Φοβάστε (αυτόν) τον ΠΑΟΚ; Όχι; Απόδειξη!

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Φοβάστε (αυτόν) τον ΠΑΟΚ; Όχι; Απόδειξη!

bet365

Ο Νίκος Τζαντζαράς, εν όψει ημιτελικών, αναρωτιέται εάν και ποιος φοβάται αυτόν τον ΠΑΟΚ και πώς μπορεί να το αποδείξει...

Ο δικέφαλος ξεκίνησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, με μια κλασική και... δουλεμένη μέθοδο: Δέχτηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου του... Όμως, από την στιγμή που ο Τούντορ “ίσιωσε” την μεσαία γραμμή του και πήρε τον Πέλκα που βολόδερνε στην γραμμή και τον έφερε στον άξονα στο 35', ο ΠΑΟΚ εξισορρόπησε το παιχνίδι στο “Απ. Νικολαΐδης”. Παρά το δεύτερο γκολ, που έφαγε στην κόντρα. Η γκολάρα του Τσίμιροτ άλλαξε εντελώς την ζυγαριά της ψυχολογίας. Όταν ο Στραματσόνι ένιωσε... γαλαντόμος δε κι απέσυρε Καλτσά – Βλαχοδήμο αλλάζοντας και τον σχηματισμό του, ο Παναθηναϊκός έγινε το “ποντίκι” στο παιχνίδι με τη “γάτα”, κινδυνεύοντας να χάσει. Βεβαίως ο καταρρακωμένος ΠΑΟΚ, μέχρι εκεί που τελικώς πήγε το ματς, μπορούσε να το πάει και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. (Αν απέβαλε και τον Μαμουτέ ο Καλογερόπουλος, δεν θα είχε να του προσάψει κανείς οτιδήποτε)

Για τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή του, άλλοι θα ασχοληθούν, εκτενώς. Για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό που βρίσκει δυνάμεις κι “επιστρέφει”, όταν όλα μοιάζουν εις βάρος του. Είναι σημαντικό που ακόμα και μέσα στην αμφισβήτηση, φέτος καταγράφει κεκτημένα, για να τα χρησιμοποιήσει έστω του χρόνου σοφότερα: Είναι γεμάτος από καλόυς και χρήσιμους ποδοσφαιριστές, νέοι οι περισσότεροι και μπολιασμένοι με μια χούφτα δικά του ποδοσφαιρικά “προϊόντα” των καλύτερων ακαδημιών της χώρας. Μπορεί για του χρόνου και να αρκεί μια “ένεση” δύο – τριών ποιοτικών ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα, με ένα προπονητικό σχέδιο που θα υποστηριχθεί με συνέπεια.

Τώρα απομένει το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα, που πρέπει να αποτελέσει επιτυχημένη πρόβα για τον πρώτο ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης. Τώρα ο ΠΑΟΚ αντλώντας δύναμη από την σύσφιξη του δεσίματος ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή, παίρνοντας ενέργεια από την Τούμπα που θα ξαναζεσταθεί και φρεσκάδα από όσες επιστροφές τραυματιών και τιμωρημένων προλάβουν, έχει μπροστά του τον πιο σύντομο δρόμο προς την επούλωση των πληγών, την διάκριση και την επένδυση των ενενηντάχρονων γενεθλίων του με ασήμι: Την κατάκτηση του κυπέλου.

Ο λαβωμένος, προβληματικός, ασταθής ΠΑΟΚ, που άλλαξε προέδρους και αθλητικούς διευθυντάδες επειδή έκρινε πως το σχέδιό τους δεν λειτουργούσε, καλείται να αποκλείσει καταρχάς τον Ολυμπιακό και να πάρει το κύπελλο απέναντι σε όποιον περάσει στον τελικό. Και τέλος πάντων, εάν κι εφόσον περάσει στον τελικό, εδώ είμαστε. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Η ισχυρότερη ομάδα της χώρας. Ο μόνιμος πρωταθλητής και συνδαιτυμόνας των γιγάντων του Champions League. Η ΠΑΕ με τις... καλύτερες σχέσεις με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Ο οργανισμός που ούτε με τις δικαστικές περιπέτειες ανώτατων στελεχών του “φρενάρει”.

Μπορεί κανείς από όλους αυτούς παραπάνω, να φοβάται αυτόν τον ΠΑΟΚ; Και εάν δεν φοβάται κάποιος αυτόν τον ΠΑΟΚ, γίνεται και να μας το αποδείξει; Γίνεται να δούμε ημιτελικούς χωρίς κατηγορούμενο ή “λερωμένο” διαιτητή, βοηθό ή παρατηρητή; Γίνεται να δούμε τον Ολυμπιακό να έρχεται στην Τούμπα, δίχως να έχει ετοιμαστεί για θεατρική παράσταση; Δίως να του φταίει ο αέρας, η ψαρίλα ή ο Τζαβέλας; Γίνεται να δούμε τους συνήθεις (εξωαγωνιστικούς) πρωταγωνιστές του, να βολεύονται απέναντι σε αυτόν τον ΠΑΟΚ, στην οργανική θέση του κομπάρσου που τους ανήκει και να επιτρέψουν στους ποδοσφαιριστές να παίξουν όση μπάλα μπορούν; Γίνεται να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη μόνο για να παίξουν ποδόσφαιρο; Οι βέβαιοι πρωταθλητές από τον Αύγουστο; Που είναι οι καλύτεροι, οι πλουσιότεροι, οι ισχυρότεροι και... ομορφότεροι που παίζουν μπάλα στην Ελλάδα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δρόμο μπροστά του, ακόμα και για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα play off; Δεν πιστεύω να φοβάται ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ... Ή να φοβάται τον ΠΑΟΚ η ΕΠΟ, που βλέπει μέχρι και FIFA – UEFA να καταρρέουν, την ώρα που η ίδια μένει απτόητη, ακλόνητη και αμετακίνητη, παρά το παγκόσμιο ρεκόρ σε... στελέχη – κατηγορουμένους;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τους διαιτητές, τους παρατηρητές και όλον αυτόν τον συρφετό, τους ορίζει μια παρέα ανθρώπων θεσμικών και μη, που συνομιλεί συχνά σε κινητά τηλέφωνα (καμιά φορά... ελληνικά). Ας αποδείξουν λοιπόν εμπράκτως όλοι τους, ότι δεν φοβούνται αυτόν τον ΠΑΟΚ. Με διαιτητές και βοηθούς “καθαρούς” και διεθνείς σε πρώτη φάση.

Όμορφα και αντρικά. Και ας φάει (αυτός) ο ΠΑΟΚ και... εκατό. Εγώ δεν φοβάμαι. Φοβάται κανείς άλλος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.