Ανάλυση σε βίντεο από Σκίμπε και... αγγλικό πρότυπο!

Δημήτρης Τομαράς
Ανάλυση σε βίντεο από Σκίμπε και... αγγλικό πρότυπο!

bet365

Το... μενού της συνάντησης Σκίμπε με τους προπονητές τα είχε όλα. Από ανάλυση σε βίντεο του Ελλάδα - Ισλανδία, μέχρι κουβέντα για το πρωτάθλημα υποδομών και ανταλλαγή εμπειριών.
Η πρωτοβουλία του Γερμανού ομοσπονδιακού εκλέκτορα αγκαλιάστηκε με θέρμη από τους περισσότερους προπονητές της Λίγκας. Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Metropolitan συνάντηση με τους τεχνικούς της Λίγκας, όπου μετείχαν οι 13 από τους 16 (απουσίαζαν Λουτσέσκου, Παράσχος και Στοΐνοβιτς). Εκεί έγινε και η πρώτη γνωριμία του Σκίμπε με τους περισσότερους.
Φυσικά ο βασικός άξονας δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και η εν γένει ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά το πλέον σημαντικό ήταν η κοινή παρουσία των Σίλβα - Πογιέτ - Στραματσόνι. Οι τρεις τεχνικοί έδειξαν την ανάλογη διάθεση και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να μοιραστούν εμπειρίες από το εξωτερικό και το πως έχουν δουλέψει.
Ο Σκίμπε είχε ετοιμάσει μια βίντεο - ανάλυση της προετοιμασίας της Εθνικής για τον αγώνα με την Ισλανδία και κάποια πλάνα από το ματς. Αφορούσαν το κομμάτι της τακτικής και το τι δεν πήγε καλά στον αγώνα. Στην κουβέντα φυσικά μετείχαν όλοι οι προπονητές. Επίσης τέθηκε το θέμα της διαφοράς που υπάρχουν ανάμεσα στις πρώτες ομάδες και τα τμήματα υποδομής τους.
Στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το πρωτάθλημα υποδομών στο αγγλικό πρότυπο. Να μπορούν να χρησιμοποιούνται δηλαδή παίκτες της πρώτης ομάδας σε ομάδες Νέων ειδικά όταν έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Η πλειοψηφία των τεχνικών φέρεται να συμφώνησε αυτό. Ακόμα έγινε μνεία και στο πορτογαλικό ή το ισπανικό μοντέλο, όπου οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων συμμετέχουν σε πρωταθλήματα μικρότερης κατηγορίας. Ο ίδιος ο Σκίμπε μίλησε για το γερμανικό πρότζεκτ.
Εκεί όπου παίκτες από τις υποδομές ή ακόμα και διεθνείς μεγαλύτερης ηλικίας που δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής, προπονούνται ανά δεκαπενθήμερο με το τιμ της Εθνικής για να μην χάνουν ρυθμό και να μην μένουν πίσω. Επίσης μία ακόμα παράμετρος ήταν το θέμα του Κυπέλλου και ο κανονισμός με την υποχρεωτική παρουσία στην 18αδα δύο παικτών κάτω των 19. Τονίστηκε πως αυτά τα παιδιά θα πρέπει να μπαίνουν επιβεβλημένα στην 11άδα. Αλλιώς δεν θα υπάρχει και αντίκρισμα. Η επόμενη συνάντηση Σκίμπε - προπονητών ανανεώθηκε για τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα