Ο ΠΑΟΚ δουλεύει αλλά δεν αμείβεται…

Ο ΠΑΟΚ δουλεύει αλλά δεν αμείβεται…

Ο ΠΑΟΚ δουλεύει αλλά δεν αμείβεται…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην νίκη επί Λεβαδειακού και την... επανάληψη που δεν γίνεται μάθημα.

Προς τι οι αναλύσεις επί αναλύσεων για ότι είδαμε ΚΑΙ χθες στην Τούμπα; Δηλαδή άλλα περιμέναμε και άλλα έγιναν;

Ήταν η 10η-12η φορά που είδαμε τα ίδια και τα ίδια σε μία… γενική εικόνα αναφορικά με τον ΠΑΟΚ.

Ναι… ο αντίπαλος ήταν αδιάφορος και αδύναμος, αλλά αυτό που έγινε… το έχουμε ξαναδεί τόσες και τόσες φορές με άλλου είδους ομάδες.

Γι’ άλλη μία φορά διαφωνούμε με πολλούς, αλλά… έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

«Ήταν το χειρότερο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, δεν βλέπονταν, κούρασε η ομάδα…». Έτσι λέγεται και γράφεται, κυρίως για το ότι το παιχνίδι κρίθηκε μετά το 80΄

Αλήθεια;

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανοργάνωτος; Ήταν δηλαδή μία ομάδα που επιτίθονταν τυχαία, με γιόμες ή με παράδοξες επιθετικές ενέργειες;

Το να έχεις 70% κατοχή είναι κάτι εύκολο και αυτονόητο;

Το να βγάζεις με ορθολογικό τρόπο 17 τελικές είναι ασήμαντο;

Το ότι όλα αυτά δεν συνδυάστηκαν με απείθαρχη αμυντική προσπάθεια, αφού ο αντίπαλος πέρασε πέντε φορές το κέντρο και είχε τρεις τελικές, αποτελεί αποτυχία;

Η διάθεση και τα τρεξίματα ή το πάθος αμφισβητούνται; Μήπως φάνηκε καθόλου έλλειψη δυνάμεων ή οποιοδήποτε θέμα φυσικής κατάστασης;

Τι δεν πήγε καλά λοιπόν γι’ ακόμη μία φορά;

Ο ΠΑΟΚ ήταν αναποτελεσματικός!

Ο ΠΑΟΚ «μάτωσε» και έφτυσε αίμα να φθάσει σε γκολ (ίσως και σε μερικές ακόμη μεγάλες φάσεις) μετά από τόσες πραγματικά καλές ομαδικές ενέργειες. ( Άλλες ομάδες με δύο επαφές συγκεκριμένων ποιοτικών παικτών, «καθαρίζουν»).

Η ομάδα του Ίβιτς αποδείχθηκε ΚΑΙ ΧΘΕΣ ότι πολύ απλά δεν έχει έναν-δύο παίκτες να κάνουν την ουσιαστική ή την ατομική-απρόσμενη ενέργεια μπροστά, έτσι ώστε όλα τα άλλα ωραία στοιχεία του παιχνιδιού, να φανούν πολύ περισσότερο και να πιάσουν τόπο.

Δηλαδή όλα αυτά δεν τα ξέραμε; Χθες έπρεπε να διαπιστώσουμε ότι πέρα από το ότι έλειπαν δύο σέντερ φορ (Κλάους, Μπερμπάτοφ) ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει παίκτη που με μία απλή ενέργεια θα μετουσιώνει σε μεγάλες φάσεις ή γκολ, όλη την υπόλοιπη καλή λειτουργία της ομάδας;

Και την περασμένη αγωνιστική το ίδιο έγινε. Και άλλες 9-10-11 φορές φέτος. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει καλά μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν αμείβεται με βάση αυτό που παράγει. Έχει σχέδιο και αρχές στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, αλλά του λείπουν εκείνες οι προσωπικότητες που θα κάνουν αυτό το κάτι παραπάνω στις κομβικές θέσεις ( στο 10 σίγουρα και όπως έχουμε τονίσει στο τέρμα) που κρίνουν αγώνες.

Γιατί λοιπόν να αδικούμε την προσπάθεια και την δουλειά αυτού του συνόλου των 9 αμυντικών μέσων και του ενός μόνο δεκαριού; Αυτοί φταίνε που δομήθηκε έτσι το ρόστερ και βλέπουμε ότι βλέπουμε; (Καλή προσπάθεια δηλαδή, αλλά μικρότερο αποτέλεσμα…).

Έτσι θα πάει η χρονιά και αν δεν καλύψουν αυτά τα μεγάλα κενά το καλοκαίρι ενόψει της συνέχειας, τότε… σίγουρα μας κοροϊδεύουν!

Το ότι ο ΠΑΟΚ κατά 99% θα είναι στα πλέι όφ… δεν λέει και πολλά. Το θέμα σε εκείνα τα ματς είναι να παίξει –επιτέλους- πλήρης και να βγάλει το ίδιο και λίγο καλύτερο πρόσωπο από αυτό που είχε στους περασμένους αγώνες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Απόψε έχει και βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη. Γι’ άλλη μία φορά τα φωτογραφικά φλας θα τραβήξουν άπειρες φωτογραφίες, για να αποθανατίσουν στιγμές αγώνα βόλεϊ με 7-8 χιλιάδες κόσμο! Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος για όλο το άθλημα.
Από εκεί και πέρα θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να δούμε ποια τελικά είναι η καλύτερη ομάδα… Κοντά είμαστε να το εμπεδώσουμε, αλλά… ας γίνει και αυτό το τρίτο ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.