Παπαθανασάκης: «Έχω αρκετά χρήματα... όμως έβαλα μυαλό»

Παπαθανασάκης: «Έχω αρκετά χρήματα... όμως έβαλα μυαλό»

Παπαθανασάκης: «Έχω αρκετά χρήματα... όμως έβαλα μυαλό»

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης με δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη που ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να πάρει αδειοδότηση. Αναφέρθηκε στον Αντώνη Ρέμο, αλλά και στην πώληση του Απόστολου Βέλλιου.  

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής μίλησε στο «Μετρόπολις» αρχικά για τους λόγους που το σωματείο δεν πήρε άδεια.

«Είχαμε κάτι προβλήματα και προσπαθούσαμε να τα τελειώσουμε πριν την λήξη της προθεσμίας. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα όπως νομίζει όλος ο κόσμος γιατί εμείς με τους παίκτες που θα φέρουμε θα έχουμε καλή ομάδα. Ο κόσμος μας είναι στεναχωρημένος κι εγώ δε θέλω να είναι στεναχωρημένος. Στεναχωρήθηκα κι εγώ αλλά θα είμαστε πάρα πολύ καλοί γιατί είχαμε το ίδιο πρόβλημα όταν είχα έρθει και ήμασταν εντάξει. Πλέον έχουμε παίκτες που έχουν πείρα στην Super League. Θα πάρουμε και μερικούς παίκτες που έχουμε βρει και θα είμαστε δυνατοί».

H Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που καταλογιστεί πέναλτι στο Σεβίλλη - Σαχτάρ.

Για τους λόγους που δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής: «Δεν κάναμε ρυθμίσεις οφειλών. Προσπάθησα αλλά δεν είχε γίνει στην ώρα του. Αναφέρομαι σε ρυθμίσεις σε παλιά χρέη που έχουμε πληρώσει αρκετά. Μπορούσαμε να πάρουμε την άδεια αλλά δεν την πήραμε κι εγώ φταίω γι’ αυτό. Τα παιδιά δουλέψανε σωστά με τους φακέλους για αρκετές ημέρες. Δε μπορώ να πω πολλά αυτή την στιγμή καθώς υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας».

Για το αν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα: «Όχι. Έχω αρκετά χρήματα όμως έβαλα λίγο μυαλό αυτές τις ημέρες που ακούω τον κόσμο να φωνάζει και μιλάει για καβούρια και τέτοια πράγματα. Δεν έχω ξανακούσει τέτοια λόγια ποτέ. Εγώ δε θα πετάω χρήματα σε μία «μαύρη τρύπα». Στην Ελλάδα έχω δει πως ένας άνθρωπος θα βάζει όλα τα χρήματα και όλοι οι άλλοι θα κάνουν κουμάντο ή θα παίζουν στοίχημα οι ομάδες. Ήμουνα κι εγώ προπονητής στον Καναδά κι έχω μάθει να βγάζουμε δικά μας παιδιά. Να φέρνουμε παίκτες που να είναι σοβαροί και να κάνουν τη διαφορά. Δεν τα κάναμε αυτόν τον χρόνο. Κάναμε λάθη όμως θα τα φτιάξουμε αυτά. Ξέρω από μπάλα και θα τα φτιάξουμε».

Για το κουμάντο που θέλουν να κάνουν κάποιοι στην ομάδα: «Όλος ο κόσμος έχει κάτι να πει και αντί να είμαστε επικεντρωμένοι στο να κερδίζουμε τα παιχνίδια όλοι έγραφαν και μιλούσαν στα ραδιόφωνα. Πρέπει η ομάδα μας να είναι συγκεντρωμένη στο πως να κερδίσει και ο καθένας μας να μη νομίζει πως τα ξέρει όλα γιατί δεν ξέρουν τίποτα απ’ αυτά που βγαίνουν και λένε ή γράφουν. Όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο αισθάνεσαι την αγάπη τους για την ομάδα. Κάθε φορά είναι αυτοί εκεί και με την καρδιά τους τραγουδάνε και κάνουν καλό στην ομάδα. Όμως χθες κάποιος έβαλε στο σάιτ τους πως θέλουν να ξέρουν μέχρι την Παρασκευή για τη μη αδειοδότηση και το μέλλον της ομάδας. Εγώ είμαι ο Παπαθανασάκης. Κανείς δεν είναι το αφεντικό μου. Βάζω χρήματα από την τσέπη μου και θα βρω το καλύτερο για τον Ηρακλη. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου λέει πως θέλουμε να ξέρουμε ως την Παρασκευή. Αυτά είναι βλακείες. Αν θέλει κάποιος να μιλήσει να έρθει να μιλήσουμε ωραία και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Κανείς δεν έχει πει τι μπορώ να κάνω για την ομάδα. Όλοι φωνάζουν και έχουν κακία. Εγώ θα κάνω αυτό που είναι καλό για την ομάδα μας. Καλό για τον Ηρακλη. Έχω ακούσει πολλά πράγματα στα ραδιόφωνα. Βγαίνουν και λένε σαχλαμάρες. Δε μιλάω για τους οπαδούς αλλά γι’ αυτούς που βγαίνουν στα ραδιόφωνα. Να ήξεραν πόσα χάνει η ομάδα κάθε μήνα δε θα το πίστευαν. Δεν προσπαθούν να κάνουν κουμάντο. Αγαπάνε την ομάδα. Αλλά μερικές φορές δε μ’ αρέσει όπως γράφουν τα πράγματα στο site τους. Μου μιλάνε τους μιλάω. Είμαστε εντάξει όμως. Αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε λίγη υποστήριξη και ο καθένας μας «χτυπάει». Άμα δεν είμαστε μαζί δε θα γίνει τίποτα στον Ηρακλη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να βγάζουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Πρέπει να φέρνουμε παίκτες που να κάνουν τη διαφορά. Κι εμείς έχουμε κάνει μερικά λάθη. Θέλω να φτιάξω την οργάνωση και να φτιάξω κάτι σοβαρό να μπορεί πετάξει μια ημέρα ο Ηρακλής».

Για το γεγονός ότι ο Ηρακλή σε αυτό το πρωτάθλημα είχε ένα από τρία χαμηλότερα μπάτζετ: «Αυτά είναι βλακείες. Εμείς χάνουμε 170.000 ευρώ κάθε μήνα. Ο κόσμος όμως δε ξέρει. Βγάλαμε 79.000 ευρώ από τα διαρκείας. Τι είναι 79.000 ευρώ από τα διαρκείας; Τίποτα, ενώ χάνουμε κάθε μήνα 170.000 ευρώ τουλάχιστον. Δε θέλω να μιλήσω για το πόσα χρήματα έχω βάλει. Έχω βάλει πολλά λεφτά που δε ξέρει ο κόσμος και το άλλο πράγμα είναι πως μας σκοτώνουν τα παλιά. Ένας τραγουδιστής θα με πάει δικαστήριο με το δικηγόρο του για 1.500.000 ευρώ και δεν έπρεπε να σας το πω αυτό. Δε με αφήνουν οι δικηγόροι μου να μιλάω έτσι. Εγώ τι φταίω για τα παλιά; Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα 20.000-30.000 μας «χτυπάνε». Δε είναι μόνο το χρήμα. Μας έχουν ζαλίσει αυτόν τον χρόνο», άρα ο Αντώνης Ρέμος σας έστειλε εξώδικο, «Θα πάμε δικαστήρια σε λίγο καιρό και ετοιμαζόμαστε. Εγώ τι φταίω για τα παλιά; Ο κόσμος αντί αν υποστηρίζει την ομάδα «χτυπάνε» με λόγια».

Για τον αν υπάρχουν άτομα που θα γίνουν «συμπαίκτες» του στον Ηρακλή: «Έχει έρθει κόσμος με ενδιαφέρον. Αν έρθει άνθρωπος δε θα παίζει στοίχημα και θα πρέπει να είναι καλός και γερός. Όπως εγώ που πήγα στην Αθήνα και ήμουνα καθαρός. Κι αυτός που θα έρθει δε θα κάνει πράγματα εις βάρος της ομάδας. Να σεβαστούν τον Ηρακλή γιατί το σωματείο για μένα είναι σαν παιδί μου. Άρα, άμα κάποιος είναι καλός δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για το αν πιστεύει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει έτσι λόγω στοιχηματισμού: «Οχι όλες οι ομάδες. Όμως είναι μερικές ομάδες που έχω ακούσει και έχω δει στα δικά μας τα παιχνίδια. Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα. Εγώ θέλω να κάνω μια ομάδα που να σέβεται τα νεαρά παιδιά. Θέλω να κάνουμε κάτι πολύ όμορφο, κάτι πολύ καλό. Μπορεί να μην ήμασταν καλή στην βαθμολογία όμως ξέρω πως ο Ηρακλής είναι καθαρή ομάδα. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω τον Ηρακλή καθαρό. Τους άλλους δε μπορώ να τους ελέγχω. Μπορώ να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε μπορώ να λέω για άλλους προέδρους άμα κάνουν πράγματα γιατί μπορεί να μην είναι ο πρόεδρος και να είναι κάποιος κοντινός. Αυτοί που ήξερα έφυγαν. Μπορεί να υπήρχαν, μπορεί και όχι. Κι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι έχω τραβήξει για να κρατήσω την ομάδα καθαρή. Έχει έρθει κόσμος από την ημέρα που ήρθα ώστε να κάνουν παιχνίδια με μας. Δεν πατάει κανένας τέτοιος μέσα».

Για το αν έχει ρυθμισμένα το ΙΚΑ και την Εφορία: «Όχι. Θα τα πληρώσουμε όλα μαζεμένα. Δεν ήρθανε τα χρήματα που περίμενα στην ώρα τους από το εξωτερικό. Δε θέλω όμως να μιλάμε στο ραδιόφωνο για τα προσωπικά ζητήματα του Ηρακλή».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να πάει η ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την άδεια: «Πρέπει να μιλήσουμε με τους δικηγόρους γι’ αυτό το ζήτημα γιατί χθες ήρθε η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Είμαι πολύ περήφανος για τον Ηρακλή. Είμαστε καθαροί κι εγώ άμα ήθελα την αδειοδότηση την έπαιρνα σε πέντε λεπτά. Όμως καλύτερα να μην πάρω την αδειοδότηση και να είμαι σωστός παρά να πάρω κάτι σε πέντε λεπτά και να ήμουνα προδότης. Γι’ αυτό εγώ θέλω τον κόσμο του Ηρακλή κοντά στην ομάδα και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε σαν καθαρή ομάδα. Να είμαστε ανεξάρτητοι».

Για το αν έχει δύναμη:  «Ο κόσμος ο δικός μας πρέπει να ξέρει πως έχουμε πάει σε δικό μας δρόμο. Να κάνουμε μια βάση. Να μη πετάμε χρήματα σε μαύρη τρύπα. Να έχουμε παίκτες που αγαπάνε τον Ηρακλή και να ζήσει η ομάδα για πάντα. Να μη πετάμε χρήματα στον αέρα».

Για το ενδεχόμενο να κατατεθούν προσφυγές: «Έχουμε κάνει κάτι με τα παιδιά. Δεν είμαστε πίσω πάρα πολύ. Αυτοί που θέλουν να παίξουν για τον Ηρακλή τα λεφτά τους θα είναι εξασφαλισμένα και θα παίξουν για τον Ηρακλή. Αυτοί που θέλουν να φύγουν, ας φύγουν».

Για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν στην ομάδα: «Θα μιλήσουμε με τον προπονητή σήμερα ή αύριο για το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ μόνο έχω βγάλει έξω τον Ρομάνο και τον Περόνε. Δεν έχω βγάλει για κανέναν άλλον παίκτη. Άλλοι τα γράψανε».

Για τον Λάζαρ: «Δεν είπα να μείνει ο Λάζαρ. Είπα πως δεν έχω πει τίποτα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως θα κάνουμε μια εκκαθάριση και θα έχουμε ένα κορμό που ξέρουμε πως θα κρατήσουμε. Θα κρατήσουμε και δύο παίκτες απ’ αυτούς που φεύγουν».

Για το αν ο Νίκος Παπαδόπουλος θα μένει στην ομάδα: «Ναι μένει ο κύριος Παπαδόπουλος. Είναι ο προπονητής μας για δύο χρόνια».

Για το αν πωλείται ο Βέλλιος: «Ο Βέλλιος έπαιξε για τον Ηρακλή με καρδιά. Δεν ήταν ο άνθρωπος που ήρθε για χρήματα. Ήρθε για τον Ηρακλής και για τον εαυτό του να πάρει δύναμη από την ομάδα. Αν έρθει η ώρα του να ξαναπάει εξωτερικό δε θα τον σταματήσω εγώ. Αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει τίποτα. Όλοι γράφουν χωρίς όμως να ξέρουν τίποτα. Ποτέ δε θέλουμε τον Βέλλιο να παίξει κόντρα στον Ηρακλή. Είναι δικό μας παιδί. Αυτή την στιγμή μόνο για εξωτερικό μιλάμε. Όλο το ενδιαφέρον είναι από έξω. Δεν υπάρχουν προτάσεις μέχρι στιγμής αλλά μόνο ενδιαφέρον. Από Ρωσία, Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο. Μιλάμε δεν έχουμε κάτι επίσημο. Από Ελλάδα είναι κάτι ομάδες που τον θέλουν».

Για το αν έχει πρόταση για τον Βέλλιο από ελληνική ομάδα: «Δεν έχω πρόταση από κανέναν. Όλοι μιλάνε με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Μιλάνε και από Γερμανία. Δεν έχει κάνει πρόταση κανένας. Μόνο σε ένα πρόεδρο έχω μιλήσει. Με ρώτησε αν πωλείται».

Για το πόσο κοστολογεί τον Βέλλιο: «Εμείς δε θέλουμε να τον πουλήσουμε. Θα μας αρέσει να κάτσει ο Βέλλιος στην ομάδα. Αν θέλει μεταγραφή θα κάτσουμε να το συζητήσουμε».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχει δυνατότητες όμως σαν Έλληνες πρέπει να το δούμε σαν ποδόσφαιρο. Μερικοί θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο αλλά αισθάνομαι πως δεν είναι καθαροί αυτοί που το λένε. Μέρα νύχτα είμαι με τον Ηρακλής και θέλω να τον κρατάω καθαρό από στοιχήματα και μακριά από τέτοιους ανθρώπους».

Best of internet