Η επίδειξη δύναμης των οπαδών στον Σαββίδη

Η επίδειξη δύναμης των οπαδών στον Σαββίδη

Η επίδειξη δύναμης των οπαδών στον Σαββίδη

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν στον Σαββίδη με τη στάση τους αυτοί που αποφάσισαν να διακόψουν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, επιβάλλοντας τον νόμο τους στην Τούμπα και φέρνοντας τον Ιβάν στην πιο δύσκολη θέση που βρέθηκε ποτέ.

Είναι στιγμές που το μυαλό σταματά, όταν η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά, νικημένη. Στιγμές σαν αυτή την αποψινή, γύρω στις 21.26, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ από αυτούς που κατοικούσαν απόψε στην κερκίδα της θύρας 4 αποφάσισαν να πουν στον Ιβάν Σαββίδη ότι τις στρατηγικές αποφάσεις για την στάση του ΠΑΟΚ στη δημόσια ζωή του ποδοσφαίρου τις λαμβάνουν αυτοί και όχι εκείνος.

Ο διαιτητής Παππάς έκανε λάθος και δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο. Μπορούσες όμως με άνεση, εφόσον παρακολουθούσες το παιχνίδι και είχες πραγματική διάθεση να αντιληφθείς αν ο διαιτητής και οι συνεργάτες του είχαν πάει στην Τούμπα για να υποδείξουν ότι βλέπουν και όχι ότι τους είπαν να δουν, ότι τα λάθη των διαιτητών έγιναν σε βάρος και των δύο ομάδων και όχι μόνο του ΠΑΟΚ. Και του Ολυμπιακού του στέρησε πέναλτι ο Παππάς.

Οχι βεβαίως ότι αλλάζει πολύ το νόημα. Διότι ακόμη και αν ο διαιτητής και οι συνεργάτες του είχαν χειρουργήσει τον ΠΑΟΚ στο τερέν δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να αποφασίσουν οπαδοί το “φύγετε” που όχι απλώς φώναξαν προς τους ποδοσφαιριστές αλλά τελικώς επέβαλαν ως στάση στον ΠΑΟΚ με τον τσαμπουκά τους.

Αυτό συνέβη στην Τούμπα. Οπαδοί αποφάσισαν να διακόψουν τον αγώνα. Δίχως να τους νοιάζει, δίχως να λογαριάζουν το μέγεθος της ζημιάς που κάνει στον ΠΑΟΚ αυτή η κατάληξη. Νοιάστηκαν για την ζημιά που προκαλεί η συμπεριφορά τους στον ΠΑΟΚ λιγότερο από όσο νοιάστηκε η αποστολή του Ολυμπιακού, η οποία έφτανε να κάνει τη χάρη προς τον ΠΑΟΚ και να δείχνει ανοχή προκειμένου να βοηθήσει τον διαιτητή να ολοκληρώσει τον αγώνα και ουσιαστικά να γλιτώσουν τον ΠΑΟΚ από μια εξοντωτική ποινή.

Είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι αν όλο αυτό ήταν μια έκρηξη ανθρώπων που ένιωσαν αδικημένοι, ή μια επίδειξη δύναμης προς τον Σαββίδη με καθαρό μήνυμα ότι “κουμάντο στην Τούμπα δεν κάνεις εσύ αλλά εμείς”.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν αυτοί που σιγούρεψαν με κάθε τρόπο με τη στάση τους, τις φωτοβολίδες και τις μπούκες τους, με τις ρίψεις αντικειμένων και τις επιθέσεις προς τους αστυνομικούς ότι ο αγώνας δεν θα ολοκληρωθεί, δεν θα λήξει, ότι θα διακοπεί. Εκαναν τη ζημιά και έστειλαν τον λογαριασμό στον Σαββίδη, που παρακολουθούσε άναυδος μέσα από το τερέν τον χαμό. Αδιαφορώντας για το μέγεθος της ζημιάς που έκαναν. Λες και έκαναν μια απλή ζημιά οικονομική, που θα την πληρώσει ο Σαββίδης από την τσέπη του. Λες και δεν έπληξαν τον ΠΑΟΚ, και μόνο τον ΠΑΟΚ, με τη συμπεριφορά τους.

Τα έκαναν όλα αυτά επειδή νιώθουν ότι παίζουν εκ του ασφαλούς, δηλαδή ποντάροντας στην τρέλα του Σαββίδη, με τη βεβαιότητα ότι ο Σαββίδης δεν θα αποχωρήσει, δεν θα παρατήσει τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και αν το γνωρίζουν με βεβαιότητα αυτό όμως, ότι ο Σαββίδης δεν θα τα παρατήσει, ο τσαμπουκάς τους είναι μια καθαρή δήλωση αδιαφορίας για τις επιπτώσεις που έχουν για τον ΠΑΟΚ οι πράξεις τους. Και φυσικά κάπως έτσι έφεραν τον Σαββίδη στην πιο δύσκολη θέση που βρέθηκε ποτέ από την ημέρα που πήρε στα χέρια του τον ΠΑΟΚ και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του τα λεφτά του. Είναι μια “lose lose situation” για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ αυτή. Αν αποχωρήσει, αποτυγχάνει, χάνει πολλά λεφτά και χάνει από τα χέρια του τον ΠΑΟΚ που τόσο ήθελε να έχει. Αν μείνει αποδέχεται ότι κουμάντο στον ΠΑΟΚ κάνουν οι οπαδοί που τσαμπουκαλεύονται. Κι είμαι πολύ περίεργος να δω την απόφασή του. Οχι όσα θα πει απόψε ή αύριο, αλλά αυτά που θα πράξει στη διάρκεια των επόμενων μηνών. 

Best of internet