Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1

bet365

Η... προετοιμασία για τα πλέι οφ ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακό τρόπο! Ο Μάρκους Μπεργκ με τα 5 γκολ που πέτυχε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εύκολη νίκη επί του Πανθρακικού με 6-1! Σκόρερ και ο Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τα... δόντια του πριν τα πλέι οφ! Έχοντας τον Μπεργκ σε τρομερά κέφια έκανε το ξέσπασμα που έψαχνε με αντίπαλο τον Πανθρακικό και μπαίνει στο μίνι Πρωτάθλημα με αναπτερωμένο ηθικό.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κλείσει την κανονική διάρκεια της σεζόν με «τρίποντο» και ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δίνοντας παράλληλα και ευκαιρίες σε μερικούς αναπληρωματικούς. Ο Γιαννακόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού». Αριστερό μπακ ο Χουχούμης που επανεμφανίστηκε έπειτα από τέσσερις μήνες, δεξί ο Μέστο και ο Τελάντερ με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Λουντ και Λαγός οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό χαφ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Καλτσάς και στην κορυφή του 4-4-2 ο Μπεργκ με τον Λέτο.

Ο Πανθρακικός που αποχαιρετά και τυπικά την Σούπερ Λιγκ, ξεκίνησε με τον Τζελέπη στην εστία. Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Ρούσσος η τριπλέτα στα στόπερ, αριστερά στην άμυνα ο Χρήστου και δεξιά ο Παπαγεωργίου. Στην μεσαία γραμμή του 5-4-1 οι Τσιάρας, Γαβριηλίδης, Ηλιάδης και στην επίθεση ο Μπαϊκαρά.

Όλα τα λεφτά η τριπλέτα!

Ο Στραματσόνι ήθελε να δει την σωστή νοοτροπία από τους παίκτες του σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς κόντρα στον υποβιβασμένο Πανθρακικό και οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς τους ήθελε ο Ιταλός τεχνικός ενόψει των πλέι-οφ. Το «τριφύλλι» είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλε ενέργεια, συγκέντρωση και είχε σε μεγάλα κέφια την τριπλέτα Βιγιαφάνιες-Λέτο-Μπεργκ, οι οποίοι σμπαράλιασαν την άμυνα των φιλοξενούμενων και έστησαν το δικό τους πάρτι στην Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός με το... καλημέρα δημιούργησε καλές φάσεις και στο 23' άνοιξε το σκορ με τον Σουηδό στράικερ έπειτα από καταπληκτική κάθετη του Βιγιαφάνιες και ωραίο «τσίμπημα» του Λέτο. Στο 41' ο Μπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μετά από νέο εξαιρετικό κάθετο πέρασμα του «Βίγια» και άψογο πλασέ, για να πετύχει χατ-τρικ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από το χαμένο τετ-α-τετ του Λέτο. Το 3-0 του πρώτου μέρους δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού που θα μπορούσε να ανεβάσει πιο ψηλά τον δείκτη του σκορ.

Πάρτι με «πενταρέ» Μπεργκ!

Δεν χαλάρωσε, δεν λυπήθηκε τον Πανθρακικό και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός... ξεμπούκωσε ενόψει πλέι-οφ! Οι φιλοξενούμενοι μετά την λάθος έξοδο του Γιαννακόπουλου μείωσαν σε 3-1 με τον Μουδούρουγλου και από κει έπειτα ξεκίνησε το «πράσινο» πάρτι, με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει όργια και να γράφει ιστορία! Στο 52' μετά από πάσα του Λέτο «έγραψε» το 4-1 και εννιά λεπτά αργότερα πάλι μετά από υπέροχη συνεργασία με τον «Σέμπα», έστειλε για πέμπτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού. Στο 64' ο Λαγός τράνταξε το δοκάρι των φιλοξενούμενων με «κεραυνό» και ο Βιγιαφάνιες στο 71' διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο φινάλε της χρονιάς ενώ αν παραμείνει η τιμωρία της ΑΕΚ, είναι εκείνος που κατακτά την δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό. Επίδοση που καμία σημασία δεν έχει, μιας και όπως φώναζε το πέταλο για αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πρωταθλητής...

MAN OF THE MATCH: Ο Μάρκους Μπεργκ έγραψε ιστορία στην Λεωφόρο! Ο Σουηδός επιθετικός έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που σημειώνει «πενταρέ» σε ένα παιχνίδι, μετά τους Κριστόφ Βαζέχα και Γκόραν Βλάοβιτς! Ο Μπεργκ... τίμησε πέντε φορές τα αντίπαλα δίχτυα με εξαιρετικά «τελειώματα», έχοντας μάλιστα και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ! Λίγο πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος των πλέι-οφ το μεγαλύτερο «όπλο» του Παναθηναϊκού δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ρεσιτάλ και από τον Σεμπάστιαν Λέτο. Μπορεί τις δικές του ευκαιρίες να μην τις έκανε γκολ, όμως, έφτιαξε σε πολύ μεγαλό βαθμό το «πενταρέ» του Μπεργκ. Έχει την ασίστ στο πρώτο, στο τέταρτο και στο πέμπτο τέρμα της ομάδας του, δείχνοντας πως αποκτά με τον καιρό εξαιρετική συνεργασία με τον Σκανδιναβό στράικερ. Μαζί του και ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με καταπληκτικές επαφές, με φαντασία, με γκολ, με ασίστ, με μεγάλη συμμετοχή στην δημιουργία του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Πανθρακικού έγινε φύλλο και φτερό από τον Παναθηναϊκό, δέχθηκε έξι γκολ και θα μπορούσε να έχει τα διπλάσια! Ευτυχώς για την ομάδα της Κομοτηνής που ο Τζελέπης είχε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις και γλίτωσε τα πολύ χειρότερα.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα παιχνίδι που τελειώνει με 6-1 και είναι... πολλά με λίγα σε ποιον να χρεώσεις την γκάφα; Θα το πάμε, λοιπόν, χιουμοριστικά. Γκάφα του Στραματσόνι που έβγαλε τον Μπεργκ στο 77' και δεν επέτρεψε στον Σουηδό να βάλει κι άλλα, γκάφα και του Λέτο που δεν κατάφερε μετά από τόσες ευκαιρίες να στείλει την μπάλα στο πλεκτό!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο απόγευμα και χωρίς λάθη για τον Μουρτζάκη και τους βοηθούς του απόψε στην Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός προσέφερε γκολ και θέαμα, νίκησε 6-1 τον Πανθρακικό και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τρομερά πράγματα από Μπεργκ, Λέτο, Βιγιαφάνιες, τώρα έρχονται τα σπουδαία για το «τριφύλλι» που θέλει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μίας απογοητευτικής χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα