Τα φαντασμαγορικά γενέθλια του ΠΑΟΚ! (vid)

Τα φαντασμαγορικά γενέθλια του ΠΑΟΚ! (vid)

Απόστολος Παγώνης
Τα φαντασμαγορικά γενέθλια του ΠΑΟΚ! (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 9 δεκαετίες ζωής και το γιόρτασε με κάθε επισημότητα! Τιμώντας το ένδοξο παρελθόν και κάνοντας όνειρα για το μέλλον! Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σας παρουσιάζει με video, δηλώσεις και φωτογραφίες όλα όσα έγιναν!

Ήταν όλοι εκεί... Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η «ασπρόμαυρη οικογένεια», εκπρόσωποι κάθε ηλικίας κι αθλήματος πήρε μέρος στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια ιστορίας του ΠΑΟΚ. Φυσικά ξεχώρισε η παρουσία του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης ο οποίος ήταν κι οικοδεσπότης της λαμπερής βραδιάς. Ο Δικέφαλος του Βορρά τίμησε τους πάντες... Το ένδοξο παρελθόν. Ανθρώπους που μάτωσαν με την φανέλα, που πανηγύρισαν κούπες και τίτλους. Όμως κανείς δεν ξέχασε και τα... αετόπουλα που βλέπουν από ψηλά. Η στιγμή της... εκκωφαντικής σιγής ήταν η στιγμή της βραδιάς. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά. Τιμά και πορεύεται προς τα 100 του χρόνια!

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κώστας Βασιλειάδης: «Τα επόμενα 10 χρόνια εύχομαι να κατακτήσουμε περισσότερα από όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια .ΠΑΟΚ δεν γίνεσαι, αλλά γεννιέσαι. Μια φορά πήγα στο γήπεδο και αυτό ήταν. Στο δωμάτιο μου είχα αφίσα τον Μπάνε Πρέλεβιτς και προσπαθούσα να του μοιάσω. Όταν πήρα την φανέλα με το νούμερο 7 ένιωσα ανατριχίλα».

Άγγελος Αναστασιάδης: «Η ζωή μου είναι μόνο ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Να δουν οι επόμενες γενιές καλύτερες ημέρες από αυτές που έχουμε δει εμείς. Να δώσει χαρά η ομάδα στον κόσμο. Η μεγαλύτερη χαρά που πήρα ήταν όταν κατακτήσαμε το κύπελλο ως προπονητής, με άγγιξε πολύ περισσότερο».

Την ίδια ώρα έφτασαν ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης, αλλά και ο πρώην αρχηγός και νυν πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Στο Μέγαρο είναι ο πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, ο γυμναστής της ομάδας Αρτίκο, ο πρώην προπονητής και παίκτης της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης, ο Νίκος Μπουντούρης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και νυν τεχνικός διευθυντής της Βέροιας Ζήσης Βρύζας, ο Ράζντεν Πάπριτσα.

Γιώργος Κούδας: «Το 26 γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ, το 46 εγώ. Ο ΠΑΟΚ κλείνει 90 χρόνια και εγώ 70, εκ των οποίων τα 58 τα πέρασα στον σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ολόκληρη ζωή για μένα. Είχα την ευτυχία να μεγαλώσω σε μεγάλους παίκτες, που μου μετάγγισαν το DNA του ΠΑΟΚ».

Αλέξης Αλβανός: «Είναι χαρά και τιμή ν' ανήκουμε σ' ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και είναι σημαντικό να βρίσκεσαι με παράγοντες και αθλητές από άλλα αθλήματα που είναι κάτω από την ίδια στέγη».

Γιάννης Παντακίδης: «Η συνέχεια να έχει μόνο επιτυχίες για όλα τα αθλήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι το δεύτερο σπίτι και εύχομαι να είμαι για πολλά χρόνια. Υπάρχει θέληση για πρωταθλητισμό και ν' ανεβάσουμε την ομάδα ψηλά. Εύχομαι να κατακτήσουμε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα».

Στην εκδήλωση βρίσκεται ο πρόεδρος της Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στο Μέγαρο ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάκωβος Αγγελίδης και πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Φρανκ Άρνεσεν, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές η εκδήλωση θα καθυστερήσει μιας και ακόμα έρχονται οι καλεσμένοι.

Νίκος Μπουντούρης: «Είχα την τιμή να είμαι στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν συνειδητή η επιλογή μου να έρθω στην ανερχόμενη δύναμη που αμφισβητούσε την κυριαρχία του Άρη. Όταν έζησα στην Θεσσαλονίκη και έζησα το πάθος, την ένταση του κόσμου του ΠΑΟΚ ευχαριστούσα τον Θεό που έκανα αυτή την επιλογή»

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς: «Ξέρετε τι σημαίνει για μένα ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Έχω συνδέσει το όνομα μου με την ομάδα σε πολύ δυνατές στιγμές. Νιώθω μισός Έλληνας, μισός Βόσνιος. Κάθε μέρα σκέφτομαι το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια η ομάδα να μεγαλώσει και να πάει πολύ καλύτερα».

Γιώργος Γεωργιάδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει βρει μετά από χρόνια ένα μεγάλο ηγέτη, τον Ιβάν Σαββίδη και με δουλειά, προγραμματισμό και υπομονή είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Εδώ πήρα λιγότερους τίτλους, αλλά δένεσαι περισσότερο».

Λίνο: «Σημαίνει πάρα πολλά για μένα ο ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και όπως μπορώ, προσπαθώ να δίνω το «παρών» στις γιορτές. Είναι πάρα πολύ περίεργο που βλέπω τον ΠΑΟΚ και δεν αγωνίζομαι. Νιώθω ευγνώμων που ακόμα κι έτσι, είμαι κι εγώ ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντάω ξανά τους πρώην συμπαίκτες μου σε μια τόσο ωραία γιορτή. Θα τους χαιρετήσω, θα τους μιλήσω, θα τους αγκαλιάσω».

Γιάννης Καλμαζίδης: «Είναι μέρα γιορτής για τον ΠΑΟΚ. Όλη ιστορία του συλλόγου είναι εδώ. Είναι ιδιαίτερη χαρά να είμαι κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η μεγαλύτερη χαρά για εμάς είναι να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο. Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια στο τμήμα βόλεϊ και φέτος και είμαστε σε καλό δρόμο».



Φράνκ Άρνεσεν: «
Eίχα κάποιες δουλειές ακόμα να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Έμαθα για την εκδήλωση, ο ΠΑΟΚ με κάλεσε και είπα αμέσως ναι γιατί πέρασα ωραία εδώ. Νοιώθω πάρα πολύ καλά που είμαι εδώ πέρα και δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή τη γιορτή, γιατί μπορεί να έμεινα λίγο καιρό αλλά δέθηκα με την ομάδα. Είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνει ο κ. Σαββίδης, καθώς ενώνει όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ και δείχνει να αγαπάει τον σύλλογο».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη αθλητική δύναμη στην πόλη σήμερα. Στο μπάσκετ μπορεί να υπολείπεται σε σχέση με τον Αρη, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Ένα καινούργιο γήπεδο δε λέει πολλά, ένα καινούργιο αθλητικό κέντρο για τον ΠΑΟΚ όμως, γιατί αυτό το γήπεδο που υπάρχει σήμερα είναι πολλά. Αν στα 100 χρόνια του ο ΠΑΟΚ εγκαινιάσει τον καινούργιο του χώρο θα είναι πολύ καλό. Σαν αθλητική ιδεολογία ανήκει σε όλο τον κόσμο. Όπως οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, έχει ιδιοκτήτη. Νιώθω τυχερός γιατί ο Ιβάν Σαββίδης κάνει πολλά πράγματα, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ».

Κώστας Φλεβαράκης: «Ανδρώθηκα και μεγάλωσα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και σαν παίκτης στα μικρά τμήματα και σαν προπονητής στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα. Ιδιαίτερη μέρα επομένως. Βλέπουμε πρόσωπα που είναι η ζωντανή ιστορία του ΠΑΟΚ. Να γράψει στο μέλλον η ομάδα ακόμη πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία του. Μεγαλύτερη στιγμή για μένα το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, όπως στην Μπαρτσελόνα».

Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Χέντβιγκες Μαντούρο έστειλε από την Ολλανδία τα δικά του χρόνια πολλά στον ΠΑΟΚ κάνοντας και μια ευχή. «Εύχομαι σε όλους ό, τι καλύτερο στο μέλλον!».

Στην εκδήλωση είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος

Ξεκίνησε η εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ με την χορωδία μουσικών οργάνων που παίζει το γνωστό σύνθημα: «ΠΑΟΚΑΡΑ έχω τρέλα μες το μυαλό».

Στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής οι παρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Μαυρίδης και Ελένη Τσολάκη.

Μέσω βίντεο παρουσιάζεται ο χαιρετισμός που απευθύνει για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ενός λεπτού σιγή για τους ΠΑΟΚτσήδες που χάθηκαν.

Οι βραβεύσεις!

Ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με την ομάδα του 1972 που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Κούδας. Βράβευση για την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο του 1974. Το βραβείο παρέλαβε ο Χρήστος Τερζανίδης.

Ο Γιώργος Κούδας βράβευσε τον Σταύρο Σαράφη τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου.

Ο Νίκος Αλαβάντα βραβεύτηκε από τον παπα-Χρήστο ως αρχηγός της ομάδας του 1985 που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης βράβευσε τον Παντελή Καφέ ως αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ζήσης Βρύζας βράβευσε τον Κώστα Ιωσηφίδη που ήταν παρών και στους τέσσερις τίτλους της ομάδας.

Ο Γιάννης Πολίτης βραβεύθηκε ως αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο το 1984 στο μπάσκετ.

Ο Νίκος Βεζυρτζής βράβευσε τον Νίκο Σταυρόπουλο για τη νίκη στη Σαραγόσα και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΟΚ Βασίλης Οικονομίδης βράβευσε τον Γιώργο Μακαρά.

Ο Λάκης Οικονομίδης βράβευσε τον Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Νίκος Ζολομωσίδης βραβεύει το Νίκο Μπουντούρη για το Κύπελλο Ελλάδας του 1995. «Έπαιξα στον ΠΑΟΚ 9 χρόνια. Την πρώτη μέρα που φόρεσα τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν άσπρη και ματωμένη. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Ήταν ο Δικέφαλος που προσπάθησε να μπει μέσα στη καρδιά μου και από τότε δεν έχει βγει ποτέ" το μήνυμα του Νίκου Μπουντούρη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα