Βέροια-Ξάνθη 1-1

Νίκος Ρόλλας
Βέροια-Ξάνθη 1-1

bet365

Η Ξάνθη μέχρι 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσε στα χέρια της τη νίκη στην Βέροια, αλλά ο Γιούσουφ είχε διαφορετική άποψη...

Μπορεί το παιχνίδι της Βέροιας με την Ξάνθη να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, είχε όμως πάθος, ένταση και σασπένς, καθώς η ακριτική ομάδα μέχρι και το 3o λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσε στα χέρια της τη νίκη, αλλά τελικά ο Γιούσουφ με ένα διαγώνο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

«Ψήφισαν» 4-2-3-1
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε την Βέροια με το γνωστό 4-2-3-1, έχοντας τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, τους Πούγγουρα, Σιόντη στο κέντρο της άμυνας και τους Μαλόν, Νέτο από δεξιά και αριστερό αντίστοιχα, στα άκρα. Μπαλάφας και Άρτσε ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μαγιέφσκι, Μεληκιώτης και Ανάκογλου έδιναν στηρίγματα στον Ναζλίδη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το σύστημα αυτό, επέλεξε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου για την Ξάνθη, με τον Ζαρόπουλο στο τέρμα, τους Γούτα, Καρυπίδη να είναι τα δύο στόπερ και τους Μπαξεβανίδη, Γούτα τα μπακ. Φλίσκας και Καμαρά είχαν τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Ντιμιτρόφ, Βασιλακάκη και Νιέτο να παίζουν πίσω από τον Σκουρτάι.

Η Βέροια την κατοχή, η Ξάνθη τις απειλές
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι πιο ζωηροί επιθετικά, παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Ντιμιτρόφ, ενώ οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ακόμη και όταν ισορρόπησαν το παιχνίδι δεν είχαν τις ουσιαστικές απειλές των αντιπάλων τους.

Μπορεί στο πρώτο μέρος να «έγραψαν» περισσότερες τελικές, αλλά καμία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ζαρόπουλο... Αντιθέτως, η Ξάνθη είτε με την κεφαλιά του Καρυπίδη στο 4' ή με τις επιθέσεις του Βούλγαρου μέσου θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα το σκορ από το 29ο λεπτό που τα κατάφερε με το αυτογκόλ του Ναζλίδη, μετά το σουτ του Γούτα...

Η χρυσή αλλαγή...
Στην επανάληψη η Βέροια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να φτάνει πιο κοντά στην εστία του Ζαρόπουλου, αλλά τα χάλαγε όλα στην τελική προσπάθεια. Ούτε ο Μαγιέφσκι, ούτε ο Ανάκογλου, ούτε ο Ναζλίδης έδειχναν να μπορούν να παραβιάσουν την εστία της Ξάνθης που έπαιζε με αντεπιθέσεις.

Έτσι, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, βλέποντας οτι οι φιλοξενούμενοι προσέφεραν χώρο και έπαιζαν με αντεπιθέσεις, έδωσε πιο επιθετικό αέρα στην ομάδα του, βάζοντας τον Μάνο και τον Γιούσουφ, ο οποίος τον δικαίωσε για την επιλογή του, καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 1-1.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν «σφραγίσει» τη νίκη τους στο 86ο λεπτό, αλλά η προβολή του Νιέτο μετά την σέντρα του Ντιμιτρόφ κατέληξε άουτ...

Βέροια: Καντιμοίρης, Νέτο, Μαλόν, Πούγγουρας, Σιόντης, Μπαλάφας (75' Γιουσούφ), Άρτσε (85' Ξόμπλιος), Μαγέφσκι,Μεληκιώτης (65' Μάνος), Ανάκογλου, Ναζλίδης.

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Βασιλακάκης (82' Καπετάνος), Σκουρταϊ, Φλίσκας (45' Παπαστεριανός), Νιέτο, Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά (60'Ορφανίδης), Ντιμίτροφ.

MVP: Ο Γιουσούφ μπορεί να μην πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα, αλλά μόνο και μόνο που πέτυχε το γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, του αξίζει αυτός ο... τίτλος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νιέτο πλην ελαχίστων περιπτώσεων, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία της Βέροιας, από την αριστερή πλευρά που αγωνιζόταν. Στα αρνητικά, συγκαταλέγεται και η ευκαιρία που έχασε στο 86ο λεπτό και με την οποία η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε «σφραγίσει» τη νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί ο Γιουσούφ να πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά αν δεν ήταν ο Καντιμοίρης με τις επεμβάσεις του στις ευκαιρίες της Ξάνθης, η ενέργειά του στις καθυστερήσεις θα ήταν άνευ ουσίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Το αυτογκόλ του Ναζλίδη αδικεί τον παίκτη της Βέροιας, καθώς είχε πολλά τρεξίματα και ζωηρός επιθετικά. Στην φάση του 29ου λεπτού όμως στάθηκε άτυχος, καθώς μετά από κόντρες η μπάλα βρήκε στο πόδι του και κατέληξε στα δίχτυα του Καντιμοίρη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο απόγευμα για τον Μήτσιο, ο οποίος δεν είχε δύσκολες φάσεις. Σωστά ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Μαγιέφσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Βέροια επιβεβαίωσε για ακόμη ένα παιχνίδι τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα, καθώς είχε πολλές ανεμετάλλευτες τελικές προσπάθειες... Από την πλευρά της η Ξάνθη, μετά το γκολ που πέτυχε, κλείστηκε πίσω, περιορίστηκε σε αντεπιθέσεις και το... πλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα