«Τελευταία λύση το Grexit, είμαι υπέρ των ξένων διαιτητών»

«Τελευταία λύση το Grexit, είμαι υπέρ των ξένων διαιτητών»

«Τελευταία λύση το Grexit, είμαι υπέρ των ξένων διαιτητών»

bet365

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ σχολίασε στο gazzetta.gr τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντας αναφορά στη χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Λούμπος Μίχελ μία από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» της τελευταίας 20ετίας παγκοσμίως, ανέλαβε κεντρικό ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαδεχόμενος στη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου τον Ιάκωβο Αγγελίδη.

Ο άμεσος συνεργάτης Ιβάν Σαββίδη έχει μπει κατευθείαν στα βαθιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χαράζοντας από κοινού με τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου» την γραμμή του συλλόγου στα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι εξελίξεις αναφορικά με το ποδοσφαιρικό Grexit είναι αλυσιδωτές. Η χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού με τις FIFA, UEFA και ΕΠΟ απέβη άκαρπη, ωστόσο ο Σταύρος Κοντονής παραδέχθηκε ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δέχεται ξένους διαιτητές στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία θέση υπέρ της οποίας είχε ταχθεί μετά την διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ σε τοποθέτηση του στο gazzetta.gr κατέστησε σαφές πως η χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώνοντας πως τάσσεται αναφανδόν υπέρ του συγκεκριμένης πρότασης.

«Είναι μία από τις ιδέες μου αυτή. Θα πρέπει να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές προκειμένου να εγγυηθούμε με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιατί να μην συμβεί και στην Ελλάδα; Είδαμε όλοι τι έγινει στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Πως χάλασε η ατμόσφαιρα. Η θέση μου είναι πως σε τόσο σημαντικά ματς θα πρέπει να διευθύνονται από ξένους διαιτητές.

Κατά την διάρκεια της καριέρας μου με είχαν καλέσει σε πολλές χώρες να διαιτητεύσω τέτοιες αναμετρήσεις. Στην Ουγγαρία, το Κατάρ, την Ρουμανία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Βουλγαρία. Σε πολλές χώρες.

Θα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και πρόκειται για κάτι που υποστηρίζουμε στον ΠΑΟΚ».

Ο Λούμπος Μίχελ εξήγησε στο gazzetta.gr πως μπορεί να γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρόταση.

«Είναι πολύ απλό. Θα πρέπει η ΕΠΟ να στείλει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Διαιτησία της UEFA και ακολούθως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ορίσει τον κατάλληλο διαιτητή, ο οποίος με την εμπειρία του και την ποιότητα του να μπορεί να διαχειριστεί αγώνες αυτού του επιπέδου. Νομίζω πως αυτό θα βοηθήσει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ».

Η «Δαμόκλειος σπάθη» της UEFA και τη FIFA απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο Λούμπος Μίχελ ξεκαθαρίζει πως ενδεχόμενη τιμωρία και αποκλεισμός των ελληνικών συλλόγων αλλά και της Εθνικής ομάδας δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

«Προφανώς είναι η τελευταία λύση σε έναν αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να αποφευχθεί εάν η ομοσπονδία λειτουργήσει αυτονόητα προς την αυτοκάθαρση. Είναι στο χέρι της».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα