Το απρόοπτο που... άλλαξε τη διάθεση

Το απρόοπτο που... άλλαξε τη διάθεση

Το απρόοπτο που... άλλαξε τη διάθεση

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta για το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα και εξηγεί για ποιο λόγο οι «ερυθρόλευκοι» βγαίνουν μόνο κερδισμένοι από το ταξίδι τους στο Βελιγράδι.

Έφτιαξαν βαλίτσες βιαστικά. Ουσιαστικά αποφασίστηκε Παρασκευή και Κυριακή πρωί ο Ολυμπιακός ήταν ήδη σε πτήση για το Βελιγράδι. Κατάσταση όχι ακριβώς συνηθισμένη για ένα επαγγελματικό κλαμπ με πρόγραμμα αυστηρό και χαρακτηριστικά τακτοποιημένο.

Ειδικά το «φεύγω πρωί» και «επιστρέφω χαράματα» έχοντας πάει και έρθει σε μια άλλη χώρα, δεν είναι καθόλου εύκολο στην διαχείριση του, από κανέναν. Πόσο μάλλον για 23 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Ένα ταξίδι πάντα «επιβαρύνει». Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν κρατά ούτε ένα 24ώρο.

Παρά ταύτα νομίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια άκρως πετυχημένη επιλογή. Έστω και έξω από τα συνηθισμένα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το χρονικό σημείο. Πολύ μεγαλύτερη η «ψυχολογική» κούραση μιας ολόκληρης ομάδας να περιμένει εδώ και 20 ημέρες το τελευταίο επίσημο ματς -και αυτό να μην έρχεται-, από το να πας μέχρι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις ως εκεί για να γιορτάσεις. Για να περάσεις καλά. Να σε χειροκροτήσουν. Για να αλλάξεις παραστάσεις.

Πιο δύσκολο το «κάθε μέρα» Ρέντης. Τι θα έκανε εδώ ο Μάρκο Σίλβα έπειτα από τα μαντάτα της Πέμπτης; Θα έπρεπε να δώσει τουλάχιστον δύο ημέρες ρεπό. Και να αφήσει και πάλι την ομάδα του, δίχως «παιχνίδι» στα πόδια της. Όπως επέλεξε δηλαδή να κάνει και πριν από μια εβδομάδα. Ήταν πολύ έξυπνη κίνηση αυτή η απόφαση για τη μετάθεση του φιλικού με τον Ερυθρό Αστέρα. Και νομίζουμε ότι εκτός των άλλων βοήθησε και τον Πορτογάλο να οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα αγωνιστικής φύσεως. Είτε αυστηρά για πρόσωπα, είτε για συνολικές «συμπεριφορές» στη λειτουργία.

Το γεγονός για παράδειγμα ότι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο από το πρώτο, όπου θεωρητικά έπαιξαν όσοι προορίζονταν για βασικοί κόντρα στην ΑΕΚ κάτι λέει. Ο Κασάμι, ο Πάρντο, ο Ντουρμάζ ακόμη και ο Ζντιέλαρ δεδομένα έβαλαν σε σκέψεις τον Πορτογάλο κόουτς. Και ίσως τον αναγκάσουν σε ένα ακόμη «ανακάτεμα» της τράπουλας. Αν τέλος πάντων υπάρχει λόγος.

Οι Ερυθρόλευκοι λογικά σήμερα θα πληροφορηθούν τα νέα δεδομένα γύρω από την διοργάνωση του τελικού. Αν και πότε θα γίνει. Στην περίπτωση που υπάρχει ματς; Η «παρένθεση» του Βελιγραδίου θα τους δώσει το δικαίωμα έχοντας αλλάξει εικόνες, να επιστρέψουν στην αντίστροφη μέτρηση με σαφώς καλύτερη διάθεση. Αν σε παγκόσμια πρωτοτυπία δεν γίνει τελικός; Τότε τουλάχιστον ο επίλογος θα είναι για όλους μια ωραία ανάμνηση. Και από Τρίτη ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής