Γραμμένος: «Δεν είμαι με τους χαλίφηδες, είμαι με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο»

Gazzetta team
Γραμμένος: «Δεν είμαι με τους χαλίφηδες, είμαι με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο»

bet365

Για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και συντονιστής της αντιπολιτευτικής κίνησης για την ανατροπή της ΕΠΟ , Βασίλης Γραμμένος, επισημαίνοντας πως δεν σκοπεύει να γίνει πιόνι, ενώ παράλληλα δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν θα είναι ο υποψήφιος για την προεδρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Δίκη στον ΣΚΑΪ»

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξει, το πιστεύω, διαφορετικά μοιρολατρικά θα πρέπει να δεχθούμε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εγώ θα αγωνιστώ για να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν είμαι ο επικεφαλής των ενώσεων κατά της ΕΠΟ, είμαι ο συντονιστής. Αυτό το ρόλο μου τον έδωσαν οι Ενώσεις που αντιπολιτεύονται το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ. Ο επικεφαλής θα βγει από τις ενώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ίσως εντός του μήνα που διανύουμε.

Εγώ δεν είμαι με τους χαλίφηδες, είμαι με το ποδόσφαιρο και τον κόσμο. Κι όταν λέω είμαι, εννοώ όλους όσους στρατευτήκαμε σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε με αυτό που θέλει ο κόσμος. Αν είναι κάποιοι να έχουν δεύτερες σκέψεις και να πιστεύουν ότι θα γίνουν χαλίφηδες στη θέση αυτών που είναι τώρα, να ξέρουν ότι δεν είναι μαζί μας. Τελεία και παύλα. Στον βωμό μιας διαχείρισης πραγμάτων, δεν μπορείς να αλλάξεις τις αρχές σου και να κοιμάσαι και ήσυχος. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εγώ θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.

H Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που ο Γκριζμάν σκοράρει το πρώτο γκολ στο παιχνίδι Ατλέτικο - Αϊντχόβεν.

Αν επρόκειτο να γίνω ένας πρόεδρος σαν αυτούς που ήρθαν κι έφυγαν, δεν θα το έκανα. Υπηρετώ το ποδόσφαιρο 30 χρόνια και γι' αυτό είμαι απόλυτος. Δεν θα μπορεί κανείς που θέλει να γίνει Χαλίφης, να έχει εμένα στο πλευρό του. Δεν είμαι ο επικεφαλής αυτής της αντιπολιτευτικής παράταξης της ΕΠΟ, είμαι ο συντονιστής, το τονίζω αυτό. Αν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως εφόσον είμαι, τότε εμμένω στις απόψεις που ισχυρίζομαι και τώρα για καθαρό ποδόσφαιρο».

Για το αν θα μπορεί να πει «όχι» σε Μελισσανίδη-Σαββίδη: «Είναι προφανές πως μπορώ να απαντήσω όχι στον κ. Σαββίδη και τον κ. Μελλιδανίδη. Πριν κάνεις το οποιοδήποτε βήμα, ζυγίζεις καταστάσεις. Το να είσαι πιόνι που θα μπορούν να το μετακινούν όπως και όποτε θέλουν, εμένα δεν με εκφράζει. Εγώ δεν επιτρέπω τέτοιες κινήσεις».

Για την διαιτησία στο ελληνικό ποδόσδαιρο: «Είναι μεγάλο το πρόβλημα της διαιτησίας. Το ζήτημα δεν είναι ο διαιτητής, αλλά ο παράγοντας. Αν αφήσουν τον διαιτητή... να αναπνεύσει, είναι προφανές πως θα αποδώσει καλύτερα. Το πρόβλημα είναι να φτιάξουμε αξιόπιστο ποδόσφαιρο, να έχουμε τους παράγοντες που πρέπει, να κάτσουμε όλοι κάτω και να μιλήσουμε. Μακροπρόθεσμα η σωστή αντιμετώπιση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους επενδυτές του, μόνο όφελος θα φέρει σε όλους. Είναι λάθος η άποψη να κυριαρχήσω κόντρα στον αντίπαλο, χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα κάνει. Για ποιο ποδόσφαιρο θα μπορεί να μιλάει ο εκάστοτε επενδυτής όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας θα φτάσει να παίζει προκριματικά στην Ευρώπη από τον Ιούλιο;».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε σήμερα μια Σούπερ Λίγκα χωρίς κεντρικό χορηγό. Ο λόγος; Είναι απαξιωμένο προϊόν. Αν η... θεατρική πράξη δεν είναι καλή, ο κόσμος δεν θα πάει στο θέατρο. Δεν θα ξαναπληρώσει. Αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρό μας. Είναι ένα μέγιστο πρόβλημα όταν ο κόσμος δεν θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο. Η ΕΠΟ σιωπά εδώ και μήνες. Ποιο είναι το έργο της όταν διακόπτονται θεσμοί και αγώνες μεταξύ μεγάλων ομάδων; Η ομοσπονδία δεν παράγει καθόλου πολιτική, δεν ξέρω αν είναι εξαρτημένη ή όχι, αλλά με την απραξία της δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη λειτουργία της σε όλο τον κόσμο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα