Το χάιδεμα βλάπτει σοβαρά την ποδοσφαιρική υγεία!

Το χάιδεμα βλάπτει σοβαρά την ποδοσφαιρική υγεία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το χάιδεμα βλάπτει σοβαρά την ποδοσφαιρική υγεία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που φτάνει στα όρια της ανοσίας στις αποτυχίες σχεδόν από... επιλογή!

Ο Γιάννης Αλαφούζος το πάλεψε πολύ μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα. Σχεδόν μόνος του! Το πάλεψε, ώστε η ομάδα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, να γυρίσει το χαρτί και να παλέψει με όσες δυνάμεις είχε για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Έταξε τεράστιο πριμ, έδωσε μπόνους σερί νικών, άλλαξε τον προπονητή, έδιωξε τον Φύσσα και τον Βόκολο, προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα. Οι μόνοι που δεν πέρασαν από το... ταμείο ήταν οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, παλιοί και νέοι, οι οποίοι από το πολύ χαϊδεμα όλο αυτό το διάστημα έχουν πάθει ανοσία στις αποτυχίες, δεν βγάζουν τον παραμικρό ποδοσφαιρικό εγωισμό και οδηγούν το «τριφύλλι» από την μία αποτυχία στην άλλη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως δεν βρισκόμαστε στο-ειδικών συνθηκών- καλοκαίρι του 2013. Είμαστε τρία χρόνια αργότερα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν έχει ανοχή και υπομονή για κανέναν και για τίποτα, καθώς η χρονιά ξεκίνησε με όνειρα, μεγάλους στόχους και θα τελειώσει ως ο απόλυτος εφιάλτης. Πριν μία τριετία φτιαχνόταν κάτι καινούριο, το πλάνο σε «έψηνε» και η ομάδα είτε κέρδιζε είτε έχανε, έβγαζε υγεία, έβγαζε ταυτότητα, είχε μέλλον.

Επιστροφή στο σήμερα. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από τον Ατρόμητο και δεν κουνήθηκε φύλο, με εξαίρεση λίγους οπαδούς που πήγαν στο Κορωπί για να διαμαρτυρηθούν. Η διοίκηση του συλλόγου δεν αντέδρασε, δεν έβαλε «χέρι» για την τραγική εικόνα, δεν προσπάθησε να συνεφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Λέμε για την διοίκηση, μιας και προϊστάμενος στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν υπάρχει μετά την φυγή των Φύσσα και Βόκολου. Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε τον ΠΑΟΚ, έχασε από την ΑΕΚ, βρίσκεται 7 πόντους μακριά από την δεύτερη θέση και παρουσιάζει μία εικόνα ποδοσφαιρικής αποσύνθεσης!

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Θα γίνουμε κουραστικοί. Μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη και όσο ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει σημάδια σταθερότητας, θα παίζει επικίνδυνα με την φωτιά. Αυτή την στιγμή ο Στραματσόνι δείχνει ανήμπορος να δώσει κίνητρα στους παίκτες του. Έχει φροντίσει, εξάλλου, δημόσια να γεμίσει εφησυχασμό τα αποδυτήρια, μιλώντας για μία ομάδα που θα κριθεί του χρόνου. Αν έρθει καμία «σφαλιάρα» στο Φάληρο και καμία 4η ή 5η θέση μέσω των πλέι-οφ, ο Ιταλός είναι σίγουρος πως θα βρίσκεται στον πάγκο και του χρόνου; Είναι σίγουρος πως θα τον αντέξει η Λεωφόρος;

Αυτή την στιγμή το ποδοσφαιρικό τμήμα χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ από τον Γιάννη Αλαφούζο. Προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε αλλαγή προσώπων αλλά μετά το «καρότο», κάποια στιγμή πρέπει να έρθει και το «μαστίγιο», κάποια στιγμή πρέπει αυτή η ομάδα να τεθεί προ των ευθυνών της. Να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα πως η πλάκα τελείωσε, πως υπάρχει και πιο κάτω και πως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κρίνονται. Είτε αυτός είναι ο Στραματσόνι, είτε ο Μπεργκ, είτε ο Εσιέν, είτε ο Μαμούτε και ο Λαγός.

Το χάιδεμα φαίνεται πως έχει γυρίσει μπούμερανγκ στα αποδυτήρια, αυτό αποδεικνύει η χαλαρή νοοτροπία των τελευταίων μηνών, αυτό αποδεικνύουν τα μεγάλα λόγια και οι ελάχιστες πράξεις μέσα στο γήπεδο. Η λογική του «συμβαίνουν αυτά στα ποδόσφαιρο» και «στο επόμενο ματς θα είμαστε βελτιωμένοι» πρέπει να φύγει και να μην ξαναέρθει στον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ1: Δεδομένα το καλοκαίρι ο Γιάννης Αλαφούζος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενισχυθεί σημαντικά ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι, όπως το έκανε και το καλοκαίρι του 2015 με κατακόρυφη αύξηση του μπάτζετ. Εκείνος έδωσε το «φουσκωμένο» πορτοφόλι αλλά οι επιλογές ήταν απογοητευτικές και σε καμία περίπτωση δεν ανέβασαν επίπεδο το «τριφύλλι». Το ζητούμενο είναι αν θα εμπιστευθεί τον Αντρέα Στραματσόνι, συνεχίζοντας να δίνει υπερεξουσίες στον Ιταλό τεχνικό ή αν θα πάει στο μοντέλο του τεχνικού διευθυντή-ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του Φύσσα και του Βόκολου- όπως το έκανε το καλοκαίρι του 2013 με τον Νίκο Νταμπίζα, μία επιλογή που του «βγήκε» 100% κόντρα σε όλους και σε όλα...

Υ.Γ2: Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Φιέστα σε άδειο γήπεδο;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.