«Το σχόλιο για Μπανανία δεν ήταν επίθεση στην Ελλάδα»!

Gazzetta team
«Το σχόλιο για Μπανανία δεν ήταν επίθεση στην Ελλάδα»!

bet365

Ο Βέλγος ρεπόρτερ Μαρκ Ντελίρ που έκανε λόγο για «δημοκρατία της Μπανανίας» για την Ελλάδα επανήλθε με ατάκες του στιλ «το ματς ήταν σάπιο» αλλά τόνισε πως δεν έκανε επίθεση στην χώρα μας!
Ο Ντελίρ που μετέδιδε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για «δημοκρατία της μπανανίας» έκανε νέες δηλώσεις. Μεταξύ άλλων είπε: «Στην αρχή δεν είχα αμφιβολίες για το ματς. Υπέθετα ότι ο διαιτητής έχει δικαίωμα να κάνει λάθος, έστω κι αν ήταν δύσκολο να αποδεχθεί κανείς τις πρώτες του αποφάσεις. Αλλά σε μία στιγμή η αμφιβολία έγινε υποψία αφού όλα τα σφυρίγματα πήγαιναν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει αποδεδειγμένο παρελθόν με τον Ολυμπιακό. Η συμπεριφορά του διαιτητή γεννούσε κάτι παραπάνω από αμφιβολίες.
Στην φάση όπου δίνει το πέναλτι του Κάρα, βλέπουμε ότι διαιτητής κοιτάζει στην άλλη κατεύθυνση προτού σφυρίξει το πέναλτι. Επηρεάστηκε από τον κόσμο; Ο κόσμος έπαιξε τον δικό του ρόλο και ήταν σωστός, εκτός από όσα έκαναν με το πούλμαν της Άντερλεχτ πριν από το ματς. Είχε μπλοκαριστεί για 20 λεπτά και η αστυνομία δεν επενέβη. Δεν υπήρχε συνοδεία στο λεωφορείο. Στην φάση αυτή εκφράζω την αμφιβολία μου σε ότι αφορά την στιγμή της φάσης. Υπήρχαν εκεί 3 διαιτητές για να κρίνουν. Οι παίκτες της Άντερλεχτ δεν αντέδρασαν αρκετά. Είναι πολύ… ευγενικοί. Οι Έλληνες δεν ήταν και πήραν αυτό που ήθελαν».
Σε ότι αφορά την περίφημη δήλωση του για… φακελάκια που λείπουν ο Βέλγος δημοσιογράφος επανέλαβε τις θέσεις του: «Δεν ήμουν πολύ μακριά. Τα φακελάκια κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν γεγονότα που έχουν αποδειχθεί. Μιλώντας για δημοκρατία της Μπανανίας, δεν ήθελα να επιτεθώ στους Έλληνες. Δεν έκανα επίθεση στο ελληνικό κράτος. Μιλούσα για πρακτικές. Το ματς αυτό ήταν… σάπιο. Ο διαιτητής ήταν χάλια, αλλά μόνο προς την μία κατεύθυνση. Η Άντερλεχτ έπρεπε να παίζει 11 εναντίον 9 και να μην έχει δοθεί πέναλτι εναντίον της. Δεν έκανα τίποτα κακό και δεν ήμουν χυδαίος. Εγώ είπα τα πράγματα, όπως τα είδα». Ο Ντελίρ διευκρίνισε πάντως ξανά πως το σχόλιο για δημοκρατία της Μπανανίας δεν είναι επίθεση στο ελληνικό κράτος.
Ακόμα τόνισε: «Όταν μεταδίδεις ένα ματς, δεν αρκεί απλά να περιγράφεις όσα γίνονται. Πρέπει να παίρνεις θέση. Θα δεχθώ οποιαδήποτε ποινή ή πρόστιμο, μα εάν μου τύχει στο μέλλον, θα το ξανακάνω. Δέχθηκα περίπου 60 sms που μου έλεγαν ότι να επιτέλους ένας που λέει την αλήθεια.
Ναι ήμουν λίγο σκληρός, αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν υπερβολικός. Ήμασταν όλοι σε μία φάση: «τι στην οργή ζούμε εδώ; Τι είναι αυτό το μασκαραλίκι; Στο ξενοδοχείο συναντήθηκα με τον πρόεδρο Βάντεν Στοκ που έφυγε 30 λεπτά πριν την λήξη του ματς. Δεν άντεχε να το βλέπει άλλο αυτό. Σε ότι αφορά στην σχέση μου με το κανάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω την στήριξή τους 100%». Τέλος ο διευθυντής σύνταξης του RTL Λοράν Ολότ ανέφερε: «Κάποιες λέξεις και μερικοί ισχυρισμοί του ήταν υπερβολικοί, ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα ότι η αναμέτρηση ήταν διεφθαρμένη. Ίσως να παρασύρθηκε από τις συνθήκες του ματς αλλά παραμένει ένας εξαιρετικός σχολιαστής».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα