Το αναμενόμενο φιάσκο και η προχειρότητα!

Το αναμενόμενο φιάσκο και η προχειρότητα!

Το αναμενόμενο φιάσκο και η προχειρότητα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το αναμενόμενο... φιάσκο της συνάντησης που δεν έγινε και την προχειρότητα με την οποία την οργάνωσε ο Κοντονής και θυμίζει τι έγραφε λίγες ημέρες πριν στο blog του , ενώ τονίζει ότι η στάση του Αλαφούζου τον δικαιώνει.

Σε «φιάσκο» , λένε, κατέληξε η σημερινή συνάντηση των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη με τον Κοντονή , που δεν έγινε λόγω –σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός- των περιοριστικών όρων του Μαρινάκη. Φιάσκο;Τώρα λέτε για φιάσκο; Όταν πριν γίνει η συνάντηση κάποιοι γράφαμε ότι αυτό το πράγμα θα εξελιχθεί σε φιάσκο είτε γίνει, είτε δεν γίνει η συνάντηση (http://www.gazzetta.gr/football/article/892754/synantisi-poy-tha-katalixei-se-fiasko-kai-aytogkol), τότε ήμασταν κατά του ποδοσφαίρου και της λύσης των προβλημάτων….. Αστεία πράγματα.

Όπως είναι αστείο, όλο αυτό που έγινε από σήμερα το πρωί. Ο Ντογιάκος ενημέρωσε ότι δεν μπορεί ο Μαρινάκης να πάει στη συνάντηση λόγω των περιοριστικών όρων, που του έχουν επιβληθεί. Πότε έγινε αυτό ; Σήμερα το πρωί, όταν είχε βουίξει ο τόπος μέρες τώρα, ότι ο Μαρινάκης επρόκειτο να πάει σε αυτή τη συνάντηση; Φυσικά όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κάποιος λογικός άνθρωπος. Και άλλη μία ερώτηση. Ο Ντογιάκος γιατί ενημέρωσε τον Μαρινάκη να μην πάει στη συνάντηση; Ως τι τον ενημέρωσε; Το σωστό θα ήταν να μην τον ενημερώσει και αν πήγαινε και έκρινε , ότι παραβίαζε τους περιοριστικούς όρους, να είχε υποστεί τις συνέπειες. Εκτός αν δεν έγινε έτσι, όπως επίσημα το λέει ο Ολυμπιακός και έγινε αλλιώς.

Η ουσία , όμως, είναι, ότι αυτή η συνάντηση από την αρχή φαινόταν ότι θα κατέληγε σε φιάσκο. Τώρα ήταν πιο εκωφαντική η αποτυχία του Κοντονή, διότι η συνάντηση ματαιώθηκε δύο ώρες πριν να πραγματοποιηθεί. Και να γινόταν η αποτυχία ήταν δεδομένη. Και δεν χρειάζεται να έχεις πάρει πτυχίο αστροφυσικής, για να καταλάβεις την αποτυχία του εγχειρήματος. Ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης θα πήγαιναν στην συνάντηση με στόχο να συζητήσουν για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο , την Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ, την διαιτησία. Ο Μαρινάκης θα πήγαινε στη συνάντηση με στόχο να μιλήσει για την βία και την συνέχεια στο κύπελλο. Εξάλλου και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την βία γράφει σαν κύριο θέμα της συζήτησης.

Ο Παναθηναϊκός βλέποντας ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή στη συνάντηση δεν θα υπάρξει συζήτηση για την διαφθορά, αλλά μόνο για την βία επέλεξε να απέχει. Και επέλεξε να απέχει διότι δεν ήθελε να καθήσει ο Αλαφούζος στο ίδιο τραπέζι με τον Μαρινάκη, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Και στο πρώτο και στο δεύτερο είδε μπροστά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο Μαρινάκης δεν ήταν διατεθειμένος να μιλήσει για αλλαγές σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, διαιτησία, διότι πολύ απλά η δική του θέση είναι ότι όλα είναι καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο πρόβλημα των άλλων μεγάλων ομάδων είναι, ότι δεν κάνουν επενδύσεις , για να τον ανταγωνιστούν . Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος , ότι ο Αλαφούζος δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με έναν παράγοντα, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι επίσης έβλεπε μπροστά, αφού αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη. Επισήμως ο Ολυμπιακός τόνισε, ότι υπήρχε πρόβλημα με την παρουσία του Μαρινάκη λόγω αυτών των περιοριστικών όρων.

Η ουσία, πάντως, για όλους αυτούς που πιστεύουν ότι αν καθήσουν όλοι οι μεγάλοι στο τραπέζι θα βρεθεί λύση είναι μία. Όταν ο ένας πιστεύει ότι όλα είναι καλά στο ποδόσφαιρο και το μόνο πρόβλημα είναι η βία και οι άλλοι πιστεύουν ότι το πρώτο πρόβλημα είναι η διαφθορά και από εκεί προκαλείται η βία δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα. Άλλες πρακτικές έχουν οι παράγοντες και όσο υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας δεν αλλάζει τίποτα… Οσο για τον Κοντονή; Οργάνωσε μία συνάντηση στην οποία δεν ήξερε, ότι ο ένας δεν μπορούσε να παραβρεθεί λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί; Αυτό και μόνο δείχνει την προχειρότητα του εγχειρήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.