Μαθηματικά θα πάρει το περιβραχιόνιο

Μαθηματικά θα πάρει το περιβραχιόνιο

Μαθηματικά θα πάρει το περιβραχιόνιο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Φορτούνη, τις ασίστ, τα γκολ και το περιβραχιόνιο!

Για δικούς του λόγους, ο Σιόβας δεν θέλει να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η επιλογή του.

Στα τελευταία λοιπόν παιχνίδια, άλλοτε λόγω του ροτέϊσον, άλλοτε λόγω απουσιών, βλέπουμε το περιβραχιόνιο να έχει πάει στα χέρια του Μιλιβόγεβιτς, του Μποτία, του Σαλίνο και του Ομάρ, χθες.

Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε ο Φορτούνης να είναι αρχηγός του Ολυμπιακού, όταν απουσιάζουν οι παλιές καραβάνες κι ο Ρομπέρτο. Όχι απλά επειδή είναι Έλληνας, αλλά επειδή είναι πλέον ο ηγέτης αυτής της ομάδας κι ο μακράν καλύτερος ποδοσφαιριστής στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν λέμε μακράν, πιο…μακράν δεν γίνεται.

Τώρα, αν το παιδί δεν θεωρεί εαυτόν έτοιμο να φορέσει το περιβραχιόνιο, αυτό είναι άλλο θέμα. Η, αν δεν θέλουν στον Ολυμπιακό να του δώσουν επιπλέον ευθύνες. Αλλά νομίζω ότι μαθηματικά, ο Φορτούνης θα γίνει αρχηγός του Ολυμπιακού, ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της ομάδας…

Παρεμπιπτόντως, να εξηγήσω κάτι: έχει η στατιστική υπηρεσία τον Φορτούνη με 12 ασίστ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Φορτούνης έχει φτιάξει 12 γκολ φέτος στον Ολυμπιακό-21 έχει φτιάξει! Διότι φτιάχνω γκολ δεν είναι μόνο η ασίστ. Για παράδειγμα ο Φορτούνης εκτός από τις 12 ασίστ έχει κερδίσει και δύο πέναλτι, που έγιναν γκολ. Άλλα τρία γκολ μπήκαν από δικές του πάσες, που δεν προσμετρώνται σαν ασίστ γιατί προφανώς δεν θεωρούνται αυτό που λέμε «πάρε βάλε», όπως είναι ο ορισμός της ασίστ. Άλλα δύο γκολ προήλθαν από δικά του σουτ κλπ, κλπ.

Τέλος πάντων, για να καταλάβουμε τι εστί Φορτούνης για τον Ολυμπιακό: από τα 73 γκολ της ομάδας, έχει βάλει 17 κι έχει δημιουργήσει τα 21, άρα είναι μέσα στα 38 γκολ, πάνω από το 50%!!! Είναι κάτι που πολύ απλά δεν έχει ξαναγίνει…

Best of internet