Ο Σαββίδης και οι δούλοι του χρήματος

Ο Σαββίδης και οι δούλοι του χρήματος

Ο Σαββίδης και οι δούλοι του χρήματος

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τους Σαββίδη-Αλαφούζο-Μελισσανίδη που είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν στα άκρα, αλλά και για τα όσα ακολούθησαν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.


Δύο-τρεις μόνο επισημάνσεις για τις σημερινές εξελίξεις με τη σημαντική συνάντηση των τριών, αλλά και όσα ακολούθησαν του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, του ημιτελικού που διακόπηκε μετά την είσοδο οπαδών, όταν ο διαιτητής και οι συνεργάτες του, έκαναν πώς δεν είδαν την ανατροπή του Μακ.

Περί ηθικών αυτουργών...

Γίνεται προσπάθεια να φανεί ότι για τα επεισόδια φταίει ο Σαββίδης και οι δηλώσεις του. Αυτά, από ανθρώπους που (ως συνήθως) δεν ήταν στο γήπεδο. Από ανθρώπους που έμαθαν να μιλάνε, να κρίνουν και να δημιουργούν εντυπώσεις, χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ επαφή με τους αγωνιστικούς χώρους.

Γι' άλλη μία φορά λοιπόν τονίζουμε (και όποιος τολμάει να το αμφισβητήσει) ότι: Πριν τον αγώνα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο ίδιος ο Σαββίδης έκαναν πολλά παραπάνω απ' ότι σε άλλα ντέρμπι, έτσι ώστε να μην συμβεί το παραμικρό. Και πράγματι (σε αντίθεση με άλλα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό) ο κόσμος πήγε στο γήπεδο αποφασισμένος να παραμείνει ψύχραιμος. Σε αντίθεση με άλλα ντέρμπι οι αφίξεις ήταν υποδειγματικές, η προθέρμανση έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, οι παίκτες σε όλο το ματς δεν είχαν κανένα θέμα και τα μόνα δυσάρεστα, αλλά απολύτως μεμονωμένα περιστατικά, αφορούσαν (δυστυχώς) έναν πυρσό που έφθασε κοντά στην εστία του Καπίνο και (δυστυχώς) το ποτήρι στον Πορτογάλο προπονητή. Αυτά και ΜΟΝΟ αυτά έγιναν μέχρι το 90' . Σε διάστημα όπου το κοινό ειρωνεύονταν κάθε απόφαση του διαιτητή και από κάποια στιγμή και μετά φώναζε στην ομάδα... "φύγετε-φύγετε".

Από το πέναλτι και μετά έγιναν όλα τα άλλα, τα οποία ο ΠΑΟΚ θα "πληρώσει". Γιατί ο διαιτητής τα έγραψε (και καλά έκανε) στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με άλλους που κατά καιρούς ξεχνιούνται, όλως τυχαίως και πάλι υπέρ συγκεκριμένων ομάδων!

Περί αποφάσεων και τιμωριών...

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν κρύβεται, δεν μεθοδεύει και δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες όλων όσων έγιναν στην Τούμπα. Πέρα από το "φύγετε-φύγετε", το 95-98% των ΠΑΟΚτσήδων στέκεται στο πλευρό του Σαββίδη για την απόφασή του να μην κατέβει στο δεύτερο παιχνίδι και τον στηρίζει σε οτιδήποτε αποφασίσει με στόχο να αφήσει την εγκληματική οργάνωση να... παίζει μόνη της.
Ο Κοντονής επιτέλους κατέλαβε ποιοι είναι οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων στα Ελληνικά γήπεδα, απόρησε (επιτέλους) για τους ορισμούς διαιτητών και σταμάτησε το κύπελλο για να ταρακουνήσει τους πάντες.

Οι αντίπαλοι εξέδωσαν ανακοίνωση μετά από πολλή σκέψη και το μόνο που είχαν να σχολιάσουν ήταν ότι... «ο ΠΑΟΚ θα βγει στην Ευρώπη και θα έχει οφέλη σε αντίθεση με άλλες ομάδες».

Γι' άλλη μία φορά: Αυτοί έμαθαν να τα μετράτε όλα με τα χρήματα. Το λένε κάθε μέρα, το δείχνουν συνέχεια και όλα τα λογαριάζουν με βάση πόσα θα εισπράξουν από το Champions League. (Όλα γι' αυτό δεν γίνονται; Αυτό δεν είναι το άγχος;)

Εδώ, αλλιώς μάθαμε. Υπάρχουν άλλες αξίες. Για να το μάθετε, αν δεν το ξέρετε, στον ΠΑΟΚ ΚΑΝΕΙΣ δε νοιάζεται αν θα χαθεί η Ευρώπη, τα εκατομμύρια του Europa και αυτά τα έσοδα για τα οποία στην Ελλάδα έχει χαθεί κάθε είδος αξιοπρέπειας! Αυτά για τα οποία ζουν και βασιλεύουν εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων -μεταξύ άλλων- παίζουν και στοίχημα, ώστε να... συμπληρώνουν τα "φτωχά" εισοδήματά τους.

Ο ΠΑΟΚ (και όσοι τον εκφράζουν όπως αποδείχθηκε) είναι αποφασισμένος να χάσει πολλά εκατομμύρια, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει το βρωμερό σύστημα που έχει διαλύσει το ποδόσφαιρό μας. Το σύστημα των διορισμών διαιτητών, το σύστημα που εμπλέκεται σε ανατινάξεις φούρνων, σε στημένες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και σε στημένα... γενικώς. Γιατί απ' ότι φάνηκε μόνο με μεγάλες θυσίες θα ταρακουνηθεί η κατάσταση και θα καταλάβει η πολιτεία, αλλά και η δικαιοσύνη, ότι ΠΡΕΠΕΙ να τρέξουν οι εκδικάσεις των υποθέσεων για τις εγκληματικές οργανώσεις, τα στοιχεία των οποίων δηλητηριάζουν κάθε προσπάθεια να παιχθεί επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα.

Μπορούν όλοι οι άλλοι (όπως ο ΠΑΟΚ) στην προσπάθεια να "καθαρίσει" το ποδόσφαιρο από όλους τους δούλους του χρήματος (γιατί όλα από εκεί ξεκινάνε και εκεί καταλήγουν) να ξεκινήσουν χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης; Άντε να δούμε ποιος επενδύει και ποιος κοροϊδεύει;

* Η ΠΑΕ ΑΕΚ σε αυτό το θέμα έδειξε με την χθεσινή ανακοίνωση ότι δεν "μασάει". Άλλος;

Περί απόψεων...

Γι' άλλη μία φορά μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τα όργια του διαιτητή, πολλοί ΠΑΟΚτσήδες τα βάζουν με τους δημοσιογράφους και μου στέλνουν μηνύματα, λες και φταίω εγώ για την κατάσταση που επικρατεί και στον Τύπο.

Ναι το ξέρω και το βλέπω ότι υπάρχει μία αγωνιώδη προσπάθεια πολλών να δείξουν ότι... όπως αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ από ένα ολόκληρο σύστημα και μία οργάνωση (από τον ορισμό ακόμη) έτσι αδικήθηκε και ο Ολυμπιακός, κάτι που αποτελεί νέα μόδα. Έγινε ακόμη και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αλλά και στο Ολυμπιακός-Άντερλεχτ.

Ναι ξέρω ότι τόλμησαν να επιχειρηματολογήσουν και για το πέναλτι του Μακ, αναφέροντας ότι έκανε χέρι, έστω και αν βλέπουν ότι μετά την ανατροπή (άρα επαφή σώμα με σώμα και μηδενική απόσταση) η μπάλα χτύπησε στο στήθος του!

Όλοι εσείς που τα βάζετε με δημοσιογράφους, δεν ξέρετε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα με όποιον δεν τα λέει "καλά";

Δεν ξέρετε για τα greeklish;

Δεν είδατε πριν λίγες μέρες στο Άντερλεχτ-Ολυμπιακός, που όλος ο κόσμος έψαχνε -με το ζόρι- που έγινε το φάουλ πάνω στον Ρομπέρτο και όποιος δεν το «έβρισκε» όπως ο συνάδελφος που μετέδιδε, είχε πρόβλημα;

Για να τελειώνουμε. Δείξτε κατανόηση…

Και τέλος για τα σημερινά με συναντήσεις-διαρροές κτλ.

Ο Σαββίδης έδειξε και πάλι ότι διαφέρει, αποδεχόμενος την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου, που ζήτησε διάλογο όλων των ιδιοκτητών ΠΑΕ, μήπως και βρεθεί μια λύση. Ως απάντηση, οι… Ελληναράδες- πολιτισμένοι του Ολυμπιακού, χαρακτήρισαν γελοία τα όσα ανέφερε και τον αποκάλεσαν ξένο-φιλοξενούμενο στη χώρα.

Επειδή νοιάζει τον Σαββίδη η άποψη των ΠΑΟΚτσήδων, ξέρω ότι αυτοί (κοντά στο 100%) προτιμούν τον… ξένο, αλλά πεντακάθαρο και τίμιο Σαββίδη που φέρνει τόσα εκατομμύρια στην Ελλάδα, από κάποιον που δεν μπορεί πλέον να μετρήσει πόσες κατηγορίες τον βαραίνουν!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πάντως είναι σε καλύτερη φάση από ποτέ! Είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πώς θα το πετύχουν. Έχουν αποφασίσει να κάνουν θυσίες και να χάσουν θέσεις-διακρίσεις ή λεφτά, αρκεί να φύγουν οι εγκληματίες που ακόμη αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο.

Τώρα δεν θα κάνουν πίσω. Είναι υποχρεωμένοι να φθάσουν στα άκρα, όσα εμπόδια και αν τους βάλουν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.