ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vid)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vid)

bet365

Το γρήγορο γκολ του Πέλκα έβαλε τα θεμέλια και ο Μακ «κλείδωσε» τη νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2-0), την πρώτη του «δικεφάλου» μετά από επτά ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λιγκ!

Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Πέλκα και Μακ επέστρεψε στις νίκες μετά από οκτώ αγωνιστικές. Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν άνετα του Αστέρα Τρίπολης που δεν έδειξε απολύτως τίποτα στην επίθεση. Οι «ασπρόμαυροι» πάνε με πολύ καλή ψυχολογία στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακού, αλλά και με μια γεμάτη Τούμπα, καθώς αυτό το παιχνίδι με τον Αστέρα ίσως και να ήταν το κριτήριο για κάποιους για να πάνε στο γήπεδο. Από αύριο (28/2) που ξεκινάει και πάλι η προπώληση των 9.000 εισιτήριων με τους «ερυθρόλευκους», αναμένεται να εξαντληθούν πολύ γρήγορα. Με το σφύριγμά της λήξης του αγώνα ο κόσμος αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του Τούντορ ζητώντας την νίκη στο μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης (2/3).

Με Αντόνις και 3-4-1-2

Ο Ιγκορ Τούντορ για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικό σε παιχνίδι πρωταθλήματος τον Τέρι Αντόνις. Αυτή ήταν και η μοναδική σημαντική αλλαγή που είχαμε σε σχέση με το παιχνίδι στην Λεωφόρο. Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 3-4-1-2 με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Βίτορ, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας. Στις πτέρυγες ως φουλ μπακ οι Κίτσιου και Λέβοτς, στο κέντρο οι Τσίμιροτ και Αντόνις. Στον άξονα ο Πέλκας και στην επίθεση οι Μακ και Μυστακίδης.

Σε σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Δημήτρης Τερεζόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαντής, στην άμυνα οι Αλόκο, Σανκαρέ και Ζησόπουλος. Στο κέντρο οι Χαμντανί και Λίμα στις πτέρυγες ως φουλ μπακ Λούι και Παντελιάδης. Στον άξονα ο Δημούτσος και στην επίθεση οι Μπερτόλιο και Μάσα.

Ο ΠΑΟΚ με πολύ passing game και σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε πολύ εύκολα να γίνει πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Αστέρα, στο πρέσινγκ του Δικεφάλου δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις με αποτέλεσμα να έχει ένα παθητικό ρόλο. Οι Αρκάδες δυσκολεύτηκαν στο να μεταφέρουν την μπάλα από την άμυνα στο κέντρο, ενώ οι Θεσσαλονικείς μέχρι το πρώτο τέταρτο είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 11' μετά από γέμισμα του Χατζηισαϊα, ο Μακ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, με τον Σλοβάκο να κάνει το σουτ και τον Μπαντή να αποκρούει. Το ριμπάουντ κέρδισε ο Πέλκας, νέο σουτ άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κίτσιου πέρασε στον Μυστακίδης με τον τελευταίο να κάνει ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαντή.

Ο ΠΑΟΚ που είχε καλό φεγγάρι, άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Πέλκα. Όλα ξεκίνησαν από το χώρο του κέντρου όταν ο Μυστακίδης έκλεψε την μπάλα βγάζοντας την ομάδα του στην επίθεση. Ο επιθετικός του Δικεφάλου συνεργάστηκε με τον Κίτσιου με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει στο Σανκαρέ. Από την κόντρα η μπάλα έφτασε στον Πέλκα με τον διεθνή μέσο να γυρίσει το σώμα του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος στη συνέχεια έχασε την συγκέντρωση του με τους παίκτες του Τούντορ να κάνουν το εύκολο λάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αστέρας να ανεβάσει την απόδοσή του και να μειώσει τα ποσοστά κατοχής της μπάλας 53-47%. Η ομάδα της Τρίπολης όμως δεν μπόρεσε όχι να κάνει καθαρή φάση, αλλά να πατήσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ένα σουτ του Λούι στο 30' ήταν ότι καλύτερο έκαναν στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Στην συνέχεια ανέλαβε ρόλο ο Αρετόπουλος αφήνοντας το σκληρό παιχνίδι, αλλά και κάποιες φάσεις να του ξεφύγουν. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά με τους παίκτες να έρχονται στα χέρια και τον κόσμο να αποδοκιμάζει τον τρικαλινό ρέφερι για την διαιτησία του. Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος στο πρώτο 45λεπτό έδειξε 6 κίτρινες κάρτες.

Οι Θεσσαλονικείς στο 35' αφού κατάφεραν να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Αντόνις για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Μετά από σέντρα του Μακ από αριστερά, ο ομογενής μέσος έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι όμως το σουτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρια του Μπαντή.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ άρχισε να σκέφτεται το ματς τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας προσπάθησε αρχικά να ισορροπήσει την κατάσταση στο κέντρο και στη συνέχεια να ελέγξει το παιχνίδι χωρίς και πάλι μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα της Τρίπολης προσπάθησε από τις πτέρυγες να βγάλει ανάπτυξη με τους Παντελιάδη και Λούι.

Ο Τούντορ έβγαλε από το παιχνίδι τον Κίτσιου φοβούμενος ότι μπορεί να δεχθεί δεύτερη κίτρινη και να τον χάσει από το ματς με τον Ολυμπιακό. Στην θέση του μπήκε ο Κάτσε, ενώ το σύστημα παρέμεινε το 3-4-1-2, με τον Πέλκα να παίζει δίπλα στον Μακ.

Γκολ και φάσεις στο τελευταίο τέταρτο

Κι ενώ τίποτα δεν έδειχνε πως θα δούμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ στο 77' έκανε το 2-0 με τον Μακ.

Όλα ξεκίνησαν από την κάθετη πάσα του Κάτσε με τους αμυντικούς του Αστέρα ν' απουσιάζουν από την άμυνα τους. Ο Σλοβάκος με την μπάλα στα πόδια του πέρασε και τον Μπαντή και με κοντινό πλασέ πέτυχε το γκολ. Ο Δικέφαλος που ήταν πλέον πιο ήρεμος στο παιχνίδι του είχε τις φάσεις να πετύχει περισσότερα γκολ.

Στο 83' ο Μακ έφυγε από τον Σανκαρέ, έκανε την προσποίηση και το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι του Μπάντη. Στην εξέλιξη της φάσης μετά από κόρνερ ο Χατζηισαΐας από κοντά έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Μπαντή.

MAN OF THE MATCH: Ο Ρόμπερτ Μακ μετά από αρκετό καιρό βρήκε δίχτυα συμβάλλοντας με το παιχνίδι του στην νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης. Παίκτες όπως ο Σλοβάκος χρειάζονται ψυχολογία για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπορεί μεσοβδόμαδα οι παράγοντες του ΠΑΟΚ να μίλησαν στους παίκτες της ομάδας και να τους προειδοποίησαν για τυχόν προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως κάποιοι έπεσαν στην παγίδα και λίγο έλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στο αέρα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γκόικο Τσίμιροτ ήταν και σήμερα (27/2) από τους παίκτες που διακρίθηκαν. Ήταν από τους ελάχιστες που προσπάθησαν να ηρεμήσουν την ομάδα όταν άρχισε αυτή να μένει από δυνάμεις, αλλά και καθαρό μυαλό.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Αστέρα και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε». Το πρώτο ξέχασαν να μαρκάρουν τον Πέλκα με τον τελευταίο αφού έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του έστειλε την μπάλα στον αέρα. Ενώ στο δεύτερο ο Κάτσε έδωσε κάθετη πάσα στον Μακ με τους αμυντικούς να μην υπάρχουν σε ακτίνα 20 μέτρων με τον Σλοβάκο να πλασάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε όταν ο Δικέφαλος δεν σήκωνε την μπάλα ψηλά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος μπορεί να έχασε κάποιες φάσεις και να επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, όμως δεν έκανε το λάθος που θα έκρινε και το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν μετά από 8 παιχνίδια στις νίκες. Αυτό το τρίποντο με τον Αστέρα έχει πολλαπλά οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Κέρδισε τον κακό του δαίμονα στην Τούμπα μετά από 40 μήνες, ενώ θα πάει στο πρώτο «τελικό» με τον Ολυμπιακό με πολύ καλή ψυχολογία. Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου φαίνεται πως έχει αποκτήσει μια καλή ομοιογένεια σ' ένα καλό timing ενόψει και των αγώνων που ακολουθούν. Ο Αστέρας για μια ακόμα αγωνιστική ήταν ακίνδυνος επιθετικά, αλλά επικίνδυνος αμυντικά. Η πώληση του Γιάννου έκανε κακό στην ομάδα της Αρκαδίας καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του μέσα στην ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα