Δεν τα κέρδισε ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι τα έχασαν

Δεν τα κέρδισε ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι τα έχασαν

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta τι έγινε φέτος στα ντέρμπι του Ολυμπιακού.

Δεν τα κέρδισε ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι τα έχασαν

Ο ένας λόγος που ο Ολυμπιακός κέρδισε φέτος το ένα ντέρμπι μετά το άλλο, είναι…γνωστός: από τη διαιτησία.

Βεβαίως, δεν έχει καμία σημασία ότι στα πέντε ντέρμπι που κέρδισε δεν πήρε ούτε πέναλτι, ούτε αποβολή αντίπαλου, ενώ στο μοναδικό που έχασε είχε δύο αποβολές κι ένα πέναλτι εις βάρος του. Σημασία έχει ότι τα πέντε ντέρμπι τα πήρε με τη διαιτησία…

Υπάρχει, όμως, κι άλλος ένας λόγος που ο Ολυμπιακός φέτος σάρωσε στα ντέρμπι. Δεν τον έχετε καταλάβει; Που ζείτε;

Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0 ήταν ο…Δέλλας, που έκανε αλλαγή τον Σιμόες κι έτσι το 1-0 έγινε 4-0. Ο προπονητής της ΑΕΚ έφταιγε. Όχι που μπήκαν αλλαγές ο Φορτούνης (δύο γκολ) κι ο Πάρντο κι είχαμε τρικυμία.

Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 ήταν ο…Τούντορ, που αιφνιδιάστηκε μέσα στην Τούμπα και βρέθηκε να τρώει η ομάδα του δύο γκολ από το 35’. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έφταιγε. Όχι ο Φορτούνης, ο Ιντέγε κι ο Μιλιβόγεβιτς.

Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 ήταν πάλι ο…Τούντορ, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0 και γύρισε πίσω την ομάδα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, πάλι, έφταιγε. Όχι ο Φορτούνης, ο Καμπιάσο κι ο Φουστέρ, που γύρισαν το σκορ από 0-1 που ήταν στο δεκάλεπτο.

Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 ήταν ο…Στραματσιόνι, που έβαλε μέσα τον Εσιέν, ο οποίος το παλιόπαιδο μιλούσε στο ζέσταμα με τον Κασάμι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έφταιγε. Όχι ο Φορτούνης, ο Καμπιάσο κι οι Ντα Κόστα και Ιντέγε, που γύρισαν το σκορ από 0-1 που ήταν από το 3ο λεπτό.

Έτσι είναι. Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, επειδή έχει καλύτερο προπονητή, τον Μάρκο Σίλβα, καλύτερους παίκτες και καλύτερη ομάδα-και κέρδισε φέτος μεταξύ άλλων και μία φορά την Άρσεναλ και δη μέσα στο Λονδίνο. Όχι. Με τίποτα. Κέρδισε γιατί έκαναν λάθη οι αντίπαλοι προπονητές. Κατά βάθος, δεν κέρδισε καν ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι τα έχασαν τα ντέρμπι. Έχασαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός!

Καλά κρασά...

Best of internet