Ομοφωνία και αίτημα για σύγκλιση Δ.Σ. της Λίγκας! (pics)

Ομοφωνία και αίτημα για σύγκλιση Δ.Σ. της Λίγκας! (pics)

bet365

Πλήρη ταύτιση απόψεων προέκυψε και από την συνάντηση Νο2 των μικρών και συμφωνήθηκε να ζητηθεί Δ.Σ. της Λίγκας για να ζητηθούν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Το Gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Με αυτά και με αυτά με εξαίρεση τον Ηρακλή ο Χρήστος Πανόπουλος δείχνει να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης για όλα όσα θέλουν να αλλάξουν οι μικρές ομάδες στην Super League. Η συνάντηση των μικρών στην ΒΙΑΜΑΡ την Πέμπτη κράτησε λίγο παραπάνω από 2 ώρες και προέκυψε πλήρη ταύτιση απόψεων. Πλήρης ταύτιση για αλλαγές... Ή τουλάχιστον για προσπάθεια γι' αυτές.

Οι 11 ομάδες (σ.σ. αφού ο Ηρακλής είναι ξανά εκτός) θα ζητήσουν σύγκλιση του Δ.Σ. της Super League για να κατατεθούν οι προτάσεις τους και να συζητηθούν επαρκώς. Η διοίκηση της Λίγκας έτσι και αλλιώς είναι εδώ και μέρες έτοιμη να τους ακούσει. Ποιά είναι τα... καυτά σημεία;

Μεταξύ άλλων η βελτίωση της διαιτησίας μέσα από τα αρμόδια όργανα και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η διαιτησία - όπως έχει τονιστεί ξανά - θα πρέπει να είναι επαγγελματική και έναν αρχιδιαιτητή και συνεχές... τσεκάρισμα των επιδόσεων των ρέφερι και των παρατηρητών. Επίσης αναβάθμιση της Λίγκας ως Συνεταιρισμός γενικά και σαν ποδοσφαιρικό προϊόν.
Μέσα αυτό ακόμα και το ότι οι καλύτεροι διαιτητές να μπορούν να έχουν και ανάλογα οφέλη και... μπόνους. Η κατανομή των τηλεοπτικών και χορηγικών εσόδων είναι ένα ακόμα... καυτό θέμα. Το πως θα πρέπει να είναι δίκαιη.

Συνοπτικά, οι ομάδες προτείνουν:

Για την διαιτησία:

-Να υπάρξει επιτροπή διαιτησίας που θα εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από την ίδια της Superleague και θα αποτελείται από 2 μέλη του συνεταιρισμού, τον πρόεδρο κι ένα μέλος. Στο τέλος του πρώτου γύρου αλλά με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μάλιστα, η Λίγκα θα ψηφίζει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη από την διαιτησία και για να συνεχίσει το έργο της η Επιτροπή, θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 9 από τις 16 ψήφους.

-Η επιλογή των διαιτητών θα γίνεται από την Superleague, η οποία θα παίρνει από την Επιτροπή διαιτησίας μία λίστα με 30 διαιτητές και θα διαλέγει τους 24 εξ αυτών, 18 που θα ξεκινήσουν την σεζόν και ακόμα 8 αναπληρωματικούς, που θα ορίζονται είτε ως 4οι είτε στην Β’ Εθνική. Η διαδικασία της επιλογής θα είναι με μυστική ψηφοφορία.

-Ριζική αλλαγή και στην μισθοδοσία των διαιτητών, που πλέον λογίζονται ως επαγγελματίες και έχουν σταθερό ποσό κάθε μένα, αυτό των 600 ευρώ, για 10, όμως μήνες. Παράλληλα, οι 16 που θα έχουν επιλεγεί ως «βασικοί», θα λαμβάνουν ακόμα 1.500 ευρώ για 10 μήνες, στο σύνολο 2.100.

- Ίδια μέθοδος θα ακολουθηθεί και με τους βοηθούς, καθώς η Λίγκα θα επιλέγει τους 42 εκλεκτούς από μία λίστα 52 υποψηφίων, με τους 32 να είναι… βασικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί. Όσο για την μισθοδοσία τους, 250 ευρώ θα παίρνουν κάθε μήνα και όλοι, με τους «βασικούς» να καρπώνονται ακόμα 750 ευρώ, πάντα για 10 μήνες. Τέλος, θα επιλεγούν και 18 παρατηρητές, που θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ τον μήνα για 10 μήνες.

-Βαθμολόγοι διαιτησίας: Κάθε ιδιοκτήτης θα προτείνει από έναν υποψήφιο, αυτοί θα μπαίνουν σε κλήρωση και 3 εξ αυτών θα επιλέγονται. Αυτοί θα λαμβάνουν 1.500 ευρώ τον μήνα, για 10 μήνες.

-Σεμινάρια και τεστ φυσικής κατάστασης, θα διεξάγονται υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη της Λίγκας, που θα καταβάλει ποσό της τάξεως των 120.000 ευρώ.

-Το συνολικό μπάτζετ που θα διαθέσει για την διαιτησία η Λίγκα, ανέρχεται περί τα 2.596.000 ευρώ. Από αυτά, τα 1.146.000 είναι όλα όσα αναφέρονται από πάνω, ενώ επιπλέον θα υπάρχει το ποσό των 450.000 ευρώ για τις μετακινήσεις και 1.000.000 ως μπόνους διαιτητών.

- Το συνολικό μπάτζετ, θα καταβάλλεται κατά 50% από τις 4 μεγάλες ομάδες και το υπόλοιπο 50% από τις εναπομείναντες 12.

Για την κατανομή εσόδων:
-Υπό εξέταση θα τεθεί η πρόταση της ΑΕΚ, να καταβάλει όποια ομάδα βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 40% των εσόδων, αν και ατή τη στιγμή είναι υπό αμφισβήτηση το πρακτικό όφελος, όταν δεν είναι δεδομένη η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους για τον πρωταθλητή.

-Τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ο τρόπος κατανομής αυτών να είναι σε 40% ισομερώς και στο 60% βάση της βαθμολογογίας. Υπάρχει και εναλλακτική, με το 50% ισομερός και το άλλο 50% βάση της βαθμολογίας.

-Οι ομάδες που θα υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική, αν πληρούν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν ως πριμ το ποσό των 200.000 ευρώ, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Για την Superleague:
-Νέα δομή, με αλλαγές στον σχεδιασμό και την λειτουργία του πρωταθλήματος, στο γραφείο Τύπου και επικοινωνίας, με τμήμα προστασίας χορηγών, ενώ βάρος θα πέσει και στον τομέα διοικητικής λειτουργίας.

Παράλληλα ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης μοίρασε μία δήλωσή του που προτρέπει την ΕΠΟ να δει το ποδόσφαιρο από μία διαφορετική ματιά. Δείτε την παρακάτω:
ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ GALLERY ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα