Ντόρτμουντ - Τότεναμ 3-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Τότεναμ 3-0

bet365

Με Ρόις-Ομπαμεγιάνγκ η Ντόρτμουντ έκανε πλάκα (3-0) στην Τότεναμ και πάει στους «8» του Europa League. Πρώτο βήμα για Φενέρ (1-0 την Μπράγκα) και Σαχτάρ (3-1 την Αντερλεχτ).

Στο Signal Iduna Park θεωρητικά θα γινόταν αμφίρροπο ματς. Πρακτικά, όμως, φάνηκε η μεγάλη διαφορά ποιότητας. Η Μπορούσια του Τόμας Τούχελ ήταν καλύτερη από την αρχή ως το τέλος, ήταν αυτή που έκανε συνεχώς παιχνίδι, έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά την δουλειά της την έκανε μια χαρά τελικά με το 3-0 που την φέρνει με το... 1,5 πόδι στους προημιτελικούς. Οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα, έγιναν απειλητικοί νωρίς με τα σουτ των Κάστρο (6') και Ντουρμ (7') και ακολούθησε η κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 11'. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο αφού η Ντόρτμουντ είχε συνεχώς την μπάλα και στο 30' ο Ομπαμεγιάνγκ με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Σμέλτσερ από αριστερά, έκανε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Τότεναμ, όπως δείχνει η στατιστική, δεν είχε καμία... επαφή με την μπάλα στην περιοχή του Βάιντενφελερ!

Στην επανάληψη οι Βεστφαλοί μπήκαν με την ίδια διάθεση και πλησίασαν στο γκολ στο 51', όταν ο Κάστρο σημάδεψε με σουτ το δοκάρι (10ο για την Ντόρτμουντ στο φετινό Europa League). Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια ώστε το 2-0 να μοιάζει θέμα χρόνου και έγινε στο 61', όταν ο Σμέλτσερ σέντραρε, ο Σούμποτιτς πήρε την κεφαλιά και ο Ρόις από κοντά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γιορίς! Η Τότεναμ έπρεπε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε και στο 70' ο Κάστρο έβγαλε ωραία για τον Ρόις, ο οποίος έκανε ιδανικό τελείωμα για το 3-0 με το δεύτερο του γκολ!

Το πάνω «Χέρι» η Σεβίλλη!
Ανοιχτοί λογαριασμοί; Δύσκολο... Μπορεί η Σεβίλλη να παραχώρησε εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 στη Βασιλεία, ωστόσο η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής, με τους Σεβιγιάνους να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες! Σε εξαιρετικό βράδυ ο γκολκίπερ, Βάτσλικ. Οι Ελβετοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στα πρώτα λεπτά είχαν την καλή ευκαιρία, όμως η κεφαλιά του Γιάνκο κατέληξε μόλις άουτ. Η Σεβίλλη απάντησε, αλλά το πλασέ του Κόκε μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο! Οι γηπεδούχοι ήταν καλοί στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν άφησαν ανοιχτούς διαδρόμους δυσκολεύοντας έτσι τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Ο Ν' Ζονζί θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 45', αλλά δε βρήκε στόχο!

Καλύτερη στην επανάληψη η Σεβίλλη, πίεσε και απείλησε. Ωστόσο,έπεσε σε έναν εξαιρετικό γκολκίπερ! Στο 60' ο Βάτσλικ νίκησε τον Ν' Ζονζί, στο 68' τον Γκαμεϊιρό, όπως και στο 79' τον Κονοπλιάνκα. Χωρίς υον Ν' Ζονζί στον επαναληπτικό η Σεβίλλη λόγω της αποβολής του (87')!

Προβάδισμα πρόκρισης η Σαχτάρ
Η Σαχτάρ επιβλήθηκε με 3-1 της Άντερλεχτ και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και προηγήθηκαν μόλις στο 21' με υπέροχο πλασέ του Τάισον εντός περιοχής. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν στο 24' μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Σρνα ο Κούτσερ έκανε το 2-0 με κεφαλιά, τη στιγμή που στο πρώτο 20λεπτο η μεγαλύτερη ευκαιρία είχε χαθεί για τους Βέλγους, όταν ούτε ο Ατσεαμπόνγκ ούτε ο Οκάκα κατάφεραν να σκοράρουν. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ελπίδας στην επανάληψη, όταν στο 68' ο Ατσεαμπόνγκ δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Πιάτοβ, όμως στο 79' ο Εντουάρντο έκανε το τελικό 3-1, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Φαβορί η Φενέρ
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» έκανε η Φενερμπαχτσέ, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Μπράγκα. Το ματς ήταν ανοιχτό σε όλη τη διάρκεια του, με τις δύο ομάδες να παίζουν για τη νίκη, την οποία θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε. Ευκαιρίες, άλλωστε, υπήρξαν και από τις δύο πλευρές. Την διαφορά, τελικά, έκανε το γκολ του Μεχμέτ Τοπάλ στο 85' με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής, μετά το λάθος της Μπράγκα, που οδήγησε σε γρήγορη αντεπίθεση των Τούρκων, στο χώρο του κέντρου.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα