Κούδας: «Στα 100 χρόνια με νέο γήπεδο»

Κούδας: «Στα 100 χρόνια με νέο γήπεδο»

Ο Γιώργος Κούδας ευχήθηκε στα γενέθλια των 100χρόνων, ο Ιβάν Σαββίδης, να χτίσει ένα νέο γήπεδο.

Κούδας: «Στα 100 χρόνια με νέο γήπεδο»

Ο εμβληματικός άσος του παρελθόντος με δηλώσεις του αρχικά μίλησε για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ «Από τη στιγμή που υπέγραψα, είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά πράγματα στη ζωή. Αισθάνομαι υπερήφανος που όλα αυτά τα χρόνια, από τα 17 μέχρι τα 38 που έπαιξα στον ΠΑΟΚ, έζησα ανεπανάληπτες στιγμές. Αυτό που θα μου μείνει είναι ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ένας απλός άνθρωπος, όπως και οι χιλιάδες που ερχόταν στο γήπεδο», δήλωσε αρχικά στο «Μετρόπολις» και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Αν δεν είχα όλους αυτούς τους ανθρώπους να μου διδάξουν αυτή τη στάση ζωής, ίσως να ήμουν κάτι άλλο. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Τους οφείλω πάρα πολλά. Ταλέντο είχα, αλλά εάν δεν έχεις αυτή την ψυχική υποδομή και δεν είσαι άνθρωπος, δε θα πετύχεις τίποτα στη ζωή σου. Δεν είσαι μόνος, συνυπάρχεις με άλλους 10 και αυτούς που είναι στον πάγκο. Αν δεν είσαι αντάξιος του ταλέντου σου μέσα στο σύνολο και οι υπόλοιποι με το δικό τους ταλέντο να παράξουν τη χημεία που λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι, είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για το αν θα ξαναδούμε έναν «Κούδα» στα γήπεδα: «Είναι κακό να βάζουμε ταμπέλες. Δε θα ξαναβγεί Κρόιφ, ούτε Πελέ. Παικταράδες δε βγαίνουν “καθ’ εικόνα και ομοίωσιν”. To «καλούπι» σπάει και αργότερα ίσως βγαίνει κάτι ακόμα καλύτερο, όπως ο Μαραντόνα και άλλοι πολλοί που πέρασαν στη δική μου τη γενιά. Βγαίνουν παίκτες με άλλη προσωπικότητα, άλλο ταλέντο και άλλη λογική στο σημερινό ποδόσφαιρο».

Η δική του ευχή για τον ΠΑΟΚ: «Όταν φέραμε τον Παναγιότατο (σ.σ. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο) στη γιορτή των 80 χρόνων, τον παρακαλούσαμε να προσεύχεται να έρθει κάποιος επενδυτής στον ΠΑΟΚ. Μετά από 6 χρόνια, ήρθε το «Θείο Δώρο» που λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Έχασε τέσσερα χρόνια. Ελπίζω η νέα δεκαετία να είναι αυτή που ποθεί και περιμένει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ελπίζω ο Ιβάν Σαββίδης να χτίσει ένα γήπεδο. Στα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ ελπίζω να ζω αλλά αν δεν ζω, η ψυχή και η καρδιά μου θα είναι εκεί για να γιορτάσει όλος ο κόσμος».

 

 

Best of internet