Η προπαγάνδα, το λάθος, ο Στραματσόνι και ο Λέτο

Η προπαγάνδα, το λάθος, ο Στραματσόνι και ο Λέτο

Η προπαγάνδα, το λάθος, ο Στραματσόνι και ο Λέτο

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 1-1, που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά και την προπαγάνδα των... αντικειμενικών, που... αλλάζουν τον κανονισμό όπως ο Κύζας. Tονίζει την ευθύνη και το λάθος της διοίκησης να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός με αυτές τις συνθήκες, στέκεται στο άψογο στήσιμο της ομάδας από τον Στραμτσόνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τις λάθος αλλαγές γα άλλη μία φορά. Τέλος, μιλάει για τον Λέτο και για την μαγική εικόνα του τελικού 3-1.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το ντέρμπι με 3-1, ένα σκορ, που μοιάζει με μαγική εικόνα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων (από ένα ημίχρονο η κάθε μία), αλλά και τις ευκαιρίες. Τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τις είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Με τον Ταυλαρίδη εξ’επαφής στο πρώτο ημίχρονο και με τον Μαμούτε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν δεν πλάσαρε όπως έπρεπε, για να πάει η μπάλα στην κενή εστία.

Θέλω να σταθώ πριν προχωρήσω στην φάση της ισοφάρισης του γκολ του Ολυμπιακού. Ο κανονισμός το λέει ξεκάθαρα, ότι δεν έπρεπε να μετρήσει. Είναι στο οπτικό πεδίο του Στιλ ο Τσόρι , οπότε το γκολ δεν μετράει. Ο κανονισμός το λέει, όχι εγώ. Ο Δημητριάδης το ακύρωσε σηκώνοντας την σημαία, αλλά ο Κύζας(όπως αναμενόταν) το πήρε πάνω του. Σαν ένα καλό εργαλείο του συστήματος ο Κύζας έκανε αυτό που έπρεπε. Το θέμα είναι τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι από χθες το βράδυ. Το είπαν λέει κάποιοι κριτικοί διαιτησίας . Καρφάκι δεν μου καίγεται τι λένε οι κριτικοί διαιτησίας και ειδικά ο Τσίκινης και ο Βασιλάκης. Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν το άσπρο, μαύρο, αφού είναι μέρη του συστήματος...

Πάμε παρακάτω. Για αυτό το γκολ , λοιπόν, που ο κανονισμός λέει ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να μετρήσει ακούω και διαβάζω σήμερα από... αντικειμενικούς ότι... έπρεπε να μετρήσει. Αυτό λέγεται προπαγάνδα. Αυτό ακριβώς. Να αλλάζει ο άλλος τον κανονισμό και να σου κάνει το άσπρο-μαύρο, για λόγους που ξέρει ο ίδιος. Είτε διότι θέλει να είναι αρεστός στο ..σύστημα, είτε διότι ….εξαρτάται από το σύστημα, είτε διότι υποστηρίζει την... αγαπημένη του ομάδα, που ο κόσμος δεν ξέρει ποια είναι, διότι ο ίδιος λέει ότι είναι αντικειμενικός. Αλλά μέρα που είναι έχουν πέσει οι... μάσκες και όλοι καταλαβαίνουν, γιατί κάποιοι έχουν κάνει το άσπρο-μαύρο στο 1-1, που δεν έπρεπε να μετρήσει. Γράφημα έχει φτιάξει η ΦΙΦΑ, όπου ταιριάζει ακριβώς στην θέση του Τσόρι στο ..γήπεδο και ξεκάθαρα λέει, ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, οπότε αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο απλά εκτίθενται...

Με εξαίρεση την φάση του οφ-σάιντ, που είναι φυσικά αλλοίωση, αφού άλλο το 0-1 στο ημίχρονο, άλλο το 1-1, ο Κύζας στα υπόλοιπα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ακριβοδίκαιος. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε άλλος Κύζας στο γήπεδο. Χάρισε δεύτερη κίτρινη στον Μιλιβόγεβιτς στο 60 για αγκωνιά στον Αμπέντ και άλλες δύο κίτρινες στον Μποτία για σκληρά φάουλ πάνω στον Μπέργκ στο 75 και στο 78. Και γενικά χάρισε και άλλες μία, δύο κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού και έβγαλε ανύπαρκτη κίτρινη στον Μέστο. Αλλά εγώ στέκομαι κυρίως στο 1-1, που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Και συνεχίζω σε αυτό το κομμάτι και λέω. Αν δεν αλλάξει αυτή η ιστορία με διαιτησίες, με ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα είναι ΛΑΘΟΣ του Παναθηναϊκού να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα. Και η ευθύνη αν μπει στο νέο πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες θα είναι της διοίκησής του.

Πάμε τώρα στον Στραματσόνι. Με την ενδεκάδα και το 4-4-2 σε ρόμβο με εξέπληξε ευχάριστα. Όχι μόνο ακύρωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τον άξονα, αλλά παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό, που έβγαινε σωστά στην επίθεση και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Ότι καλό έκανε ο Στραματσόνι στην αρχή το χάλασε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 4-4-2 σε ρόμβο, το έκανε 4-4-2 σε ευθεία βλέποντας ότι ο Μαζουακού δημιουργούσε ρήγματα από την πλευρά του Μέστο. Εβγαλε τον Βιγιαφάνιες, που δεν μπορούσε να συνεχίσει από χτύπημα στο γόνατο, που είχε δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο και έβαλε τον Εσιέν. Αυτό ήταν. Ο Παναθηναϊκός... κατέρρευσε από τον άξονα και ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει χωρίς να κάνει μεγάλες ευκαιρίες είναι η αλήθεια. Ο Εσιέν δεν μπορεί το είδαμε και με την ΑΕΚ, τι άλλο πρέπει να γίνει για να μην τον ξαναβάλει ο Στραματσόνι.; Ηθελε να παίξει με 4-4-2 στην ευθεία; Μπορούσε να βάλει τον Λαγό δίπλα στον Κουτρουμπή με Ζέκα, Αμπέντ στις άκρες, μπορούσε να βάλει τον Καλτσά αριστερά και τον Αμπέντ δίπλα στον Κουτρουμπή. Σίγουρα θα είχε περισσότερα τρεξίματα η ομάδα και θα δεχόταν λιγότερη πίεση. Βέβαια αν είχε βάλει το γκολ ο Μαμούτε στο 77 τώρα μπορεί να λέγαμε άλλα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Στραματσόνι έκανε λάθος με την είσοδο του Εσιέν . Και επίσης φάνηκε για άλλη μία φορά , ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τα τρεξίματα, που είχε στο πρώτο... Παρόλα αυτά το ματς ήταν 1-1 μέχρι το 87 και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την ήττα και με 3-1.

Θέλω, όμως, να σταθώ και στον Λέτο. Στο πρώτο ημίχρονο, που είχε δυνάμεις, ήταν πολύ καλός έβγαλε μία υπέροχη ασίστ, ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ολυμπιακού, που πάθαινε... πανικό όποτε έπιανε την μπάλα στα πόδια του. Ο Λέτο σε κάνει να πιστεύεις, ότι με προετοιμασία το καλοκαίρι θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα τη νέα περίοδο. Γουστάρεις που τον βλέπεις και πάλι να είναι καλά και σκέφτεσαι πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα με την μπάλα που ξέρει.

Μεγάλη απώλεια η απουσία του Τελάντερ και όσο περνάει ο καιρός νομίζω βλέπουμε όλοι, ότι ο Μολέδο είναι στόπερ κλάσης με προσωπικότητα, που έλειπε από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Μπέργκ έβαλε ένα ωραίο γκολ, έπαιξε καλά και ευτυχώς που δεν έφυγε τραυματίας με τις κλωτσιές, που έφαγε κυρίως από τον Μποτία.

ΥΓ: Τόνισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι διοργανώθηκε ένα παιχνίδι τσάμπιονς λιγκ χθες. Δεν... ήξερα, ότι στο τσάμπιονς λιγκ, υπάρχουν σεκιουριτάδες της γηπεδούχου ομάδας, που περνάνε μπροστά από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας και βρίζουν χυδαία τις μάνες παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως έγινε χθες κατά του Λέτο μετά το 2-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.