Οι Γκιρτζiκηδες θα φύγουν με το καλό ή αφού τα διαλύσουν όλα…

Οι Γκιρτζiκηδες θα φύγουν με το καλό ή αφού τα διαλύσουν όλα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πραγματικό ερώτημα που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ξεκάθαρη απάντηση του ΠΑΟΚ σε αυτό.

Ελληνικά μιλάμε, Ελληνικά διαβάζουμε, αλλά πολλές φορές –είναι φανερό- ότι στα Ελληνικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Πάμε από την αρχή…

Ο Γιώργος Σπανός του Ατρομήτου δήλωσε σήμερα ότι … «μόνο ο ΠΑΟΚ επιθυμεί το grexit».

Που το είδε αυτό; Που το άκουσε; Μπορεί να μας το αποδείξει;

Κατ’ αρχάς «μιλάμε» για τον ΠΑΟΚ, τον ΜΟΝΟ που είναι μόνιμα και σταθερά στους ομίλους του Europa και έχει αυτά τα έσοδα των 5-6-7 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη είναι χαζοί στον ΠΑΟΚ να επιθυμούν ή να επιδιώκουν τιμωρία;

Μισό λεπτό γιατί… ή μιλάμε για ανθρώπους που… κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ή πράγματι υπάρχει μειωμένη αντίληψη…

Αυτή τη κρίσιμη στιγμή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όποιος θέτει ερώτημα… «θέλετε ή δεν θέλετε το grexit» είναι από ανόητος έως…κουτοπόνηρος. Ή ανήκει στην ΕΠΟ! Ίσως και στον Ολυμπιακό…

ΚΑΝΕΙΣ δεν επιθυμεί τιμωρία του ποδοσφαίρου μας και των ομάδων.

Το ερώτημα που ΠΡΕΠΕΙ και… φυσικά τίθεται, είναι: «Θέλουμε να γίνουν όλες οι προσπάθειες για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από τις απειλές και τις τιμωρίες; Ναι ή όχι;».

Αυτό… για να μην κοροϊδευόμαστε.

Σε αυτό το ΞΕΚΑΘΑΡΟ ερώτημα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι ο ΜΟΝΟΣ από τις ομάδες που μέχρι τώρα λέει: «Ναι, θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διώξουμε όσους λερώνουν το χώρο, όσους χάλασαν τις Κυριακές μας. Εμείς δεν φοβόμαστε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε τιμωρίες, ούτε κανέναν, μπροστά σε αυτή την προσπάθεια».

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άλλοι, ή όλοι η άλλοι για την ακρίβεια, δυσκολεύονται να απαντήσουν στο σωστό ερώτημα, όπως πρέπει να τίθεται.

Για παράδειγμα, αν υπάρχει κάποιος Χριστιανός να μας εξηγήσει τι θέλει, τι επιδιώκει και με ποιο ακριβώς σχέδιο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

Ας το πει και σε εμάς που δεν έχουμε το μυαλό να καταλάβουμε, ειδικά μετά τα όσα «λένε» και κάνουν οι πράσινοι τις τελευταίες μέρες…

Τι τελικά θέλουν: "Ναι γίνετε συζήτηση και προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ή να μην γίνεται; Να συνεχιστεί η προσπάθεια για να φύγουν όλοι οι κατηγορούμενοι ή να σταματήσει επειδή την ξεκίνησε ο Κοντονής; Καλώς μπήκαν τα σοβαρά προβλήματα στην ατζέντα με τους Ευρωπαίους ή κακώς;
Να μην συμμετέχει ο Κοντονής; Ποιος να πάει αντ’ αυτού; Ποιος σας κάνει;
Να μην συμμετέχει ο Ολυμπιακός και να τον διευκολύνουμε ή να είναι εκεί και να αποδειχθεί τι θέλει και τι ΔΕΝ θέλει…

Αλλιώς πώς θα γίνει προσπάθεια; Με πραξικόπημα; Να πάρουμε τα όπλα; Τι να γίνει τέλος πάντων κύριοι του Παναθηναϊκού; Θέλουμε ουσία ή εντυπώσεις;"

Αντιθέτως, είναι άξια συγχαρητηρίων ΚΑΘΕ άλλη προσπάθεια, κάθε πρόταση για να αλλάξει το βρώμικο καθεστώς που «ελέγχει» τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα η πρόταση των «εννιά» με την πρωτοβουλία Πανόπουλου. Κάθισαν οι άνθρωποι και ξόδεψαν πολλές ώρες για να παρουσιάσουν κάτι νέο. Κάτι πιο καθαρό! Και φυσικά από πού ξεκίνησαν: «Πώς θα φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ».

Αυτό είναι! Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που φανερώνει ότι προχωράμε. Ότι πάμε να ξεριζώσουμε την ρίζα του κακού.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε αυτή την προσπάθεια!

Τα προβλήματα και τα αίσχη ΔΕΝ τα συζητάμε 5-10-100-2.000-2 εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ μας! Τα συζητούν ΟΛΟΙ. Η πολιτεία! Και η UEFA. Και η FIFA!

Η επίσημη ατζέντα και οι προτάσεις που γίνονται (και με την συνεισφορά του Κοντονή, όσο και αν δεν μας αρέσει και δεν τον εμπιστευόμαστε ότι θα αντέξει ) αφορούν το πώς και το αν θα σφυρίξουν ξένοι διαιτητές, αφορούν το πώς θα φύγει η διαιτησία από τον χώρο των δεκάδων διωκόμενων. Αφορούν το πώς θα απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο και τη ζωή μας, όλοι οι κακουργηματικά διωκόμενοι…

Για να το κλείσουμε…

Ότι και να γίνει από εδώ και πέρα…

Αν θα τιμωρηθεί η ΕΠΟ ή αν δεν τιμωρηθεί…

Αν θα μείνει ο Κοντονής ή αν θα τον «φάνε» για να βάλουν άλλον…

Αν θα αποκλειστούν οι ομάδες ή όχι…

Αν θα μείνει η Κυβέρνηση ή αν θα «πέσει»

Αν γίνει το κύπελλο ή αν δεν γίνει…

Αν μπορεί να είναι πρόεδρος ο Μαρινάκης ή αν δεν μπορεί….

Αν πηγαίνει ο Αλαφούζος στις συναντήσεις ή αν κρατάει μούτρα…

Αν βρίζονται μεταξύ τους ή αν συζητούν…

Όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουν και να επιδιώξουν την απομάκρυνση από τον χώρο ανθρώπων σαν αυτούς που τώρα διοικούν την ΕΠΟ. (Όχι μόνο τον πρόεδρο βέβαια). Αυτό είναι το θέμα. Αυτή είναι η ουσία.

Και ΟΛΟΙ πρέπει να παραδεχθούν ότι το θέμα άνοιξε, το θέμα προχωράει και πολύ σύντομα όσοι βρέθηκαν μέσα-μπροστά ή πίσω από ΚΑΘΕ βρώμικη υπόθεση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φύγουν και θα μας αδειάσουν τη γωνιά…

Αν το κάνουν νωρίς, μπορεί και να γλιτώσουμε πολλές και σοβαρές συνέπειες και τιμωρίες.

Αν αργήσουν, απλά θα επιβαρύνουν και άλλο τον χώρο που βρώμισαν, που διέλυσαν, που ξέσκισαν με τα καμώματά τους εδώ και πολλά χρόνια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.