Ούτε στην... Μπανανία και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παναθηναϊκού!

Ούτε στην... Μπανανία και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παναθηναϊκού!

Ούτε στην... Μπανανία και η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης με αφορμή την διακοπή του αγώνα της Τούμπας γράφει για την διαφορετική στάση Παππά και Ολυμπιακού σε σχέση με την Λεωφόρο, αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ούτε στην... Μπανανία δεν γίνονται!

Η διακοπή του αγώνα της Τούμπας έδειξε την σήψη, την αρρώστεια, που έχει αυτό το ποδόσφαιρο που παρακολουθούμε στην Ελλάδα και το οποίο διεξάγεται με τόσους άνισους όρους, που ούτε στην Μπανανία δεν βρίσκεις. Εχω γράψει αμέτρητες φορές για τα όργια, που ζούμε χρόνια τώρα σε όλα τα επίπεδα στο ποδόσφαιρο. Από διαιτητές και παρατηρητές μέχρι πειθαρχικά όργανα και διοργανώτριες αρχές. Τόσο εμένα , όσο και κάποιους άλλους που τόσο καιρό τα λέμε αυτά, κάποιοι-που δεν τους συμφέρει να τα διαβάζουν-μας αποκαλούν γραφικούς. Δυστυχώς, όμως, το αν είμαστε εμείς γραφικοί , η πρόβατα αυτοί (που τρώνε το αμάσητο σανό) φαίνεται από αυτά που ζούμε.

Χθες στην Τούμπα διακόπηκε ένα ματς, επειδή το ήθελαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο τέλος , που φώναζαν κιόλας «φύγε» στον Παππά. Τόσο ο Παππάς , όσο και ο Ολυμπιακός... λύσσαξαν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι αν και υπήρχε εισβολή οπαδών ρίψη φωτοβολίδων μετά τον μη καταλογισμό πέναλτι του Μάκ και παρότι και πιο πριν ένα ποτήρι με νερό είχε βρει τον Σίλβα(δεν... είδα ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που να λέει ότι έκανε θέατρο ο Σίλβα, όπως έβγαλε πριν δύο χρόνια για ανάλογο σκηνικό για τον τότε προπονητή του Παναθηναϊκού Αναστασίου) και υπήρχε και άλλη αφορμή για να διακοπεί το ματς .

Βάση κανονισμού πάντα. Και φυσικά όλοι αυτοί δεν αγάπησαν τον ΠΑΟΚ ξαφνικά. Το παιχνίδι είχε κριθεί είχε φθάσει στο 87 ήταν 1-2 . Αν το σκορ ήταν 1-0 πιστεύει κανείς, ότι η στάση του Παππά και του Ολυμπιακού θα ήταν ίδια; Σφαίρα θα είχαν πάει στα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού και δεν θα ξαναέβγαιναν. Ελα , όμως, που τά φερε έτσι η κατάσταση και εκτέθηκαν και ο Παππάς και ο Ολυμπιακός, που στις 21 Νοεμβρίου κίνησαν γη και ουρανό για να μην γίνει το ντέρμπι στην Λεωφόρο.

Η αφορμή δόθηκε . Το είπα και τότε , το λέω και τώρα. Αλλά η φωτοβολίδα έπεσε (κακώς, κάκιστα, απαράδεκτο, ντροπή) μιάμισι ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι και στο ενδιάμεσο και ειδικά όταν βγήκε ο Παππάς για τον τελευταίο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα.

Τελικά εκείνο το ματς δεν άρχισε ποτέ, αφού από την πρώτη στιγμή αυτό ήθελε ο Ολυμπιακός και αυτό ήθελε και ο Παππάς . Άλλη συμπεριφορά και των δύο τότε και τώρα. Από τους ίδιους ανθρώπους. Τότε μπορεί να έχανε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο αν γινόταν το ματς, όπως έγινε και πέρυσι όταν έχασε με 2-1 . Τώρα το σκορ ήταν 1-2 η πρόκριση σχεδόν είχε εξασφαλιστεί. Επίδειξη δύναμης λέγεται αυτό από το σύστημα και από αυτούς που το ελέγχουν.

Οι υγιείς Ελληνες φίλαθλοι έχουν σιχαθεί αυτό, που βλέπουν και για αυτό δεν πατάνε στο γήπεδο. Και σε αυτούς βάζω μέσα και αρκετούς υγιείς φίλους του Ολυμπιακού , που δεν πάτησαν στο γήπεδο, όταν η ομάδα τους εξασφάλισε το πρωτάθλημα και μαθηματικά και τα περισσότερα καθίσματα ήταν άδεια. Γιατί; Διότι όπως λένε « έχουμε την καλύτερη ομάδα από όλους , αλλά αυτή η εύνοια, είναι εξοργιστική.

Ας χάσουμε και ένα , δύο παιχνίδια, ας χάσουμε και έναν τίτλο ρε αδερφέ αν δεν το αξίζουμε , δεν τρέχει και τίποτα». Αυτό λένε αρκετοί υγιείς φίλοι του Ολυμπιακού. Οι φίλοι των άλλων μεγάλων ομάδων της Ελλάδας είναι αηδιασμένοι. Και κάποιοι από αυτούς –κακώς πολύ κακώς- ξεφεύγουν και κάνουν επεισόδια και διακόπτουν παιχνίδια. Οι περισσότεροι δεν πάνε στο γήπεδο , δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο αυτή την αηδία.

Η ουσία είναι μία και το μπαλάκι πέφτει πλέον και στον Παναθηναϊκό και στις άλλες ομάδες, που έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σταματήσουν την δράση της «εγκληματικής οργάνωσης». Μπορεί να είναι σκληρή η απόφαση, αλλά δεν πρέπει να δεχθούν να μπουν στο επόμενο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα .

Οι Μποροβήλοι, οι Γκιρτζίκηδες και όλη αυτή η παρέα πρέπει να πάνε σπίτια τους και να αναλάβουν άνθρωποι, που πρώτα από όλα δεν θα έχουν δικαστικές εκκρεμότητες και στη συνέχεια θα είναι κοινής αποδοχής με στόχο το 50-50 για ΟΛΟΥΣ. Σπίτι του θα έπρεπε να είχε πάει από σήμερα το πρωί ο Κοντονής , ο οποίος έβγαλε όλο το ΜΕΝΟΣ του κατά του Παναθηναϊκού , έκλεισε την θύρα 13 και... δικαιώθηκε αφού στη συνέχεια δεν έχει ανοίξει μύτη.

Ξύλο πέφτει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική και ο Κοντονής …παρακολουθεί τις εξελίξεις. Αλλά από τον Κοντονή δεν έχω απαιτήσεις διότι ο τύπος δεν μπορεί και δεν θέλει . Όπως η κυβέρνηση έσκισε το μνημόνιο έτσι και αυτός αντιμετώπισε την διαφθορά. Και συνομιλεί στα τηλέφωνα με ανθρώπους στους οποίους έχει απαγορευτεί η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Από την ομάδα μου έχω απαιτήσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες, Αν το κάνει θα τα... λουστεί, όπως τα λούστηκε και φέτος. Και όσες ομάδες αισθάνονται το ίδιο ούτε αυτές να κατέβουν. Μέχρι να καθαρίσει ο τόπος από τους υπόδικους…

ΥΓ : Το ξαναγράφω. Άλλο η ομάδα, που έχει ο καθένας και άλλο η αντιμετώπιση 50-50 που πρέπει να τυγχάνει. Μην μου ξαναγράψετε πάλι «φτιάξε πρώτα ομάδα και μετά μίλα». Δηλαδή, όταν κάποιος δεν έχει ομάδα πρέπει να τον …κλέβουν και να τον βιάζουν; Αυτά εκεί που περνάνε, όχι εδώ.

ΥΓ2: Δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος... εδέησαν ο Κοντονής και η κυβέρνηση να το αναβάλουν. Εσύ... μακάκα φίλε της ΑΕΚ και του Ατρομήτου , που μένεις στην περιφέρεια και ξεκίνησες σήμερα να έρθεις στην Αθήνα , γύρνα πίσω και πλήρωσε τζάμπα βενζίνη. Είπαμε Κοντονής!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.