Κι' όμως... το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα!

Κι' όμως... το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα!

To Grexit είναι προ των πυλών και ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την... νέα καθημερινότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου! 

Κι' όμως... το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα!
Όταν αποκαλύφθηκε το «κοριόπολις» οι μισοί τουλάχιστον ποδοσφαιράνθρωποι «έσκιζαν» τα ρούχα τους για το ότι πρόκειται για μια φούσκα και ένα κατασκεύασμα που δεν είχε καμία υπόσταση.
 
Όταν αποκαλύφθηκε το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης του 2015, έγιναν τεράστιες προσπάθειες (από λίγους είναι η αλήθεια) να περάσει στο Ελληνικό κοινό το μήνυμα ότι… «δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό, είναι η φαντασία μερικών δημοσιογράφων που δημιουργούν ζητήματα άνευ σημασίας».
 
Μήπως να θυμηθούμε τις προσπάθειες να αποκρυφτεί η αλήθεια και το κατηγορητήριο με το τι ακριβώς βάραινε τον καθένα από όλους όσους πρωταγωνιστούσαν;  
 
Επί χρόνια, πολλοί και διάφοροι έκαναν τα πάντα για να μειώνουν την σημασία των γεγονότων που φανέρωναν ότι μία ομάδα ανθρώπων στήνουν τους πάντες και τα πάντα με σκοπό να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη.
 
Σήμερα μετά από αρκετό καιρό και αφού έγινε ότι έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ακούσαμε επίσημα χείλη Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων, να μιλάνε για:
 
1) Ενδεχόμενο να σφυρίξουν στον τελικό κυπέλλου ξένοι διαιτητές! (αυτό είπαν οι Ευρωπαίοι!)
 
2) Ενδεχόμενο να διακοπεί και το πρωτάθλημα λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης (Αυτό δεν το είπε ο Κοντονής, αλλά οι συνομιλητές του!)
 
3) Την μεγάλη ανάγκη να καθαρίσει η ΕΠΟ και να αποπεμφθούν όσοι διώκονται κακουργηματικά: «Πώς είναι δυνατόν αυτό να γίνεται στην UEFA με τον Πλατινί και στη FIFA με τον Μπλάτερ και η ΕΠΟ να έχει διατάξεις που θέτουν στο απυρόβλητο μεγάλη μερίδα παραγόντων και διαιτητών».
 
4) Οι ξένοι αντιπρόσωποι μίλησαν ΚΑΙ για το ενδεχόμενο να συσταθεί ειδική επιτροπή διαχείρισης Ελληνικού προβλήματος (βέβαια τόνισαν ότι αυτό μπορεί να γίνει σε πέντε-έξι μήνες).
 
5) Στο gazzetta ο κ. Κουτσοκούμνης παραδέχθηκε: «Οι ξένοι δεν έχουν καλή εικόνα για Ελληνικό ποδόσφαιρο…».
 
Κοίτα να δεις… Τον Μάρτιο του 2016 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μιλάμε σοβαρά και σε κορυφαίο επίπεδο για τα σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου!! (Του ποδοσφαίρου που μέχρι και πριν από λίγο, πολλοί και διάφοροι «μοχθούσαν» με ανταμοιβή ή όχι, να μας πείσουν ότι «κυλάει» φυσιολογικά και αυτοί που «φωνάζουν» απλά… δεν κάνουν επενδύσεις).  
Σήμερα δηλαδή, κάποιοι στη χώρα μπορεί και να έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί μέχρι τώρα νόμιζαν ότι... όλα ήταν φυσιολογικά!
 
Λοιπόν…
 
Είμαστε σε καλό δρόμο. Μάλλον τώρα έχουμε μπει σε έναν δρόμο σοβαρής συζήτησης. Έπρεπε να γίνουν πολλές θυσίες, αλλά ποτέ καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς θυσίες.
 
Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε Κυριακή, κάθε μήνα, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι παίρνουν το μήνυμα: «Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΟΛΑ είναι στημένα!». Το έγραφαν πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες, το διέδιδαν δεκάδες ξένοι που έπαιξαν μπάλα στην Ελλάδα, τώρα το παραδέχονται και οι αξιωματούχοι της UEFA και της FIFA που ήρθαν για να απειλήσουν με τιμωρίες επειδή διακόπηκε το κύπελλο.
 
Και αφού άκουσαν όσα άκουσαν… φθάνουν στο σημείο να αναρωτιούνται πολύ λογικά: «Μα γιατί δεν διακόπτετε ΚΑΙ το πρωτάθλημα»;
 
Αυτή είναι η ουσία. Αυτό είναι το όφελος όλων όσων σήμερα γίνονται. Τόσα χρόνια οι λιγοστές προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα τρομακτικά προβλήματα, ΠΑΝΤΑ σταματούσαν στις απειλές να τιμωρηθούν οι ομάδες και να αποβληθεί η ΕΠΟ.Αυτό ήταν και είναι το μεγαλύτερο όπλο των κατηγορούμενων. 
 
Ας βγει κάποιος και ας επιχειρηματολογήσει τώρα κατά αυτών των συμπερασμάτων. Ας βγει για να πει… «να σταματήσουν τα πάντα μην τυχόν μας τιμωρήσουν».
 
* Όπως όλοι βλέπετε από τις θέσεις που παίρνει ο ΠΑΟΚ, αντιλαμβάνεστε πώς αυτή η ομάδα, πάνω από την κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΔΕΝ βάζει τίποτα άλλο.Δεν φοβάται ΤΙΠΟΤΑ. 
 
* Από εκεί και πέρα αξίζει ένα σχόλιο και για την ουσία της κίνησης των οπαδών της ΑΕΚ.
Αρχικά να τονίσω ότι μαζί με κάθε είδους λαϊκισμό, σιχαίνομαι και όσα γίνονται για τις εντυπώσεις, όσα συνήθως λένε ή κάνουν και οι οπαδοί. Σήμερα, η διαμαρτυρία των ΑΕΚτσήδων ήταν έξυπνη, απόλυτα ουσιαστική και ακριβώς στον τόπο και τον χρόνο που έπρεπε. Χωρίς πολλά-πολλά, συνέβαλλαν ΚΑΙ αυτοί, ώστε λίγοι ακόμη Ευρωπαίοι (απόλυτα αρμόδιοι όμως) να ενημερωθούν ότι σε αυτή τη χώρα… το ποδόσφαιρο διαλύεται για χάρη κάποιων λίγων, αρκετοί από τους οποίους κατηγορούνται για δεκάδες αδικήματα.  

Best of internet