Σίλβα: «Αντιδράσαμε, ρισκάραμε και ήμασταν καλύτεροι» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Σίλβα: «Αντιδράσαμε, ρισκάραμε και ήμασταν καλύτεροι» (vid)

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα τοποθετήθηκε για το τι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην εμφατική νίκη με 3-1. Τι είπε για τις καταγγελίες Στραματσόνι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε στην συνέντευξη Τύπου για:

Τη νίκη του Ολυμπιακού και το ότι ο κορυφαίος παίκτης ήταν ο... κόσμος: Καλησπέρα σε όλους. Ναι συμφωνώ απόλυτα. Απόψε δεν δείξαμε μόνο ποιότητα ως ομάδα αλλά και ως κόσμος. Συγχαρητήρια για τον κόσμο μας που έδωσε αυτήν την εικόνα και αποτέλεσμα παράδειγμα.

Το ρίσκο για τις αλλαγές του και το κατά πόσον αυτό οδήγησε στο 3-1: Σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Έπρεπε να αντιδράσουμε και να ρισκάρουμε επειδή χάναμε. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία και ειδικά στο γήπεδό μας. Ρισκάραμε με τον Μιλιβόγιεβιτς - που τον αφήσαμε μόνο του πίσω στο κέντρο - και βάλαμε τον Φορτούνη για να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Το ότι τον χαροποιεί το αποτέλεσμα για τα 91α γενέθλια και ότι ο Ολυμπιακός ήταν από 10 μέρες απραξίας: Συμφωνώ απόλυτα. Το ότι είχαμε τα γενέθλια είναι πάντα όμορφο να τελειώνει η εβδομάδα με νίκη. Δεύτερον επειδή δεν είχαμε παίξει μετά τον ΠΑΟΚ. Το καταφέραμε και εκεί να γυρίσουμε το ματς. Το κάναμε και σήμερα με αντίπαλο που αξίζει τον σεβασμό μας και που είναι μεγάλος αντίπαλος και δείξαμε πως άξια είμαστε σε αυτήν την θέση.

Το τι έκρινε τον αγώνα: Ήμασταν πιο καλοί σήμερα. Ήμασταν καλύτεροι. Γι' αυτό κερδίσαμε. Αν και δεχθήκαμε γκολ από κακή τοποθέτηση της άμυνας το γυρίσαμε το ματς. Είχαμε πίστη και ηρεμία. Πιστεύαμε πως θα το γυρίζαμε. Για ακόμα μία φορά δείξαμε την ποιότητά μας και την αξία μας ως ομάδα.

Το ότι έδειξε χαρακτήρα η ομάδα του και την διακοπή του Κυπέλλου και το πως νιώθει που του στερούν την δυνατότητα για το νταμπλ: Θέλω να πω ότι ακόμα ελπίζω να μην στερηθεί αυτή η ευκαιρία. Και για εμάς και για τις άλλες ομάδες. Ελπίζω να μην έχει τελειώσει. Σήμερα υπήρξε η απόδειξη πως ένα μεγάλο ματς μπορεί να γίνει σε γεμάτο γήπεδο χωρίς πρόβλημα και δίχως διακοπή. Γιατί λέτε πως ήμασταν καταδικασμένοι να κερδίσουμε; Υποχρεωμένοι ναι. Έπρεπε να δείξουμε γιατί υπάρχει η διαφορά και πως είμαστε καλύτεροι αλλά και για τον κόσμο μας. Υπό αυτήν την έννοια ναι συμφωνώ μαζί σας. Απόλυτα. Όμως θα πρέπει να καταλάβουμε πως τα ντέρμπι είναι περίεργα. Με δυνατό αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες. Ευτυχώς καταφέραμε να κερδίσουμε. Δείξαμε την ποιότητά μας και πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες μας.

Το ότι γυρίζει τα ματς: Καταρχήν θέλω πω ότι προτιμώ να μην δεχόμαστε πρώτοι το γκολ. Μιλήσατε για αντιπάλους στην Ευρώπη και για ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Άλλοτε το καταφέρνεις αυτό και άλλοτε όχι. Το θέμα είναι να έχεις την πίστη και την αυτοπεποίθηση.

Το εάν τελικώς είναι και ο προπονητής των ντέρμπι: Όχι δεν θα πω κάτι τέτοιο. Είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και κοιτάω πάντα τη νίκη. Να δουλεύουμε και να δείχνουμε στο γήπεδο το τι κάνουμε. Δεν ξεχωρίζουμε αγώνες. Δεν θα πω ότι είμαι προπονητής των ντέρμπι. Γνωρίζω την σημασία των ντέρμπι όμως δεν διαχωρίζω τους αγώνες.

Την πίεση που άσκησε και το πως είχε... διαβάσει την σπασμωδική αντίδραση του Παναθηναϊκού: Θα προτιμούσα να το δω από την άλλη πλευρά. Πως δείχνουμε την δύναμή μας εμείς αφότου βάζουμε το πρώτο γκολ. Κοιτάμε πρώτα να είμαστε ισορροπημένοι και μετά να βγούμε μπροστά μετά. Δεν είναι θέμα Παναθηναϊκού. Όποια ομάδα δεχθεί ένα γκολ βγάζει μία νευρικότητα. Εμείς θέλουμε να δείχνουμε την δύναμή μας.

Το συμβάν που ανέφερε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού: Όχι δεν μίλησα μαζί του. Εγώ δεν είδα κάτι από εκεί που ήμουν. Είχε γίνει το 2-1 και μετά το 3-1. Δεν είδα κάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα