Στα 22 ντέρμπι, πόσα έπαιξαν οι επόπτες του Σιδηρόπουλου;

Στα 22 ντέρμπι, πόσα έπαιξαν οι επόπτες του Σιδηρόπουλου;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μία απάντηση μέσα από το blog του στο Gazzetta σε ένα ερώτημα που αν μη τι άλλο παρουσιάζει το δικό του ενδιαφέρον. 

Στα 22 ντέρμπι, πόσα έπαιξαν οι επόπτες του Σιδηρόπουλου;

Ο τελικός του Κυπέλλου λοιπόν αναβλήθηκε επειδή κάποιος η, κάποιοι ήθελαν να είναι επόπτες ο Ευθυμιάδης από την Πιερία κι ο Κωστάρας από την Αιτωλοακαρνανία, αυτοί δηλαδή που έχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ο Σιδηρόπουλος.

Αυτό δεν λένε όλες οι πληροφορίες, χωρίς να έχουν διαψευστεί από κανένα; Εκτός κι αν πιστέψουμε ότι η αναβολή έγινε πράγματι επειδή δεν υπήρχαν τόσοι Αστυνομικοί, ώστε να…περιφρουρήσουν τα... 70.000 καθίσματα του ΟΑΚΑ, που όντως είναι πολλά…

Φαντάζεται λοιπόν κάποιος ότι αυτοί οι δύο επόπτες είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Έτσι δεν είναι; Για να γίνεται ρε παιδί μου τέτοιος θόρυβος. Πιστεύεις ότι έχουν πάρει…επ΄ ώμου τα ντέρμπι. Έτσι, σκέφθηκα κι εγώ να δω τι έχουν κάνει αυτοί οι δύο διεθνείς επόπτες στα ντέρμπι που έπαιξαν φέτος, 14 τον αριθμό. Πως τα πήγαν. τα πήγαν καλά η, τα έκαναν θάλασσα. Μιλάμε για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (και στο κύπελλο), Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Είναι 14 ντέρμπι σε πρωτάθλημα (30 αγωνιστικές) και Κύπελλο. Ακόμη και τα δύο που δεν έγιναν, είχαν κανονικά ορισμούς διαιτητών.

Και τι διαπιστώνω: από αυτά τα 14 ντέρμπι, ο Ευθυμιάδης κι ο Κωστάρας δεν έχουν παίξει παρά σε ένα!!! Ο Ευθυμιάδης για την ακρίβεια το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Ο Κωστάρας σε κανένα. Ένα ο ένας, μηδέν ο άλλος. Κι εγώ τι να κάνω, πάω πιο πίσω. Πάω στην περασμένη σεζόν, την περσινή. Τότε είχαν γίνει άλλα 8 ντέρμπι σε 34 αγωνιστικές πρωταθλήματος και σε όλη τη διοργάνωση του Κυπέλλου, αφού η ΑΕΚ ήταν στη Β΄κατηγορία κι έπαιξε μόνο με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Ευθυμιάδης και Κωστάρας είχαν μηδέν παρουσίες στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού-ΑΕΚ, Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ.

Άρα, στα 22 ντέρμπι που έγιναν πέρσι και φέτος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα, οι δύο συγκεκριμένοι επόπτες, είχαν μία παρουσία. Ούτε καν μία ο καθένας. Μία ο ένας εκ των δύο. προσέξτε, ούτε τους κατηγορώ, ούτε τίποτα. Ούτε καν τους κρίνω, αφού δεν έχουν καν δοκιμαστεί σε ντέρμπι, σε μεγάλο παιχνίδι, που η πίεση είναι έντονη και καίει η μπάλα για όλους. Εγώ απλά παρατηρώ. καταγράφω. 

Και για όσους πιστεύουν ότι αυτό είχε να κάνει με το ότι δεν έπαιξε ο Σιδηρόπουλος πολλά ντέρμπι, ξεχάστε το. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ισχύει ότι κάθε διαιτητής παίζει με τους δικούς του επόπτες, όπως ισχύει στα Κύπελλα Ευρώπης. Κάθε φορά παίζουν με διαφορετικούς. Όλοι οι διαιτητές.

Αυτά για το…περιβόητο δίδυμο εποπτών του τελικού. Χωρίς κανένα σχόλιο από εμένα. Άλλωστε δεν χρειάζεται...

 

Best of internet