Οι εισηγήσεις της Αστυνομίας για τους ταραξίες των γηπέδων

Gazzetta team
Οι εισηγήσεις της Αστυνομίας για τους ταραξίες των γηπέδων

bet365

Η ΕΛ.ΑΣ έκανε τις εισηγήσεις της για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, συμπεριλαμβάνοντας ανάμεσα σε 13 σημεία, πρόστιμα και παρουσία οπαδών στο Τμήμα τις ημέρες των αγώνων.

«Είναι εύκολα και υλοποιήσιμα» είπε ο Σταύρος Κοντονής για τα όσα άκουσε από τους αρμόδιους αξιωματικούς στη συνάντηση που είχε μαζί τους, αλλά και με τον Νίκο Τόσκα για το φλέγον ζήτημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Την έκθεση συνέταξαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους, αυτή θα διαβιβαστεί άμεσα στον Σταύρο Κοντονή δια χειρός του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και έπειτα από επεξεργασία που θα υποστεί από το νομικό τμήμα του υπουργείου, θα ενταχθούν ορισμένες προτάσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Αναλυτικά 13 από τα σημαντικότερα σημεία, όπως τα αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος»:

  • Πρόστιμο 1200 ευρώ με άμεση καταβολή σε Έλληνες και αλλοδαπούς χούλιγκαν που συλλαμβάνονται για επεισόδια σε αθλητικούς χώρους.
  • Θέαση αγώνων της ομάδας τους στο Αστυνομικό Τμήμα για χρονικό διάστημα που θα τους επιβάλλεται μέσω νόμου.
  • Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ανάλογα με τη σοβαρότητα του αδικήματος που έχουν συλληφθεί, πριν τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
  • Αστυνομικοί εντοπιστές σε ομάδες και συνοδείες, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στις κερκίδες. Θα εντοπίζουν τους οπαδούς υψηλού κινδύνου και θα κατεβάζουν υβριστικά-ρατσιστικά πανό και θα είναι σαν σύνδεσμοι μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών.
  • Κάρτα φιλάθλου με τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας, πρόσφατη φωτογραφία και δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εξασφάλιση θέσης πάρκινγκ για γρήγορη είσοδο στο γήπεδο.
  • Απαγόρευση εγγραφής ανηλίκων σε συνδέσμους οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, που σημειώνεται ότι δεν έχουν άδεια.
  • Ωράριο λειτουργίας στους συνδέσμους και κλείσιμό τους πριν από κρίσιμα ματς υψηλού κινδύνου.
  • Ηλεκτρονικό κλείδωμα τουρνικέ όταν εισέλθει ο αριθμός φιλάθλων που δέχεται η θύρα, που θα αποτρέπει την είσοδο των τζαμπατζήδων, καθώς οι κάτοχοι εισιτηρίων που θα μένουν απ΄ έξω θα διαμαρτυρηθούν με αποτέλεσμα να πάρει μέτρα η ομάδα.
  • Kάμερες στις εισόδους των θυρών και στο εσωτερικό τους. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα συνδυάζεται με την καταγραφή του προσώπου και του ρουχισμού, έτσι ώστε σε περίπτωση συμμετοχής σε επεισόδια να είναι άμεσος ο εντοπισμός.
  • Πραγματικά ονομαστικοποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο προκειμένου οι Αρχές να γνωρίζουν που κάθεται ο κάθε κάτοχος του εισιτηρίου. Η διάθεσή τους θα γίνεται από τις ομάδες και όχι διαδικτυακά έτσι ώστε η ποινική ευθύνη σε περίπτωση επεισοδίων να βαραίνει τις ΠΑΕ.
  • Τράπεζα δεδομένων φανατικών χούλιγκαν, απαγόρευση προμήθειας εισιτηρίου και εισόδου σε γήπεδο.
  • Κοινές εκπαιδεύσεις αστυνομικών και υπεύθυνων ασφαλείας των ομάδων για τη διαχείριση του πλήθους και ανταλλαγής πληροφοριών.
  • Προσδιορισμός καθηκόντων του υπευθύνου ασφαλείας, εκπαίδεΥσή του και κριτήρια στην επιλογή του. Το ίδιο για το προσωπικό ασφαλείας και τους ταξιθέτες, χωρίς οπαδικά κριτήρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα