Ο Ολυμπιακός για τον καθαρισμό της Μεσογείου

Ο Ολυμπιακός για τον καθαρισμό της Μεσογείου

Ο Ολυμπιακός για τον καθαρισμό της Μεσογείου

Το πρωί της Κυριακής ο Ολυμπιακός βοηθάει στον καθαρισμό της Μεσογείου αρχίζοντας από τα «Βοτσαλάκια».

Εκτός λοιπόν από την συνεχή βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, ο Ολυμπιακός νοιάζεται και για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας «Βοτσαλάκια» που βρίσκεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Το πρωί (10.00) της Κυριακής (15/5) παιδιά από τις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και τις Ακαδημίες κολύμβησης του πειραϊκού συλλόγου θα συνδράμουν στον καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας που βρίσκεται μάλιστα μια… ανάσα από τα γραφεία του.
 
Παρών σε αυτήν την πρωτοβουλία που άρχισε την 1η Μαΐου και έχει την ονομασία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», θα είναι και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και αθλητής του Ολυμπιακού, Σπύρος Γιαννιώτης. Ο καθαρισμός στα «Βοτσαλάκια» είναι ο πρώτος κεντρικός καθαρισμός που έχει προγραμματίσει για την φετινή, 21η, σεζόν το συντονιστικό δίκτυο «Μεσόγειος SOS». Στην δράση συμμετέχει, φυσικά, και ο Δήμος Πειραιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου και φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, παιδιά από τις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των Ακαδημιών κολύμβησης.
 
Να σημειωθεί πως πέρα από τον καθαρισμό της ακτής, θα υπάρξει και υποβρύχιος καθαρισμός βυθού από καταδυτικό σύλλογο του Πειραιά. Επίσης, για τους μικρούς που θα συμμετάσχουν στη δράση θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια.
 
 
Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την πολύ σημαντική δράση του Δικτύου Μεσόγειος SOS και του Δήμου μας. Η συμμετοχή της οικογένειας του Ολυμπιακού σε αυτή την σημαντική προσπάθεια θα είναι πολυδιάστατη. Οι μικροί αθλητές ποδοσφαίρου και κολύμβησης των σχολών και των ακαδημιών μας θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στον καθαρισμό της παραλίας στην οποία μάλιστα στεγάζεται και Σχολή Ποδοσφαίρου μας, αλλά επίσης να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν αρμοδίως για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος. 
 
Όπως έχουμε πολλές φορές δηλώσει, πέρα από την ανάδειξη του αθλητικού τους ταλέντου, η διάπλαση του χαρακτήρα των νεαρών αθλητών μας αποτελεί προτεραιότητα μας. Η παρουσία δε, ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή πρότυπο όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης πιστεύουμε πως θα παραδειγματίσει τα παιδιά έτσι ώστε στο μέλλον ως ενήλικοι να αποτελέσουν το υγιές κομμάτι μιας πιο φιλικής προς το περιβάλλον Κοινωνίας. Με την σειρά μας κι εμείς, καλούμε τους φίλους της ομάδας μας να βρεθούν δίπλα μας έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε στον καθαρισμό της παραλίας της πόλης μας».

Best of internet