Το πρώτο γλέντι του Σεμπάστιαν!

Το πρώτο γλέντι του Σεμπάστιαν!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το πρώτο γλέντι του Σεμπάστιαν!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρώτη ποδοσφαιρική παράσταση του Σεμπάστιαν Λέτο στην δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Σε ένα απόγευμα όπου ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά προβληματικός, με δυσάρεστη έκπληξη τις γκέλες του Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας, το ματς με την βαθμολογικά αδιάφορη και εξαιρετικά στημένη Βέροια, θα το έπαιρνε μόνο με την ποιότητα των μονάδων του. Έτσι κι έγινε. Ο Σεμπάστιαν Λέτο άνοιξε λογαριασμό, ο Αργεντινός παικταράς σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο στα... χασομέρια και με τα δύο του πρώτα γκολ μετά το 2012 οδήγησε στην ανατροπή και το «τρίποντο», όταν όλα έδειχναν μια νέα εντός έδρας γκέλα!

Όταν έχεις ποδοσφαιριστές με τόσο μεγάλη κλάση, όταν αυτοί έχουν την σωστή νοοτροπία, την λογική του «winner» είτε παίζεις με τον Ολυμπιακό είτε με τον Πλατανιά, δύο στιγμές φτάνουν και περισσεύουν για να «καθαρίσεις» ένα παιχνίδι. Ο Λέτο έδωσε χρώμα σε ένα κακό βράδυ του «τριφυλλιού», έβαλε στο σακούλι το «τρίποντο» και διατήρησε σε καλά επίπεδα την ψυχολογία ενόψει του μίνι πρωταθλήματος των πλέι-οφ.

Το τι μπορεί να κάνει ο... κουτσός, ο... παλαίμαχος, ο... τελειμώνος δεν το είδαμε απόψε. Το ξέραμε. Ούτε καν το πρώτο δείγμα δεν ήταν κόντρα στην Βέροια, καθώς είχε φροντίσει να δείξει μέρος της κλάσης του στο Φάληρο, με την μαγική ασίστ στον Μπεργκ. Η επιστροφή του Λέτο στο... σπίτι του και με τους όρους που αυτή έγινε, αποτελεί ποδοσφαιρική ευλογία. Λαχείο κανονικό. Αυτός μαζί με τον Μπεργκ μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίδυμο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια...

Παρά την νίκη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δει την συνολική του εικόνα, μια εικόνα απογοητευτική μέχρι και το 60'. Το 4-4-2 στην ευθεία δεν λειτούργησε δημιουργικά, καθώς ο Ζέκα του πρώτου μέρους(ανέβηκε αισθητά στην επανάληψη) και ο Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής δεν δημιούργησαν. Οι ακραίοι Μπουμάλ, Εβανζελίστα, Μέστο και Νάνο δεν είχαν ουσία, ο Μαμούτε έπεφτε πάνω στον Λέτο και το «τριφύλλι» τελείωσε το πρώτο μέρος με μία τελική προσπάθεια!

Ο Στραματσόνι αυτή την φορά διάβασε άριστα το ματς. Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού έριξε στο παιχνίδι τον Πέτριτς και η ποιότητα του Κροάτη έφτανε για να φέρει αφύπνιση.

Στην κορυφή του ρόμβου στο 4-4-2, οι επιλογές του 35χρονου άσου ήταν εξαιρετικές, με αποκορύφωμα το... χάδι-ασίστ στον Λέτο για το 1-1. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές, έβγαλε ενέργεια και αφού δεν πλήρωσε την λάθος τοποθέτηση της άμυνας στο τετ-α-τετ του Μάνου στο 87' βρήκε το γκολ του Λέτο και... καθάρισε! Σε ατομικό επίπεδο να σταθούμε στο ντεμπούτο του Βλαχοδήμου και την επιστροφή του Σάντσεθ μετά από σχεδόν τρεις μήνες!

Ο νεαρός πορτιέρο είχε καλές τοποθετήσεις, ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά έχει εξίσου μεγάλη ευθύνη με τον Τελάντερ στο 2-1 της Βέροιας. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έδειξε επηρεασμένος από την αποχή του. Δεν ήταν κακός αλλά έχασε αρκετές φάσεις και δεν είχε την αυτοπεποίθηση που έβγαζε στο καλό του διάστημα, πριν τον σοβαρό τραυματισμό στα Γιάννενα. Από μόνος του, πάντως, άνοιξε προ ημερών θέμα παραμονής στον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρον ισπανικής ομάδας.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Σάντσεθ πρέπει να παραμείνει και να δημιουργήσει μαζί με τον Μολέδο έναν πολύ δυνατό δίδυμο στα μετόπισθεν.

Από την άλλη, όμως, τα 900.000 ετησίως που κοστίζει «καθαρά» στον σύλλογο, σε συνδυασμό με την μηδαμινή φετινή του προσφορά, κάνουν το μέλλον του να φαντάζει δυσοίωνο αν και αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία...

Ατομική αξιολόγηση:Βλαχοδήμος 5, Νάνο 5, Μέστο 5, Τελάντερ 2, Σάντσεθ 5, Ζέκα 6, Λουντ 4, Μπουμάλ 3, Εβανζελίστα 4, Λέτο 8, Μαμούτε 4, Πέτριτς 7, Αμπέντ 5, Κλωναρίδης 5

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.