Ίλιτς: «Προτεραιότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Gazzetta team
Ίλιτς: «Προτεραιότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα»

bet365

Ο Μπράνα Ίλιτς ξεκαθάρισε ότι πρώτη του προτεραιότητα για το καλοκαίρι είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αναφέρθηκε στην εν γένει παρουσία του στα Γιάννενα τα τέσσερα αυτά χρόνια, αλλά και για την επιθυμία του να γίνει προπονητής.

Επιθυμία του Ίλιτς είναι η παραμονή στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως σας ανέφερε το gazzetta.gr , όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων. Ο Σέρβος επιθετικός μίλησε για τα τέσσερα χρόνια παραμονής του στην πόλη και στην ομάδα, για την καριέρα του, αλλά και για τα μελλοντικά του πλάνα όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο SUPER FM 104,3:

Για την πρώτη φορά που ήρθε στα Γιάννενα: «Ήρθα από μια δύσκολη χώρα και ήθελα να κάνω το άλμα στην καριέρα μου. Από την πρώτη μέρα βρήκα καλό κλίμα! Ο κόσμος με αγάπησε και με αγκάλιασε και ένιωσα σαν να είμαι στο σπίτι μου. Είμαι 4 χρόνια εδώ. Τα ελληνικά ως γλώσσα δεν είναι εύκολα .Έκανα πολύ παρέα με Έλληνες στην αρχή, που μιλούσανε και σέρβικα και αυτό με βοήθησε».

Για την πρώτη σκέψη που έκανε , όταν του είπαν για τον ΠΑΣ: «Ήξερα για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, αλλά όχι τόσο για τον ΠΑΣ . Έψαξα στο ίντερνετ να μάθω πληροφορίες . Στη Σερβία βλέπαμε από την τηλεόραση, ότι είναι δύσκολη η ζωή στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης . Ένα μήνα μιλούσα με την ομάδα, για το αν θα έρθω. Ο Γ. Χριστόπουλος με είχε δει. Είχε δει παιχνίδια μου από προηγούμενες ομάδες. Μίλησε και με τον Ίλια Ίβιτς , που ήταν συνεργάτης του στον Ολυμπιακό παλιότερα και είναι και φίλος μου».

Για το πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο: «Ξεκίνησα 6 χρόνων στο χωριό μου και ο προπονητής της ομάδας ήταν ο πατέρας μου. Εκεί ήμουν μέχρι τα δώδεκα . Μετά πήγα στη Ζέμουν ,στην Ακαδημία και το 2009 έκανα επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρτιζάν».

Για το ποια είναι η διαφορά του ποδοσφαίρου ανάμεσα στις δύο χώρες: «Εδώ το ποδόσφαιρο είναι πιο μπροστά και οι ομάδες έχουν πιο πολλά λεφτά .Η nova επίσης δείχνει τα πάντα από την Super League. Εμείς, όμως, στη Σερβία είχαμε καλές ακαδημίες .Στον τομέα αυτόν, η Παρτιζάν είναι δεύτερη στον κόσμο».

Για την θέση που έπαιζε όταν πρωτοξεκίνησε το ποδόσφαιρο: «Έπαιζα και αριστερά και δεξιά . Η θέση μου είναι σέντερ φορ. Μου αρέσει όμως να πηγαίνω και αριστερά και δεξιά».

Πως αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό: «Έπαιξα ενάμιση χρόνο στην Παρτιζάν .Μετά ήρθε η Εθνική Σερβίας. Έπειτα πήγα στο Καζακστάν αλλά δεν ήταν καλή περίπτωση και κάθισα μόνο 3 μήνες εκεί. Δεν ήθελα όμως να γυρίσω πάλι Σερβία. Επέστρεψα για δύο μήνες μόνο για προπονήσεις και μετά πήγα Πολωνία για δοκιμή και μετά σε ομάδα της Ουκρανίας».

Για το μυστικό της επιτυχημένης πρώτης χρονιάς που είχε στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Μέχρι αρχές δευτέρου γύρου σκοπός ήταν να σωθούμε . Ήταν πολλοί καλοί παίκτες τότε, οι Πάντος, Οικονόμου , Κολοβέτσιος , Ντε Βισέντι . Είχαμε καλό προπονητή , καλό κλίμα. Και τώρα βέβαια έχουμε . Ο Πάντος ήταν μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και συμπαίκτης. Ακόμα και τώρα μου έρχεται στο μυαλό κάθε πράγμα που μας έλεγε στα αποδυτήρια πριν από κάθε παιχνίδι.

Είχαμε και τον Ντε Βινσέντι, που δεν έχω παίξει με καλύτερο συμπαίκτη. Ο Ντε Βισέντι μου έδινε όλες τις πάσες τότε, ήταν άλλο επίπεδο, είναι πολύ καλός παίκτης. Μακάρι κάποτε να ξαναγυρίσει. Είχαν βγει κι άλλα παιδιά, οι Κοροβέσης , Χαρίσης. Εγώ και ο Τσουκαλάς είχαμε και κάποια εμπειρία από Ευρώπη. Ήξερε και ο προπονητής τι ακριβώς να κάνει με όλους εμάς».

Για το πόσο τους πόνεσε , που δεν έπαιξαν Ευρώπη: «Για εμένα ήταν η δεύτερη φορά, που δεν έπαιξα Ευρώπη. Η πρώτη ήταν με τη Ζέμουν στη Σερβία , επειδή τότε δεν ήθελε ο πρόεδρος! Στεναχωρηθήκαμε που δεν παίξαμε, γιατί ήταν άδικο ! Μετά η επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για μας στον ΠΑΣ».

Για το τι του αρέσει στα Γιάννενα: «Η πόλη έχει μια κανονική ζωή , δεν μου λείπει τίποτε ,εκτός από την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Οι γονείς μου έρχονται συχνά, σχεδόν κάθε δύο μήνες και ο πατέρας μου, μου κάνει ακόμη κριτική για το πώς παίζω. Όλα μου αρέσουν στα Γιάννενα , δεν έχω παράπονο! Συνήθισα ακόμη και τη βροχή».

Για ένα καλύτερο γήπεδο, που έχει ανάγκη ο ΠΑΣ για την προπόνηση: «Ο πρόεδρος πρέπει να κάνει προσπάθεια να αλλάξει και αυτό . Για παράδειγμα οι «Ζωσιμάδες» σε σχέση με τον πρώτο χρόνο, έχουν αλλάξει πολύ».

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη, πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι καλός άνθρωπος. Αυτό που συμβαίνει εδώ, που μιλάς μαζί του φιλικά , δεν νομίζω να συμβαίνει σε άλλες ομάδες».

Για το αν θα έπρεπε ο πρόεδρος να είναι πιο αυστηρός ή να παρεμβαίνει στα αποδυτήρια, όπως γίνεται σε πολλές άλλες ελληνικές ομάδες: «Ο πρόεδρος πιστεύει και στον προπονητή, αλλά και σε εμάς και αυτό είναι το σωστό. Είναι καλύτερα έτσι , γιατί έχουμε και εμείς καλό κλίμα καλά αποδυτήρια».

Για το χειρότερο παιχνίδι φέτος του ΠΑΣ: «Νομίζω πως ήταν με τον Πανιώνιο και την Ξάνθη εντός, αλλά εγώ ήμουν τραυματισμένος, δεν είχα παίξει. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν πολύ καλό για όλους μας, για την ψυχολογία μας και εγώ προσωπικά το είχα ανάγκη».

Για το εάν νιώθουν φέτος πιεσμένοι: «Είναι ένας χρόνος που δεν είμαστε καλά . Πολλά πράγματα είναι αυτά και από μέσα και από έξω , που μας έκαναν να παίζουμε έτσι . Αλλά και εμείς δεν είμαστε τόσο σοβαροί. Έχουμε όμως καλύτερο πρόγραμμα τώρα και έτσι έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε ψηλά».

Για το ποιο είναι το κίνητρό τους: «Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και να παίζουμε κάθε χρόνο στα play-off , εάν γίνεται. Πέρυσι δεν πήραμε αδειοδότηση αλλά και πάλι βγήκαμε έκτοι. Πρέπει να μην έχουμε άγχος. Και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κίνητρο, όπως η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και Πανιώνιος».

Για τον Γιάννη Πετράκη: « Έχω καλά λόγια να πω για τον κόουτς . Βλέπουμε τη δουλειά του δύο χρόνια τώρα .Έχει βοήθεια και από το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Προσπαθούσε , όπου δεν πηγαίναμε καλά , να αλλάξει πράγματα στην ομάδα και το κατάφερε με το σύστημα που άλλαξε».

Για το σύστημα που τους ταιριάζει: «Νομίζω το καλύτερο είναι το 3-5-2. Και σε εμένα μου αρέσει να παίζουμε πιο πάνω , επιθετικά. Φέτος εγώ δεν είμαι τόσο καλά και λόγω του τραυματισμού που είχα, αλλά το ότι έπαιξα καλά με τον Πανθρακικό , ήταν κάτι που το χρειαζόμουν».

Για τις φήμες που τον θέλουν να συζητάει με τον Άρη: «Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι. Δεν έχω πρόβλημα να μείνω εδώ. Δεν έχω μιλήσει με τον Άρη , όπως λένε. Ο ΠΑΣ είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μιλήσω. Το σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΣ πρέπει να πάρει την αδειοδότηση και λόγω πόλης και λόγω ομάδας».

Για τον συμπαίκτη του ,που είναι πιο πολύ πειραχτήρι: «Νομίζω πως είναι οι Σκόνδρας και Μπέριος. 'Έχω με όλους καλή σχέση . Με τους Τσουκαλά , Στρούνα ,Τζημόπουλο , Μιχαήλ. Με τον Σταύρο ( Τσουκαλά) είμαστε και κουμπάροι .Αλλά και με τα παιδιά , που έφυγαν : με τους Κολοβέτσιο, Χαρίση , Μάριο (Οικονόμου).Σαν οικογένεια είμαστε».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του στην ομάδα: « Πρόπερσι , που κερδίσαμε εδώ τον Ολυμπιακό με 2-0, γιατί είχαμε άγχος αν θα σωθεί η ομάδα. Είχαμε χάσει 4 σερί παιχνίδια με τον Τσιώλη. Και φέτος για εμένα ήταν άσχημο που είχα θλάση και η καλύτερη στιγμή μου στον ΠΑΣ ήταν το γκολ μου με την Κέρκυρα με το οποίο περάσαμε στα play-off».

Για τα χόμπι του: « Μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου για καφέ ή να μένω σπίτι και να ακούω μουσική ή να βλέπω ταινίες».

Για το καλύτερο πρωτάθλημα στα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα: «Πέρυσι ήταν καλό πρωτάθλημα. Φέτος μου αρέσει η ΑΕΚ .Και ο Πλατανιάς παίζει καλά. Δεν περίμενα ο Ατρόμητος να κάνει κακή χρονιά . Σε μια ομάδα το καλό κλίμα στα αποδυτήρια παίζει σημαντικό ρόλο. Και ο πρόεδρός μας, αλλά και ο κόουτς που κάνουν σκάουτινγκ , προσπαθούν να μάθουν για τους παίκτες , εάν πρώτα είναι καλοί χαρακτήρες και ίσως γι' αυτό έχουμε καλό κλίμα, γιατί πρώτα απ' όλα έρχονται καλοί χαρακτήρες».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ: «Πρέπει στα τελευταία παιχνίδια να έρθει πιο πολύς κόσμος να βοηθήσει .Με τη βοήθειά του μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Νιώθουμε και στο γήπεδο και έξω, ότι ο κόσμος είναι κοντά μας».

Για το ποιες είναι οι μελλοντικές του σκέψεις: « Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το νέο μου συμβόλαιο , τι θα κάνω. Για το μέλλον είναι γενικά δύσκολο να αφήσεις το ποδόσφαιρο, όταν είσαι μέσα σ' αυτό. Σκέφτομαι να συνεχίσω ως προπονητής , είχα ξεκινήσει τη σχολή, αλλά την άφησα. Πάντως, ακόμα κι αν στο μέλλον δεν θα είμαι σε κάποια ομάδα στην Ελλάδα, το μυαλό μου θα είναι πάντα εδώ» !

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα