πάλας έκλεψε την 6η θέση από τη Γουέστ Χαμ και μαζί και το εισιτήριο για το Europa League (σ.σ.: αυτή τη στιγμή είναι 5η καθώς υπερισχύει στην ισοβαθμία με τη Γιουνάιτεντ, που όμως έχει να παίξει με τη Μπόρνμουθ). Ο Μανέ (43’) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σπερόνι και άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο. Ο Πελέ (61’) έκανε το 2-0, αλλά ο Πάντσιον (64’) έφερε άγχος, μειώνοντας. Ωστόσο, οι Μπερτράν (75’ πέναλτι) και Ντέιβις (87’) δεν άφησαν περιθώρια αποτυχίας και οι Αγιοι ολοκλήρωσαν το επικό φινάλε τους. Με επτά νίκες και μόλις μία ήττα στις 10 τελευταίες αγωνιστικές έφτασαν τους 63 βαθμούς, που είναι και οι περισσότεροι στην ιστορία τους στην Premier League.

Ελπίζει στη Γιουνάιτεντ η Γουέστ Χαμ
Πριν λίγες μέρες οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ υποδέχθηκαν το πούλμαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πέτρες... Τώρα, θα αναγκαστούν να την υποστηρίξουν στον τελικό του κυπέλλου αφού η ομάδα τους ηττήθηκε από την Σόουκ (2-1) και για να βγει στο Europa League θα πρέπει οι Κόκκινοι Διάβολοι να κατακτήσουν το FA Cup. Κι όμως, το ματς με την Στόουκ άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς αφού στο 23' ο Αντόνιο με σουτ έκανε το 0-1. Τα Σφυριά ήλεγχαν την κατάσταση, έβγαλαν το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα αλλά στην επανάληψη ήρθαν τα πάνω-κάτω. Η Στόουκ ισοφάρισε στο 55' με το σουτ του Ιμπουλά που έστειλε την μπάλα στη γωνία, άγχωσε τους Λονδρέζους που ήθελαν μόνο νίκη και στο 88' τους σόκαραν με την κεφαλιά του Ντιουφ μετά την εκτέλεση κόρνερ (2-1)!

Απίθανη πεντάρα η Νιούκαστλ, κάζο η Τότεναμ
Λίγες μέρες πριν έχασε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τώρα η Τότεναμ υπέστη νέο πλήγμα αφού υπέστη ταπεινωτική ήττα από την υποβιβασμένη Νιούκαστλ των 10 παικτών με 5-1 και για ακόμα μια σεζόν είδε την Αρσεναλ να τερματίζει από πάνω της. Στο 19' άνοιξε το σκορ η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ όταν ύστερα από κακή απομάκρυνση του Αλντερβάιρελντ, ο Σισοκό έδωσε στον Μίτροβιτς και εκείνος στον Βαϊνάλντουμ που έκανε το 1-0. Στο 39' διπλασίασαν τα τέρματά τους οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Μίτροβιτς ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μούσα Σισοκό και το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη έγινε χαμός! Στο 61' η Τότεναμ μείωσε σε 2-1 με τη σέντρα-σουτ του Ερικ Λαμέλα που πήγε στα δίχτυα και παρότι στο 67' η Νιούκαστλ έμεινε με δέκα παίκτης εξαιτίας του σκληρού μαρκαρίσματος του Μίτροβιτς στον Γουόκερ, πέτυχε ακόμα τρία γκολ διασύροντας τους Λονδρέζους που έκαναν πολύ άσχημο finish στη σεζόν. Στο 73' οι Magpies κέρδισαν πέναλτι μετά τη βουτιά του Σισοκό και ο Βαϊνάλντουμ το μετέτρεψε σε γκολ ξεγελώντας τον Γιορίς (3-1). Στο 85' έγινε το 4-1 από τον Ααρονς ύστερα από σουτ του Τάουνσεντ στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Γιάνμαατ έφυγε από δεξιά και νίκησε τον Γιορίς με συρτό σουτ. Η Τότεναμ για 21η σεζόν τερμάτισε κάτω από την Αρσεναλ μετά την 5άρα που δέχθηκε από την Νιούκαστλ.

Επιβλητική πρωταθλήτρια η Λέστερ
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι επέστρεψε με τιμές πρωταθλητή στο Stamford Bridge και η Λέστερ πήρε 1-1 από την Τσέλσι και έγινε η πρωταθλήτρια με την 5η καλύτερη διαφορά επί εποχής Premier League. «Υπάρχει μόνο ένας Ρανιέρι» τραγούδησαν οι οπαδοί των Μπλε, οι οποίοι στο 26' σηκώθηκαν και χειροκρότησαν για ένα λεπτό σαν φόρο τιμής στον Τζον Τέρι, ο οποίος ίσως κλείνει την καριέρα του στο κλαμπ του δυτικού Λονδίνου. Ο Πέδρο είχε στο πρώτο μέρος σουτ άουτ για την Τσέλσι (7'), όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ που θύμισε τον πατέρα του στις επεμβάσεις του 39' στο σουτ του Γουίλιαν και στο 44' σε εκείνο του Φάμπρεγας. Ο Σεσκ πάντως νίκησε τον Δανό keeper, αφού στο 66' ο Σλουπ ανέτρεψε τον Μάτιτς και ο Καταλανός έκανε το 1-0 από τη βούλα. Σε ένα ματς που δεν είχε καθαρές φάσεις στο δεύτερο μέρος, ο Ντάνι Ντρινκγουότερ, με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κουρτουά για το τελικό 1-1 'φωνάζοντας' στον Ρόι Χόντγκσον να τον πάρει στο Euro.

Δεύτερη με τεσσάρα
Ήταν θέμα τιμής. Η Άρσεναλ υποδέχθηκε την ουραγό Άστον Βίλα και ήθελε τη νίκη, για να τερματίσει δεύτερη και το πιο σημαντικό: πάνω από την Τότεναμ, αν τα σπιρούνια έχασαν στο Νιούκαστλ. Τελικά, οι «κανονιέρηδες» τα κατέφεραν. Διέλυσαν με 4-0 τους χωριάτες, αποχαιρέτισαν Αρτέτα και Ροσίτσκι και προσπέρασαν την μεγάλη τους αντίπαλο. Για το παιχνίδι δεν μπορείς να πεις και πολλά, καθώς ήταν μονόλογος των γηπεδούχων, έστω και αν το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο τέλος. Μόλις στο 5’ μετά από σέντρα του Μονρεάλ ο Ζιρού έκανε με κεφαλιά το 1-0, με τους παίκτες του Βενγκέρ να έχουν τον έλεγχο, όμως τις ευκαιρίες να είναι λίγες.

Ο Γουίλσιρ έχασε την καλύτερη στο πρώτο μέρος στο 33’, τη στιγμή που ο Αγιού προσπαθούσε για την Βίλα, όμως οι περισσότερες επιθέσεις των φιλοξενούμενων έμεναν μισοτελειωμένες. Το 2-0 ήρθε στο 78’ ξανά με τον Ζιρού μετά από πανέμορφο συνδυασμό με τους Σάντσες και Οζίλ. Ο Ζιρού ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στο 80’ μετά από ασίστ του Μπεγιερίν, ο Μπαν είπε «όχι» στον Οζίλ στο 84’, όμως στο 90’ είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του μετά το σουτ του Αρτέτα, για το τελικό 4-0. Αυτή ήταν και τυπικά η χειρότερη σεζόν στην ιστορία της Βίλα στην πρώτη κατηγορία.

Έκλεισε με νίκη η Έβερτον
Η μετά-Μαρτίνεθ εποχή ξεκίνησε με νίκη για την Έβερτον, που επιβλήθηκε με 3-0 της Νόριτς. Πένινγκτον, Ντέιβις και Ντάουελ βρέθηκαν στην 11άδα των γηπεδούχων, που μπήκαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λουκάκου. Ό,τι δεν κατάφερε ο Βέλγος, το κατάφερε ο ΜακΚάρθι στο 19’ με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση για το 1-0. Τα πάντα ξεκαθάρισαν με το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Λουκάκου κέρδισε το πέναλτι και ο Μπέινς έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Μιραλάς να κάνει το 3-0 μετά από σέντρα του Κένι, ενώ ο Χάουαρντ, που έκανε την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Έβερτον, φρόντισε να κρατήσει το μηδέν με τις αποκρούσεις του στο τέλος.

Μόνο η κούπα σώζει τη Λίβερπουλ
Το 1-1 των Κόκκινων στην έδρα της Γουέστ Χαμ σημαίνει ότι τερμάτισαν στην όχι και ιδιαίτερα τιμητική για τη φανέλα τους 8η θέση. Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, μιας και ο Γίργκεν Κλοπ παρέταξε την ομάδα του με αναπληρωματικούς. Λογικό αυτό, καθώς την Τετάρτη παίζει κόντρα στη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League. Μόνο εάν κατακτήσει το τρόπαιο, θα μπορέσει να σώσει τη χρονιά, μιας και σε αυτή την περίπτωση, θα βρεθεί στο Champions League. Ειδάλλως, μένει εκτός Ευρώπης. Η Μπρομ άνοιξε το σκορ με τον Ροντόν (14’) έπειτα από ενέργεια του Τζόναθαν Λέξκο. Ο τελευταίος έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει γεννηθεί το 1999 και δίνει ασίστ στην Premier League. Με σόλο προσπάθεια του Αϊμπ (23’) η Λίβερπουλ ισοφάρισε, αλλά θα μπορούσε να ηττηθεί, εάν στην καλύτερη φάση του αγώνα ο Ροντόν δεν σημάδευε το δοκάρι. Ετσι για τέταρτη φορά στα πέντε πρόσφατα μεταξύ τους δεν υπήρξε νικητής.

Σωμένη και «Χ»αλαρή η Σάντερλαντ
Το έκανε το 2013 με τον Ντι Κάνιο, το 2014 με τον Πογιέτ, το 2015 με τον Αντβοκαατ και ξανά μανά τώρα με τον Σαμ Αλαρνταϊς. Η Σάντερλαντ κατάφερε από την προηγούμενη αγωνιστική να εξασφαλίσει την παραμονή της στο φινάλε και έτσι ταξίδεψε αδιάφορη στην έδρα της Γουότφορντ. Μάλιστα έπαιξε με εννέα αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της και ακόμα κι έτσι μπόρεσε να μην ηττηθεί (2-2). Προηγήθηκε κιόλας δύο φορές με τους Ρόντγουελ (39’), Λενς (51’), για να ισοφαριστεί από τους Πρεντλ (48’), Ντίνι (61’ πέναλτι). Η Σάντερλαντ έβαλε ακόμα δύο γκολ, αλλά της ακυρώθηκαν. Όχι πως θ΄ άλλαζε και κάτι αν μετρούσαν…

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα