Γκαρσία: «Χαρούμενος που έγινα κομμάτι του Ατρόμητου»

Νίκος Μαρούδας
Γκαρσία: «Χαρούμενος που έγινα κομμάτι του Ατρόμητου»

bet365

Ο Πίτου Γκαρσία μέσω του gazzetta.gr, αποχαιρετά τον Ατρόμητο, ευχαριστεί τον κόσμο και θυμάται όσα έζησε και για τα οποία είναι περήφανος στην Ελλάδα...

Έζησε σχεδόν μια δεκαετία στην Ελλάδα. Πέρασε πολλά καλά και πολλά άσχημα... Τον γνωρίσαμε ως ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, τον είδαμε στα κιτρινόμαυρα του Άρη και ξανά στα χρώματα του «Γηραιού». Την μεγάλη καριέρα όμως την έκανε με την φανέλα του Ατρόμητου! Ο λόγος για τον Πίτου Γκαρσία.

Ο Αργεντινός, αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Περιστέρι, έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου, έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας. Όλοι θα τον θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα των Δυτικών Προαστίων, τον λατρεύουν ακόμα και στη Θεσσαλονίκη και οι φίλοι του Ηρακλή, αλλά και του Άρη.

Μετά από 9 χρόνια ήρθε η ώρα να πει... αντίο στην Ελλάδα και να ζήσει την πρόκληση της Νοτίου Κορέας. Ο Πίτου Γκαρσία, πέρασε για τελευταία φορά την Δευτέρα την πόρτα του Δημοτικού Γηπέδου Περιστερίου και αποχαιρέτησε την αγαπημένη του ομάδα, τον Ατρόμητο! Ο 32χρονος άσος, αποχαιρετά τους φίλους των Περιστεριωτών και όχι μόνο, μέσω του gazzetta.gr.

Έντονα φορτισμένος, στα τελευταία του εν Ελλάδι λόγια, θυμάται τα όσα πέρασε τα 4,5 αυτά χρόνια στο Περιστέρι, αλλά και τα συνολικά 9 που έζησε στην Ελλάδα, ενώ μιλάει και για τον κόσμο του Ατρόμητου και την σχέση που δημιούργησε μαζί του από την πρώτη μέρα. Επίσης, δηλώνει πολύ χαρούμενος που κατάφερε να γίνει κομμάτι στις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του Ατρόμητου, χωρίς να κρύψει το... παράπονό του για το χαμένο Κύπελλο και τις χαμένες ευκαιρίες εισόδου στους ομίλους του Europa League.

Πίτου πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για την μεταγραφή σου. Μετά από 4,5 χρόνια στον Ατρόμητο, αποχωρείς από την ομάδα... Πως αισθάνεσαι που ήρθε αυτή η στιγμή;

«Είμαι πολύ χαρούμενος... Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολη απόφαση να φύγω από εδώ μετά από τέσσερα χρόνια. Είμαι χαρούμενος επειδή κατάφερα να είμαι ένα κομμάτι από τις πιο όμορφες και καλύτερες στιγμές στην ιστορία του Ατρόμητου και ελπίζω ο κόσμος να κρατήσει μια όμορφη εικόνα από εμένα».

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα... Περίμενες πως θα εμφανιστεί μια τέτοια πρόταση;

«Όχι, όχι, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, αλλά τελικά ήρθε! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι πράγματα που γίνονται στην καριέρα μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση, αλλά ελπίζω να έκανα την σωστή επιλογή, να μην μετανιώσω ποτέ που φεύγω. Ξέρω πως αυτή η ομάδα, όπως και η Ελλάδα, θα μου λείψει και γι' αυτό το λόγο δεν θα χάσω ποτέ την επικοινωνία που έχω με την διοίκηση και με όλους στην χώρα».

Φαίνεσαι συγκινημένος... Τα συναισθήματά σου είναι μπερδεμένα αυτές τις στιγμές;

«Είναι πολλά αυτά που νιώθω... Εννοείται πως είμαι χαρούμενος, έχω μεγάλο ενθουσιασμό που θα ζήσω ακόμα μια νέα εμπειρία. Πάω εκεί και σκέφτομαι μόνο το πως θα πετύχω, αλλά εννοείται ότι δεν είναι εύκολο να αφήσεις 9 χρόνια εδώ (σ.σ. πριν τον Ατρόμητο είχε περάσει, από τον Ηρακλή και τον Άρη). Αυτό που κατάφερα, δεν το έχουν καταφέρει πολλοί. Εννοείται πως μπορεί κάποιος να μείνει 9 και πιο πολλά χρόνια από μένα στην Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που μένουν για 9 χρόνια στην πρώτη Εθνική χωρίς να έχουν παίξει ούτε ένα παιχνίδι σε μικρότερη κατηγορία. Κατάφερα να παίξω σε καλές ομάδες, είχαμε και μεγάλες επιτυχίες όπως αυτές που έζησα στον Ατρόμητο και γι' αυτό λέω πως δεν είναι εύκολο να σβήσω 9 χρόνια».

Τι κρατάς και τι αφήνεις από τον Ατρόμητο;

«Κρατάω τα πάντα! Ειδικότερα τις καλύτερες στιγμές που πέρασα με τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος δεν ήταν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να σβήσει όλα τα όμορφα που έχουμε ζήσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Παίξαμε τέσσερις σερί χρονιές στα πλέι οφ, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα, έχουμε ξεπεράσει δύο φορές τους 50 βαθμούς. Πράγματα που στην αρχή δεν τα περίμενε κανείς, όμως δουλέψαμε, παλέψαμε και τα καταφέραμε. Για όλα αυτά είμαι χαρούμενος που έχω καταφέρει να είμαι ένα κομμάτι της επιτυχίας του Ατρόμητου».

Είναι κάτι που φεύγοντας δεν έχεις προλάβει να κάνεις με τον Ατρόμητο;

«Ο στόχος που είχαμε πάντα αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν να μπούμε στους ομίλους του Europa League, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει παράπονο απ' όσα έχουμε καταφέρει».

Θέλεις να πεις κάτι τελευταίο στον κόσμο που ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό το δικό σου και όλης της ομάδας;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν, με έβαλαν στην οικογένεια του Ατρόμητου, μου έδειξαν πάντα την αγάπη τους. Ξέρανε πως κάποιες φορές περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα ήταν δίπλα μας. Εννοείται πως έχουν και τα δικά τους προβλήματα, αλλά ήταν πάντα δίπλα μας και μέχρι και την τελευταία μέρα μου έδειξαν το πιο όμορφο που μπορεί να ζήσει ένας ποδοσφαιριστής, να δει πως έχει αφήσει την καλύτερη εικόνα που μπορεί να αφήσει ένας άνθρωπος».

Σε ότι αφορά την νέα σελίδα στην καριέρα σου τώρα... Πηγαίνεις σε μια άγνωστη ποδοσφαιρικά χώρα. Έχεις προλάβει να μάθεις κάτι για το ποδόσφαιρο εκεί;

«Η αλήθεια είναι πως όλα έγιναν γρήγορα και δεν έχω προλάβει να δω κάτι, απλά είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία και να ξέρετε πως πάω εκεί για μια νέα καριέρα στα 32 και όχι για τουρισμό»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα