Ο τελικός Κυπέλλου, τα πλέι-οφ και τα «εισιτήρια» της Ευρώπης

Ο τελικός Κυπέλλου, τα πλέι-οφ και τα «εισιτήρια» της Ευρώπης

Το μόνο που ξεκαθάρισε με το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τον αποκλεισμό του Ατρόμητου είναι ότι και οι τέσσερις ομάδες που μετέχουν στα πλέι-οφ έχουν πλέον εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό «εισιτήριο». 

Ο τελικός Κυπέλλου, τα πλέι-οφ και τα «εισιτήρια» της Ευρώπης

Αν το κύπελλο κατακτήσει ο Ολυμπιακός, τότε το «εισιτήριο» του κυπελλούχου που υπό προϋποθέσεις μπορεί και να οδηγήσει απευθείας στους ομίλους του Europa League (πάντα σε συνάρτηση με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο και τι θα έχει κάνει στην πατρίδα της), θα το πάρει η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα πλέι-οφ και άρα τρίτη στο εφετινό πρωτάθλημα. 

Αν το κύπελλο κατακτήσει η ΑΕΚ, τότε θα πάρει την προνομιακή θέση ως κυπελλούχος για το Europa League, εκτός κι αν κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ, οπότε θα προκριθεί στα προκριματικά του Champions League και πάλι το εισιτήριο του κυπελλούχου θα πάει στη δεύτερη ομάδα των πλέι-οφ. 

Απλώς η τελευταία ομάδα των πλέι-οφ θα πάρει το χειρότερο «εισιτήριο» για το Europa League, με εκκίνηση στις 14 Ιουλίου και τρεις προκριματικούς γύρους...

Best of internet