Πρωταγωνιστής και στις Ακαδημίες ο Ολυμπιακός

Πρωταγωνιστής και στις Ακαδημίες ο Ολυμπιακός

Πρωταγωνιστής και στις Ακαδημίες ο Ολυμπιακός

Ραγδαία ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία του Ολυμπιακού και ενώ φέτος αρκετά παιδιά είχαν συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Ένα μεγάλο όνειρο της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να μπορέσουν τα Ελληνόπουλα από τις Ακαδημίες της ομάδας να απαρτίζουν μία ημέρα το πιο μεγάλο μέρος του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται και όλες οι κινήσεις. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το τμήμα scouting δεν κάνει εκτενή έρευνα μόνο στην Ελλάδα για ταλέντα αλλά τσεκάρει παντού.

Το μεγάλο στοίχημα όμως παραμένει η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Ο Πραξιτέλης Βούρος που προέρχεται από την Σχολή - Ακαδημία του Ολυμπιακού στην Μυτιλήνη έπαιξε την σεζόν που μας πέρασε και στο Champions League και το ιστορικό διπλό στο Emirates. Ο Κώστας Τσιμίκας εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ και οι Γιάννης Λάτσι και Γιώργος Μανθάτης πήραν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα.

Ο κίπερ Λευτέρης Χουτεσιώτης που προπονείται για χρόνια στην ομάδα (σ.σ. από την περίοδο που ήταν στη Νέων) πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Super League. Οι Παναγιώτης Ρέτσος και Δημήτρης Νικολάου μετείχαν στην προετοιμασία της ομάδας. Επίσης ο αρχηγός των Νέων, Μανώλης Σαλιάκας, είχε χρόνο συμμετοχής στους μεγάλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μάρκο Σίλβα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πρόοδο και την εξέλιξη των νεαρών άσων και κρίνει έτσι το ποιοι θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως θα πάρει φέτος στην προετοιμασία 3-5 παιδιά από τις Ακαδημίες.

Συνολικά στην ομάδα Νέων της σεζόν '15 - ' 16 έχουν αγωνιστεί 13 παίκτες που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό με τους 10 να το κάνουν το 2015. 

Σε τροχιά τίτλων

Σε επίπεδο διακρίσεων δεν ήταν μόνο η Κ-20 που πήρε ξανά τίτλο (2η σερί χρονιά), σπάζοντας ένα σωρό ρεκόρ. Η Κ-17 θα διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο στην τελική φάση που θα γίνει στα μέσα Μαϊου στο Περιστέρι. Την Μεγάλη Τρίτη στα Ιωάννινα η Κ-15 παίζει στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Οι παροχές, το scouting οι εγκαταστάσεις και το οικοτροφείο

Από την Κ-15 μέχρι την Κ-20 τα μέλη των ομάδων υποβάλλονται αρκετές φορές μέσα στην σεζόν σε εργομετρικά και άλλου τύπου μετρήσεις. Επίσης μέσα από συνεργασία με Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης έχει δοθεί έμφαση σε πρόληψη τραυματισμών και αύξηση μυϊκής δύναμης και γενικότερη βελτίωση. Όλα αυτά μέσα από ειδικά προγράμματα στο γυμναστήριο και όχι μόνο.

Σε επίπεδο δοκιμαστικών και scouting στην διάρκεια της χρονιάς περισσότερα από 1500 παιδιά πέρασαν από δοκιμές. Όλες οι επιλογές γίνονται κατόπιν... έρευνας και scouting ανά την Ελλάδα. Άλλωστε το δίκτυο σχολών του Ολυμπιακού αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό τον βασικό τροφοδότη των Ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων. Εκτός των άλλων οι Σχολές και όσοι δεν μετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα δίνουν πάντα ματς με τα αγωνιστικά τμήματα.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού από το 2015 - 2016 έχει 11 τμήματα (Κ-8 έως και Κ-20). Πρόκειται για 265 παιδιά εκ των οποίων τα 39 διαμένουν μόνιμα σε ξενώνες στον Ρέντη. Ο Ολυμπιακός τους καλύπτει την διατροφή και την διαμονή και φροντίζει για την εκπαίδευσή τους: σχολείο, ξένες γλώσσες και πολιτιστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά της Ακαδημίας έχουν δικό τους γυμναστήριο αλλά και τέσσερα γήπεδα στον Ρέντη για τις προπονήσεις τους. Επίσης η Ακαδημία έχει το δικό της εστιατόριο καθώς και αίθουσες εκπαίδευσης, σεμιναρίων και ψυχαγωγίας.

Best of internet