Ο Μολέδο που έψαχνε χρόνια και η ποιότητα από την μέση και μπροστά!

Ο Μολέδο που έψαχνε χρόνια και η ποιότητα από την μέση και μπροστά!

Ο Μολέδο που έψαχνε χρόνια και η ποιότητα από την μέση και μπροστά!

bet365

Ο Τασος Νικολογιάννης γράφει για τον Μολέδο, που είναι ο παίκτης, που έψαχνε χρόνια για την άμυνά του ο Παναθηναϊκός , αλλά και για τους Λέτο, Βιγιαφάνιες, Εβαντζελίστα που με την παρουσία τους στο ματς με τον Ηρακλή ανέβασαν την ποιότητα της ομάδας και βοήθησαν τον Μπέργκ να σκοράρει δύο φορές.

H νίκη επί του Ηρακλή με 4-0 δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο το γεγονός, ότι κάποιοι παίκτες, που ήρθαν τον Γενάρη δείχνουν, ότι μπορεί να βασιστεί η ομάδα πάνω τους για τη νέα χρονιά. Παίκτες, που ανεβάζουν την ποιότητα της ομάδας και υποχρεώνουν τον Στραματσόνι να βρει τρόπο και να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας και να την σταθεροποιήσει.

Ο Μολέδο δεν είναι μόνο , ότι έβαλε τα δύο γκολ από τα τέσσερα και δείχνει, ότι είναι πολύ επικίνδυνος επιθετικά στα στημένα. Είναι, ότι και χθες, όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια έδειξε, ότι είναι ένα στόπερ κλάσης. Ακόμα και στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό τέτοιο στόπερ δεν είχαμε δει. Τρομερά φυσικά προσόντα , που συνδυάζονται με δυναμικό παιχνίδι και αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα. Ανίκητος ψηλά, δύσκολα θα χάσει μάχη και με την μπάλα κάτω.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ δίνει άλλη οντότητα και δυναμική στην άμυνα του Παναθηναϊκού και αυτό φαίνεται περισσότερο, όταν έχει έναν στόπερ δίπλα του, που είναι σε καλή μέρα. Χθες έκανε καλό δίδυμο με τον Κουτρουμπή, ενώ πολύ καλό δίδυμο έχει κάνει και με τον Τελάντερ, που φαίνεται, ότι ταιριάζουν. Και όλα αυτά τα βλέπουμε από τον Μολέδο , που είχε να παίξει 22 μήνες σε επίσημο παιχνίδι. Καταλαβαίνει κανείς, πόσο καλύτερος μπορεί να είναι με μία προετοιμασία στα πόδια του τη νέα χρονιά. Ο Στραματσόνι δικαιούται να υπερηφανεύεται για αυτή την επιλογή , αφού ο Μολέδο εξελίσσεται στον ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, στον ….Μπέργκ που ήθελε για την άμυνα του .

Ο Εβατζελίστα είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και η χθεσινή του εμφάνιση, όπως και αυτή κόντρα στον Ατρόμητο , όταν και σκόραρε μας έχει αφήσει με την απορία, πως δεν χώραγε να είναι στην αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό… Είχε συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ. Κέρδισε το πέναλτι , από το οποίο έγινε το 1-0 και έδωσε την πάσα στον Μολέδο στο 2-0. Μπορεί να παίξει και στην άκρη , όπως χθες, αλλά και σαν εσωτερικός μέσος . Υψηλή τεχνική, αλλά και πολύ καλό σουτ.

Ο Λέτο αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του , τον ρυθμό του, αφού αυτό του λείπει. Ακόμα σε καμία περίπτωση δεν είναι για να παίζει 90 λεπτά και αυτό φάνηκε και χθες. Με την ποιότητά του , όμως , στο ξεκίνημα των αγώνων βοηθάει την ομάδα να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Το είδαμε και με τον Ολυμπιακό, όπου από δική του πάσα ο Μπέργκ έκανε το 0-1 και στη συνέχεια ο Ταυλαρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Και χθες με τον Λέτο στην ενδεκάδα στο πλευρό του Μπέργκ ο Παναθηναϊκός προηγείτο στο 27 με 2-0. Ο Μπέργκ με τον Λέτο στο πλευρό του είναι πολύ πιο απειλητικός και πιο κοντά στο γκολ

Ο Βιγιαφάνιες χθες κυρίως, όταν πέρασε στον άξονα, αλλά και με τις κινήσεις του από αριστερά έδωσε φαντασία στην επίθεση . Είναι ένας πολύ γρήγορος και τεχνίτης μεσοεπιθετικός, που έχει πολύ εύκολη την τελική πάσα, για αυτό είναι καλύτερα να παίζει στον άξονα.

Ο Παναθηναϊκός από την μέση και μπροστά αρχίζει και έχει πλέον πολλές λύσεις, στην άμυνα ο Μολέδο δίνει σιγουριά και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ο Στραματσόνι να συμπληρώσει σωστά τα κομμάτια του παζλ, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φτιάξει ένα σύνολο, που δεν θα έχει σχέση με την ομάδα, που είδαμε στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν…

ΥΓ : Το καλοκαίρι ο πρώτος παίκτης που θα πρέπει να αποκτηθεί είναι αμυντικό χαφ κλάσης, που θα μπορέσει να απελευθερώσει και τον Ζέκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.