Βούλευμα κατά Περέιρα, Μαρινάκη και Βοσκάκη

Gazzetta team
Βούλευμα κατά Περέιρα, Μαρινάκη και Βοσκάκη

bet365

Ο Περέιρα παραπέμφθηκε σε δίκη για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης κακώς έκατσε στον πάγκο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμα που εξέδωσε στις 18 Απριλίου 2016, αναφέρει ότι Περέιρα πήγε στη Θύρα 13 για να προκαλέσει και όχι να ελέγξει την εστία. Παράλληλα, κάνει δεκτή την πρόταση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών, Γιώργου Λαΐνη, και παραπέμπει σε δίκη τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα με τις κατηγορίες της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και εισόδου εντός του αγωνιστικού χώρου με σκοπό την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής αγώνα, προ ενάρξεως αυτού.

Έτσι θα λογοδοτήσει μαζί με τον Κασάμι στις 17/1 του 2017 στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η διαδικασία κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, ενώ το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο Βίτορ Περέιρα τιμωρείται με φυλάκιση ως ενός έτους και χρηματική ποινή, με τον ορισμό της δικάσιμου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο να εκκρεμεί.

Πρόβλημα έχει κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίς όπως προκύπτει από τα βύλευμα, κάθισε μεν στον πάγκο του Ολυμπιακού νόμιμα, αλλά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, Γιώργου Αρκουμάνη, και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του διαιτητή Μιχάλη Βοσκάκη, που νομιμοποίησε την παρουσία του.

Μάλιστα στον επικεφαλής της αστυνομίας είχε αρχικά ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, αλλά απαλλάχθηκε, καθώς προέκυψε ότι δεν είχε ευθύνη για όσα έγιναν.

Από τα βούλευμα προκύπτει ότι η συμπεριφορά του Βίτορ Περέιρα κι η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτέλεσαν πιθανές αιτίες των επεισοδίων που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα:

«Ακολούθως, την 22/2/2015, ημέρα του αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε στην γηπεδούχο ομάδα έγγραφο δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης, θέλει και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την θέση του πάγκου των φιλοξενούμενων καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Η αντίδραση του πρώτου κατηγορούμενου (σ.σ. αστυνομικού διευθυντή Αρκουμάνη) ήταν έντονη, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα δεν εφάρμοσε τα όσα λεπτομερώς αναφέρθηκαν στην διαταγή του, όμως ο ίδιος στερούνταν δικαιοδοσίας απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, αφού αυτή ανήκε αποκλειστικά στον διαιτητή του αγώνα, Μιχάλη Βοσκάκη, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Στη συνέχεια με σύμφωνα γνώμη του διαιτητή του αγώνα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εισήλθε περί ώρα 18:00 νομίμως εντός αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας την άμεση και έντονη αντίδραση των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι προέβησαν σε εκτεταμένα επεισόδια με τη χρήση καπνογόνων, βεγγαλικών και γενικά εύφλεκτων υλικών σε βάρος του Ευάγγελου Μαρινάκη και την είσοδο ανεγκέφαλων φιλάθλων του Παναθηναϊκού χωρίς να προκληθούν σωματικές βλάβες σε τρίτους, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα.

Επίσης, ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. Βίτορ Περέιρα) εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, όχι για να ελέγξει αυτόν και τις εστίες, αλλά με σκοπό να προκαλέσει τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας αφού κατευθύνθηκε στους φανατικούς οπαδούς της θύρας 13 κάνοντας σε αυτούς απροκλήτως σεξιστικού περιεχομένου χειρονομίες και προκαλώντας τους να πάνε προς την πλευρά του για να δείξει τον ανδρισμό του».

Παρακάτω το βούλευμα αναφέρει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός «προσέβαλε με τον τρόπο αυτό την τιμή και την υπόληψη των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας».

Για τον Γιώργο Αρκουμάνη, τέλος, τονίζεται: «Προκύπτει σαφώς και αναμφισβήτως ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή επεισοδίων που πιθανόν να συνδέονται αιτιωδώς με τη νόμιμη είσοδο του προέδρου της φιλοξενούμενης ομάδας, Ευάγγελου Μαρινάκη και την περιγραφείσα αξιόποινη συμπεριφορά του δεύτερου κατηγορούμενου (σ.σ. Περέιρα)».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα