Καρανίκας: «Να εδραιωθώ στον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά εξωτερικό»

Gazzetta team
Καρανίκας: «Να εδραιωθώ στον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά εξωτερικό»

bet365

Ο Νίκος Καρανίκας μίλησε για όλους και για όλα τονίζοντας ότι έχει πρώτα στόχο να εδραιωθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα και μετέπειτα να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Για την άφιξή του στον ΠΑΣ Γιάννινα το περασμένο καλοκαίρι, την πορεία του και το τι έπαιξε ρόλο για να πάρει μεταγραφή στον «Άγιαξ» μίλησε ο Νίκος Καρανίκας στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3.

Ο νεαρός δεξιός μπακ αποτελεί έναν από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν οι Ηπειρώτες κατά την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο και τόνισε πως έχει δύο στόχους, πρώτα να εδραιωθεί στον ΠΑΣ και μετά να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την προσαρμογή του τις πρώτες μέρες που ήρθε στον ΠΑΣ το περασμένο καλοκαίρι: «Δεν το περίμενα ότι θα είναι τόσο καλά από την αρχή που ήρθα. Όλοι με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, πριν καν ξεκινήσουμε καλά-καλά την προετοιμασία. Είμαστε όλοι μια οικογένεια στα αποδυτήρια και ένιωσα καταπληκτικά και ήταν το πιο σημαντικό για μένα».

Για τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε και τον έφερε στον ΠΑΣ: «Στην Λάρισα κάναμε μία καταπληκτική πορεία προς το τέλος του πρωταθλήματος και καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ. Ήμουν βασικός και πήγαινα καλά εκείνη την περίοδο.

Αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν το κλειδί. Με είδαν κάποιοι άνθρωποι του ΠΑΣ σ' ένα ματς με τον Ηρακλή, ο κ. Χριστοβασίλης και ο κ. Νιαρχάκος και σε συνεργασία με τον προπονητή συμφώνησαν ότι τους κάνω και ήρθαν σε επαφή μαζί μου.

Θεώρησα ότι τα Γιάννινα είναι η καλύτερη περίπτωση για μένα. Είχα συζητήσει και με τον Κολοβέτσιο πριν έρθω γιατί ήμασταν φίλοι και συμπαίκτες από την Λάρισα. Μου είπε από τη πρώτη στιγμή πήγαινε με κλειστά μάτια και δικαιώθηκα κι εγώ γι' αυτήν την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΣ».

Για το ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Πετράκη στο να έρθει στον ΠΑΣ: «Όταν πας σε μια ομάδα, εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα γιατί σκέφτεσαι να πας και να διεκδικήσεις κάτι. Τα έβαλα σε μια ζυγαριά όλα. Ο κ. Πετράκης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τα νέα παιδιά, ότι του αρέσει η δουλειά και ότι είναι δίκαιος. Αυτό το κατάλαβα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας».

Για την επένδυση του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια σε πολλά νέα παιδιά: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί παράδειγμα τα τελευταία 3-4 χρόνια για όλες τις ομάδες. Οποιοσδήποτε ήταν στη θέση μου σήμερα θα ένιωθε τυχερός που είναι εδώ. Σε περιόδους κρίσης επηρεάζεται φυσικά και το ποδόσφαιρο και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου, να παίζουν στα καλύτερα γήπεδα της Ελλάδας και να δουλεύουν σε μια ομάδα Α' Εθνικής».

Για το αν ήταν δύσκολες οι πρώτες μέρες του στην πόλη: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτό που ένιωσα. Ήταν σαν να ζω χρόνια εδώ. Τις πρώτες μέρες που μιλούσα με τους γονείς μου τηλεφωνικά, τους έλεγα ότι όλα ήταν καλά και δεν χρειαζόταν να έρθουν. Για πρώτη φορά ήρθαν μετά από 2,5 μήνες που ήμουν εδώ.

Έπαιξε ρόλο το κλίμα που συνάντησα εδώ, είτε πρόκειται για τους αρχηγούς μας, είτε για τους πιο μικρούς από εμάς σε ηλικία, όλοι είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας, όλη η ομάδα είναι μια παρέα. Είναι το κλειδί αυτό για την επιτυχία.

Υπάρχει ηρεμία και αυτό ξεκινάει από τη διοίκηση και συνεχίζεται από τους προπονητές, τον κ. Πετράκη, τον κ. Γεωργουλόπουλο, τον κ. Τσελιόπουλο και τον κ. Αλεξίου. Όλοι είμαστε φίλοι μεταξύ μας, αλλά στο γήπεδο μπαίνει πρώτα η δουλειά».

Για το πότε ένιωσε έτοιμος να ξεδιπλώσει το ταλέντο του: «Στα πρώτα ματς ήμουν στην αποστολή, αλλά στο κύπελλο με τον Ηρακλή έπαιξα πρώτη φορά και αυτό που είπα στον εαυτό μου ήταν ότι έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία. Μετά είχα επαναλαμβανόμενες συμμετοχές και άρχισα να νιώθω κομμάτι της ομάδας, κάτι που με βοήθησε ψυχολογικά».

Για το αν αδικεί την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα η θέση και η πορεία της: «Θα έλεγα ότι αδικούμε τους εαυτούς μας ως τώρα. Γινόταν καθημερινά προσπάθεια στην προπόνηση, αλλά ίσως υπήρχε λίγο ατυχία, λίγο απροσεξία, σίγουρα όμως μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη συγκομιδή.

Μπορούσαμε να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία, αλλά κοιτάμε μπροστά, στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν επιστρέφει κάτι πίσω. Απομένουν άλλες εφτά αγωνιστικές και είπαμε να το δούμε σαν ένα μίνι πρωτάθλημα από εδώ και πέρα και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Για τη συζήτηση που γίνεται για το αν υπάρχει κίνητρο στην ομάδα: «Αυτό είναι αστείο να λέγεται. Δεν υπάρχει κάποιος που αγωνίζεται σ' αυτό το επίπεδο και δεν έχει κίνητρο. Ο 18άρης μπορεί να θέλει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, ο 25άρης να βγάλει προσωπικότητα και ο 30άρης σέβεται τον εαυτό του κάθε φορά που παίζει. Με αυτή τη λογική δουλεύω καθημερινά. Δεν περιμένεις την Κυριακή να έχεις κίνητρο, το βρίσκεις κάθε μέρα στην προπόνηση. Αν δεν το υιοθετείς αυτό καθημερινά, θα σου βγει μετά άσχημα και στον αγώνα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του και ποιες είναι οι δυσκολίες που συνάντησε προερχόμενος από ένα μικρότερο πρωτάθλημα: «Ήρθα από μικρότερο πρωτάθλημα, αλλά είπα ότι θα αποδείξω από την προετοιμασία σ' αυτούς που με πίστεψαν ποιος είμαι. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία, αλλά δεν επαναπαύομαι σ' αυτό. Έχω κάνει συμμετοχές, αλλά έχω κι άλλες φιλοδοξίες, θέλω να παίζω και να είμαι κάθε φορά και πιο καλός. Κανένα ματς δεν θέλω να πάει χαμένο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός απέχει σε αγωνιστικό επίπεδο βάσει ρόστερ και ποιότητας και το διαπιστώσαμε κι εμείς. Υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, με βάθος και ποιότητα στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι είμαστε στα ίδια πάνω-κάτω, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και υπάρχουν και οι δύο ομάδες που φαίνεται ότι θα πέσουν».

Για το ποια ομάδα θεωρεί θετική και ποια αρνητική έκπληξη στο πρωτάθλημα: «Θετική έκπληξη είναι ο Πανιώνιος. Έχει καλό σύνολο, είναι παράδειγμα, όπως ήταν παράδειγμα η περσινή παρουσία του ΠΑΣ. Κάτι παρόμοιο με τον ΠΑΣ κάνει φέτος ο Πανιώνιος. Αρνητική έκπληξη για μένα προσωπικά είναι ο Ατρόμητος. Δεν πίστευα με τέτοιο ρόστερ ότι δεν θα διεκδικούσε πεντάδα. Κάπως βελτιώθηκε τελευταία, αλλά δεν παύει να είναι αρνητική έκπληξη».

Για την άμυνα του ΠΑΣ και αν υπάρχει εξήγηση: «Είμαστε προβληματισμένοι, προσπαθούμε με τον προπονητή να βρούμε λύσεις. Ίσως είμαστε και λίγο άτυχοι σ' αυτόν τον τομέα».

Για την αγαπημένη του ομάδα στο εξωτερικό: «Μπάγερν Μονάχου. Ως ποδοσφαιριστή εμένα μου αρέσει η σταθερότητα και η δουλειά και οι άνθρωποι εκεί έχουν νοοτροπία άξια θαυμασμού. Έχουν μοτίβο παιχνιδιού που το ζηλεύουν όλοι».

Για τον παίκτη που έχει ως πρότυπο: «Θεωρώ ως το πιο σύνθετο μπακ τον Ντάνι Άλβες».

Για το ποιον θα ήθελε συμπαίκτη από το εξωτερικό, που να έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Είναι πολλοί. Τον Ζιντάν τον λάτρευα όταν ήμουν μικρός».

Για τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύω σε ταχυδυναμικά κομμάτια, θέματα τακτικής ανάλογα με το σύστημα που θα παίξουμε. Κάποιες λεπτομέρειες πάντα πρέπει να τις προσέχεις για να αλλάξεις επίπεδο ως αθλητής».

Για το όνειρό του: «Τη δεδομένη στιγμή το όνειρό μου είναι να είμαι βασική επιλογή σε μια θέση που μου αρέσει. Και ποιος δεν θέλει να είναι το νούμερο ένα στη θέση του. Εφόσον εδραιωθώ εδώ και δείξω πράγματα, θα ήθελα να κάνω οτιδήποτε καλύτερο στο εξωτερικό. Το πιο κοντινό μου όνειρο, όμως, επειδή το ταξίδι τώρα το ξεκίνησα, είναι να γίνω βασικό μέλος, μέσα από τη δουλειά, στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Νιώθω την αγάπη του κόσμου και τον σέβομαι. Ελπίζω καθημερινά να δικαιώνω όσους με πίστεψαν. Θα τα δίνω όλα για την ομάδα που αγωνίζομαι. Το εκτιμώ ότι ο κόσμος είναι ζεστός με τους ποδοσφαιριστές και αμείβει αυτόν που προσπαθεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα