Κοντονής: «Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση»!

Δημήτρης Τομαράς
Κοντονής: «Μόνο η ΕΠΟ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση»!

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις συνέχισε να υποστηρίζει τις θέσεις του και την ανάγκη να αλλάξει τα πράγματα η ΕΠΟ. Τι τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντινέας.
Μιλώντας στο ράδιο Αθήνα 9,84 ο κ. Κοντονής είπε: «H απόφαση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί κατά καιρούς και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος σε ένα καθεστώς το οποίο χρωματίζει αρνητικά όλη αυτή την κοινωνική διαδικασία που λέγεται ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Δυστυχώς παρατηρούμε φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα παικτών και φιλάθλων και παραγόντων, αλλά και την ίδια τη ζωή. Την περσινή αγωνιστική περίοδο, δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, αλλά δεν έχει σημασία, θρηνήσαμε έναν νεκρό και αυτόν σε γήπεδο. Επομένως έχει σημασία να καταλάβουμε ότι η κατάσταση της ανομίας, της βίας, και της διαπλοκής η οποία βασιλεύει χρόνια στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να λάβει τέλος. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Για το ζήτημα των τελευταίων ημερών, δηλώσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αν οι διεθνείς ομοσπονδίες αποβάλλουν την ΕΠΟ από το σώμα που έχουν συγκροτήσει, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ο, τι είναι δυνατόν σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η κατάσταση της σήψης και της διαφθοράς. Σε κάθε όμως περίπτωση εμείς καλούμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να συνδράμουν το έργο της κυβέρνησης διότι θα πρέπει και οι ίδιες να το έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου θετικά.
Καθήκον τους λοιπόν είναι αντί να προσέρχονται και να κοιτάζουν το δέντρο, να δουν το δάσος. Και το δάσος είναι η εκτεταμένη βία στους αγωνιστικούς χώρους, η έντονη καχυποψία και αμφισβήτηση που εκφράζουν οι Έλληνες φίλαθλοι και η καχυποψία για όλες τις αποφάσεις που παίρνονται, εξαιτίας ενός καθεστώτος διαπλοκής και διαφθοράς το οποίο όλοι το βλέπουν και όλοι το επισημαίνουν.
Η απόφαση λοιπόν της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει και τα οποία έχουμε εξαγγείλει και θα μείνουμε πιστοί στις αποφάσεις μας.
Όσον αφορά για το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην απόλυτη αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατά την απόφασης οριστικής διακοπής του θεσμού.
Το Κύπελλο εφόσον το ΣτΕ βγάζει τέτοια απόφαση θα γίνει. Θα σεβαστούμε απολύτως την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας.
Μπροστά στην δημόσια τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευνομία, δεν μπορούν να τίθενται οικονομικά μεγέθη, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τα μεγάλα και σοβαρά και μετά να δούμε τα υπόλοιπα. Είναι στο χέρι της ΕΠΟ να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν δεν δώσει λύση και αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, τότε η Κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να εξυγιανθεί γρήγορα και άμεσα ο χώρος του ποδοσφαίρου».
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας από την άλλη είπε: «Λειτουργώ ως Έλληνας βουλευτής και η Κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ είτε είναι θετική είτε αρνητική. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και η Κυβέρνηση μας επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση για την κάθαρση του αθλητισμού. Η FIFA η UEFA και η ΕΠΟ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως είπε και ο Υπουργός, απέναντι στα άτομα που εμπλέκονται και να εφαρμοστεί ο ηθικός κώδικας βάσει του καταστατικού των διεθνών ομοσπονδιών το οποίο δεν το εφαρμόζει, κάτι που παραδέχθηκαν. Παραδέχθηκαν επίσης και το εξής: ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνει ένα ηλεκτροσόκ δια στόματος του Κύπριου επικεφαλής της UEFA και ίσως να είναι καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε το παράδειγμα της Αγγλίας.
Η Πολιτεία δεν θέλει κανένα Grexit: να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Εμείς θέλουμε την κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο όταν όλος ο φίλαθλος κόσμος βιώνει αυτά που βιώνει στο γήπεδο. Το λένε και οι ίδιοι οι παράγοντες που εκπροσωπούν αυτό το πράγμα που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Όταν οι ίδιοι δεν προστατεύουν το προϊόν τους δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Το χειρότερο απ΄όλα είναι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Δεν είναι η κατεύθυνση της ελληνικής Κυβέρνησης προς το Grexit. Η ίδια η ΕΠΟ θέλει το Grexit από ό,τι φαίνεται γιατί αν θεσμοθετούσε απλή αναλογική στις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης στην ΕΠΟ, που για μένα είναι κυρίαρχο, τον ηθικό κώδικα, τη μεταμόρφωση της διαιτησίας, βάση του καταστατικού της FIFA και της UEFA, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα Grexit. Δεν τα εφαρμόζει η ΕΠΟ, ενώ έπρεπε να είναι εναρμονισμένη, στον ηθικό για παράδειγμα κώδικα της FIFA και της UEFA. Το φωτεινό παράδειγμα είναι ότι στο πρόσφατο ραντεβού δεν γνώριζαν η FIFA και η UEFA, ότι η ΕΠΟ δεν είναι εναρμονισμένη με τον ηθικό κώδικα. Εδώ είδαμε ότι η αυτοκάθαρση στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι με την υπόθεση Πλατινί και Μπλάτερ έγινε χωρίς να υπάρχουν καν αποφάσεις δικαστηρίων. Το ξεκαθάρισαν μόνοι τους. Η απλή αναλογική στις εκλογές επίσης είναι βασικός στόχος, ο εκδημοκρατισμός δηλαδή του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλων των ομοσπονδιών. Σκεφτείτε δηλαδή στο ελληνικό κοινοβούλιο βγήκε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τα άλλα κόμματα ή το αντίθετο. Ένα χουντικό σύστημα δηλαδή ή να δημιουργεί άλλες αρχές. Ποιος δεν θέλει τον εκδημοκρατισμό μέσα στις Ομοσπονδίες; Είναι απλά τα πράγματα».
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα