Κέρκυρα: Το διπλό ισοδυναμεί με μισή... άνοδο!

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα: Το διπλό ισοδυναμεί με μισή... άνοδο!

bet365

Δύσκολη αποστολή στις Σέρρες για την Κέρκυρα, που μετά το στραβοπάτημα του Απόλλωνα έχει μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει με +5 από την τρίτη θέση και να... κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα!

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Football League συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον για τις θέσεις που δίνουν τα εισιτήρια για την Σούπερ Λίγκα. Μετά την νέα απώλεια βαθμών του Απόλλωνα, η Λάρισα (που παίρνει στα χαρτιά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου) είναι ήδη στο +4 και η Κέρκυρα έχει μεγάλη ευκαιρία να πάει στο +5 που ίσως να είναι και +6...

Οι «Φαίακες», έχουν μια πολύ δύσκολη αποστολή στις Σέρρες. Ο Πανσερραϊκός είναι πάντα δυνατός στην έδρα του και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο στρατόπεδο των Επτανήσεων. Αν λοιπόν φύγουν με το διπλό από τις Σέρρες, τότε η διαφορά από τον Απόλλωνα θα πάει στους 5 βαθμούς και με δεδομένο πως η Κέρκυρα τον έχει και στην ισοβαθμία, μπορεί να λέει πως είναι στο +6.

Κεφάλι θέλει να πάρει η Κέρκυρα για την άνοδο, έχοντας όμως δύσκολη αποστολή στις Σέρρες. Η Sportingbet προσφέρει τη νίκη της Κέρκυρας σε απόδοση 1.44.

Έτσι, το παιχνίδι στις Σέρρες αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι δύσκολες αποστολές για την Κέρκυρα στον δεύτερο γύρο δεν είναι πολλές, αλλά είναι πολύ δύσκολες... Τι εννοούμε; Μπορεί οι «Φαίακες» να έχουν εντός έδρας τα ντέρμπι, όμως πλυν των Σερρών έχουν να πάνε και στις δύσκολες έδρες της Λαμίας (στραβοπάτησαν Λάρισα και Απόλλων) και του Παναιγιάλειου, ενώ κλείνουν στον Εύοσμο σε ένα παιχνίδι όμως που ίσως να είναι και αδιάφοροι. Πριν την Λαμία υπάρχουν και τα Χανιά, που ωστόσο δεν είναι από τις έδρες που... τρομάζουν.

Αν λοιπόν η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, καταφέρει και φτάσει το απόγευμα το 5/5 νικώντας και τον Πανσερραϊκό, τότε θα έχει πάρει την μισή άνοδο! Ναι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, ναι η Κέρκυρα έχει να δώσει δύο ντέρμπι, αλλά έχει και το εύκολο +6 που παίρνει στο τέλος του πρωταθλήματος!

Λάρισα και Απόλλων τελειώνουν με τα... ρεπό και τα εύκολα τρίποντα (η πρώτη αυτή την αγωνιστική και ο δεύτερος σε τρεις αγωνιστικές), ενώ η Κέρκυρα τα έχει μετά τα ντέρμπι! Αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί από εδώ και στο εξής οι νησιώτες θα μπορούν να υπολογίζουν +6 κάθε φορά που κάποιος διεκδικητής της ανόδου στραβοπατά (αν στραβοπατήσει από εδώ και στο εξής).

Για να γίνει πιο κατανοητό, αν η Κέρκυρα περάσει από τις Σέρρες πάει στο +5 από τον Απόλλωνα και κρατά το +1 από την Λάρισα. Αν τώρα η διαφορά και μετά τα δύο εύκολα τρίποντα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μείνει στο +5, τότε η Κέρκυρα θα μπορεί να λέει πως η διαφορά είναι στο +11!

Το παιχνίδι λοιπόν στις Σέρρες έχει την μορφή... τελικού για την Κέρκυρα! Όλοι στην ομάδα πρέπει να το δουν έτσι και να αφήσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο, για να μη χάσουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Στην ομάδα μπορεί να κρατούν την μπάλα χαμηλά, ωστόσο και οι ίδιο γνωρίζουν πως με νίκη το απόγευμα έχουν κάνει το πιο μεγάλο βήμα για επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα