Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Gazzetta team
Μπάγερν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

bet365

Ο Γκριζμάν (54') πέτυχε το χρυσό γκολ για την Ατλέτικο στο Μόναχο και οι ροχιμπλάνκος προκρίθηκαν στον τελικό παρά την ήττα με 2-1.

Ο ημιτελικός σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις του Τσακίρ, για πρώτη φορά είχαμε δύο χαμένα πέναλτι στους «4», όμως στο τέλος δεν κέρδισαν οι Γερμανοί, αλλά ο... Σιμεόνε. Το χαμένο πέναλτι του Μίλερ στο 34’ έδωσε ελπίδα στους ροχιμπλάνκος, που ήταν ανύπαρκτοι στο πρώτο μέρος και το χρυσό γκολ του Γκριζμάν στο 54’ την μεγάλη πρόκριση. Οι Βαυαροί πίεσαν πολύ στο τέλος, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό με την πλάτη στον τοίχο και τελικά ο Γκουαρδιόλα αφήνει το Μόναχο χωρίς να έχει πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο του. Δεύτερος τελικός, λοιπόν, σε 3 χρόνια για την εκπληκτική Ατλέτικο του Σιμεόνε!

Η παρουσία του Μπόατενγκ και οι μπαλιές του βοήθησαν πολύ τους γηπεδούχους να εκτονώσουν την πίεση στη μεσαία γραμμή και από το ξεκίνημα ήταν πολύ επιθετικοί. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έπαιζαν με σιγουριά, απειλώντας αρχικά με μακρινά σουτ (των Βιδάλ και Ριμπερί), με τον Λεβαντόφσκι να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 24’ και το γκολ να έρχεται στο 30’. Φάουλ το Τσάμπι Αλόνσο, η μπάλα βρήκε στον Χιμένες και κατέληξε στα δίχτυα του Ομπλάκ, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα!

Οι Βαυαροί είχαν το μομέντουμ και στο 33’ ο Χιμένες έκανε ένα από τα πιο ανόητα πέναλτι της σεζόν, παίρνοντας αγκαλιά τον Μαρτίνεθ. Ο Μίλερ είχε την ευκαιρία να δώσει σκορ πρόκρισης από νωρίς στην Μπάγερν, «τελειώνοντας» ψυχολογικά τους Μαδριλένους, όμως είδε τον Ομπλάκ να αποκρούει στη φάση, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 4ο χαμένο από 11 συνολικά πέναλτι, που έχει εκτελέσει φέτος ο επιθετικός των γηπεδούχων, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Ο Σιμεόνε αποφάσισε να αλλάξει τον – κακό – Φερνάντες με τον Καράσκο με το ξεκίνημα της επανάληψης και για ακόμη μία φορά σε ημιτελικό Champions League η Μπάγερν την πάτησε, παίζοντας με την άμυνα πολύ ψηλά. Με την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η Ατλέτικο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Υπέροχη ασίστ του Τόρες, άψογο τελείωμα του Γκριζμάν και 1-1!

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στην άμυνα, περιμένοντας την Μπάγερν. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν την κατοχή, όμως χρειάστηκαν λίγα λεπτά να ξεπεράσουν το σοκ, πέφτοντας στον... τοίχο των ροχιμπλάνκος. Το ματς κυλούσε χωρίς κλασικές εμφανίσεις, όμως τους γηπεδούχους να ανεβάζουν σιγά-σιγά ταχύτητα. Η πίεση απέφερε καρπούς στο 74’. Σέντρα του Αλάμπα από αριστερά, κεφαλιά-ασίστ του Βιδάλ και ο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 2-1! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 6ο γκολ του Πολωνού σε ημιτελικά, επίδοση χειρότερη μόνο από εκείνη του Ρονάλντο (10).

Η είσοδος του Κομάν στη θέση του – αρνητικού – Ντάγκλας Κόστα βελτίωσε την επιθετική λειτουργία της Μπάγερν, όμως η απειρία του Γάλλου αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς τα τελειώματά του ήταν άσχημα. Η πίεση αυξήθηκε στο τέλος, όμως από το πουθενά η Ατλέτικο είχε την ευκαιρία να τελειώσει χωρίς άγχος το ματς. Στο 84’ ο Μαρτίνεθ ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Τόρες, όμως ο Τσακίρ έδειξε την άσπρη βούλα! Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, είδε τον Νόιερ να αποκρούει, όμως για καλή του τύχη τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 2-1 να δίνει την πρόκριση στην Ατλέτικο!

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (90+3’ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82’ Τομάς), Τόρες

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα