Το «ναι» του Σκουρλέτη!

Το «ναι» του Σκουρλέτη!

«Θα εγκριθεί η μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ, έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία». Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, καλεσμένος στο Κontra Channel, μίλησε για όλους και για όλα και έπειτα από συνεχή ερωτήματα των τηλεθεατών αναφέρθηκε στο θέμα της «Αγιάς Σοφιάς».

Το «ναι» του Σκουρλέτη!

Το... πρέσινγκ του κόσμου ήταν εκείνο που άνοιξε το θέμα της «Αγιάς Σοφιάς» στην τηλεοπτική εμφάνιση του Σκουρλέτη στο Kontra Channel. Moλονότι η τοποθέτηση έγινε πριν την κατάθεση στο Υπουργείο από πλευράς ΑΕΚ των απαντήσεων για την διαβούλευση, τα λεγόμενά του έδειξαν ότι υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές για να προχωρήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νά Φιλαδέλφεια.

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και νομίζω ότι επισήμως πια, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κανένας δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο. Πάμε λοιπόν με βάση αυτή την αποδοχή ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο... Απ’ ότι φαίνεται σε όλες πια τις πλευρές έχει ωριμάσει ότι το γήπεδο θα γίνει εκεί που ήταν το παλιό.

Να μιλήσουμε τώρα για την υλοποίησή του. Δεν είναι μια υπογραφή για να γίνει ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο έχει περιβαλλοντική μελέτη, οικοδομική άδεια, συγκοινωνιακή μελέτη, έχει χίλια δυο πράγματα. Εμείς αυτό που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή, μετά από μια φάση διαβούλευσης η οποία έπρεπε να γίνει όπως ο νόμος επιβάλλει, να αποφανθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια, να καταθέσουν τις απόψεις τους διάφοροι… Διατυπώθηκαν κάποιες παρατηρήσεις. Αυτές τις μαζεύουμε και είμαστε στην τελική φάση, που εγκρίνουμε την τελική μελέτη.

Εμείς παραλάβαμε από την Περιφέρεια την απόφασή της στις αρχές Φεβρουαρίου. Πόσο έχουμε τώρα; Δεν μπορούν να βγαίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι και να λένε ‘εδώ και ένα χρόνο…’. Πηγαίνετε και βρείτε αυτόν που σας κορόιδεψε και γκρεμίσατε το γήπεδό σας. Όχι μόνο ο κύριος Γρανίτσας, αλλά και η επίσημη Πολιτεία τότε. Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως που εγώ, δηλαδή το Υπουργείο και εγώ μαζί, είπαμε προχθές όταν βγήκαν διάφορες διαρροές εκ μέρους διαφόρων παραγόντων της ΑΕΚ, είναι ότι δεν βοηθάει να λέμε ‘α, που έχουμε καθυστερήσει στο παρελθόν ένα χρόνο.

Τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και κυρίως διατυπώσαμε το ερώτημα ‘θέλετε να τοποθετηθείτε πάνω στις παρατηρήσεις που οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κάνει;’. Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, το λαμβάνει υπόψιν της η υπηρεσία και καμία φορά είναι εις βάρος σου. Διάβασα από τα ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα στείλει κάποιες απόψεις (τα έγγραφα που εστάλησαν στο ΥΠΑΠΕΝ). Αυτή λοιπόν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα προχωρήσουμε. Αλλά προσέχτε να δείτε. Η έγκριση από το Υπουργείο θα υπάρξει, αλλά αφορά την περιβαλλοντική μελέτη. Εμείς δεν συζητάμε τώρα για την οικοδομική άδεια. Γιατί λένε ‘βάλε υπογραφή, να ρίξουμε τα μπετά’. Δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Καταλήγοντας ο Υπουργός είπε: «Φυσικά και με την υπογραφή της Μελέτης η ΑΕΚ δεν μπορεί αμέσως να ξεκινήσει εργασίες. Θα πρέπει να πάρει την έγκριση και να καταθέσει το έγγραφο σε άλλη υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ, τη ΔΟΚ. Όμως, η μελέτη είναι το τελευταίο έγγραφο που λείπει από τον φάκελο της ΑΕΚ και με την κατάθεσή της θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει άμεσα η άδεια ανέγερσης του γηπέδου της ομάδας».

Best of internet