Kαλή ομάδα μόνο με αμυντικό χαφ που βάζει ΣΦΡΑΓΙΔΑ!

Kαλή ομάδα μόνο με αμυντικό χαφ που βάζει ΣΦΡΑΓΙΔΑ!

Kαλή ομάδα μόνο με αμυντικό χαφ που βάζει ΣΦΡΑΓΙΔΑ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης προσπερνάει με μία μικρή αναφορά την αυριανή συνάντηση , που δεν θα έχει αποτέλεσμα και αναφέρεται στον αμυντικό χαφ, που πρέπει να έρθει και να βάλει σφραγίδα!

Mε την αυριανή συνάντηση δεν πρόκειται να ασχοληθώ, διότι είναι μία συνάντηση , που θα γίνει για τα μάτια του κόσμου, για να βγάλουν φωτογραφίες και να μην …..αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλαφούζος επέλεξε να μην πάει και καλά έκανε, αν πήγαινε θα σήμαινε, ότι αναιρεί τον εαυτό του και όσα υποστηρίζει -από την ημέρα που ανέλαβε- για το σύστημα και την διαφθορά. Με το σύστημα και την διαφθορά στο ίδιο τραπέζι δεν μπορείς να πετύχεις την ….κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσπερνάω την αυριανή συνάντηση , που δεν θα βγάλει τίποτα και πάω στην ομάδα. Παρατηρώντας στο πρόσφατο παρελθόν όλες τις ομάδες του Παναθηναϊκού, που χαιρόσουν να τις βλέπεις και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βλέπω, ότι όλες είχαν εξαιρετικά αμυντικά χαφ. Ο Ζάετς ήταν αυτός, που έβαλε σφραγίδα και έκανε την διαφορά στην θέση αυτή την δεκαετία του 80 με τον Παναθηναϊκό να φθάνει στα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης . Τεράστιος παίκτης ο Ζάετς , δίδαξε πως παίζεται η θέση του αμυντικού μέσου και είναι ακόμα σημείο αναφοράς με τους φίλους του Παναθηναϊκού, που τον έχουν δει να παίζει να αισθάνονται τυχεροί. Ο Σόουζα και ο Μπασινάς έκαναν ένα απίστευτο δίδυμο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με αποτέλεσμα η ομάδα να πετύχει μεγάλες νίκες στην Ευρώπη και στο τσάμπιονς λιγκ . Ο πρώτος ήρθε σαν μεγάλο όνομα και αν και είχε προβλήματα τραυματισμού βοήθησε σημαντικά στις ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας, ο δεύτερος αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες και εξελίχθηκε κατά την άποψή μου σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους στην Ευρώπη! Φυσικά σφραγίδα στο τέλος της δεκαετίας του 2000 έβαλε και ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ζιλμπέρτο Σίλβα. Και με αυτόν στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός και νταμπλ πήρε και έκανε μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, κερδίζοντας και την Ιντερ του Μουρίνιο μέσα στο σπίτι της.

Με αυτά τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται φέτος να βρει μία τέτοια κολώνα για την θέση του αμυντικού μέσου. Το εγχείρημα με τον Εσιέν απέτυχε, διότι ο Γκανέζος δεν είναι αυτός , που ήταν και δεν μπόρεσε να αποδώσει ούτε το 30% αυτού που μπορεί να παίξει. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την θέση φέτος δεν πρέπει να κάνει λάθος. Πρέπει να το ψάξει καλά πριν φθάσει στην τελική επιλογή. Και πρέπει να έρθει ένας παίκτης, που θα έχει γεμάτες χρονιές, δεν θα έχει προβλήματα τραυματισμών και θα έρθει στον Παναθηναϊκό με κίνητρο να παίξει μπάλα. Να είναι κολώνα μπροστά από τα στόπερ και να μπορεί να κάνει και παιχνίδι, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα σύγχρονα αμυντικά χαφ. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει έναν κορμό στον άξονα . Με Στιλ, Μολέδο, Βιγιαφάνιες και Μπέργκ. Του λείπει το καλό αμυντικό χαφ, για να μπει με άλλες προϋποθέσεις τη νέα χρονιά τουλάχιστον όσον αφορά την ευρωπαϊκή του παρουσία, όπου η αποτυχία τα τελευταία χρόνια πονάει περισσότερο από κάθε τι άλλο –και δικαιολογημένα-τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Διότι για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αλλάζω άποψη. Αν δεν αλλάξουν οι κανόνες διεξαγωγής του μόνο να το διεκδικήσεις μπορείς να το κατακτήσεις δεν γίνεται.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.