Ξάνθη: Τώρα αρχίζουν τα... εύκολα!

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Ξάνθη: Τώρα αρχίζουν τα... εύκολα!

bet365

Ευχή και κατάρα, το πρόγραμμα της Ξάνθης, που πρέπει να... πολεμήσει τους δαίμονές της για να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Ξάνθη, έστω και δύσκολα, επικράτησε του Πανθρακικού και τώρα καλείται να καταπολεμήσει τις... παιδικές της ασθένειες και να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Μπορεί πριν λίγο καιρό αυτό να έμοιαζε με άπιαστο όνειρο, όμως τα αποτελέσματα – τόσο τα δικά της, όσο και των αντιπάλων της – δίνουν ρεαλιστικές ελπίδες. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα εκεί που πονάει και να πάρει την τύχη στα χέρια της.

Συγκεκριμένα, όπως έχει φανεί στα 3/4 του πρωταθλήματος που αποτελούν... ιστορία, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι καλοδουλεμένο, με εκπληκτική αμυντική λειτουργία, ικανή να πνίξει τον αντίπαλο, όμως, όταν πρέπει να αναλάβει δράση και να δημιουργήσει, όλα... κολλάνε. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έχει τις περισσότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα, 11 στον αριθμό ή με πιο απλά λόγια, στα μισά της παιχνίδια.

Όποτε χρειάστηκε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κόντρα στις μεγάλες ομάδες έδειξε πολύ καλή εικόνα, με αποτέλεσμα να κόβει βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Συγκεκριμένα, ΠΑΟΚ και Αστέρας δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν τους Ακρίτες ούτε εντός, ούτε και εκτός, η ΑΕΚ «κόλλησε» στα Πηγάδια, ο Πανιώνιος έχασε, ενώ υπάρχει και το πρόσφατο, μεγάλο διπλό στην Λεωφόρο. Όλα αυτά είναι σημαντικά αποτελέσματα, όμως υπάρχει και ένα... αλλά, το οποίο σαν αγκάθι πληγώνει την Ξάνθη!

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η εικόνα της ομάδας, όταν έχει να αντιμετωπίσει έναν πιο βατό αντίπαλο και έχει τον ρόλο του δημιουργού. Εκεί όλα στραβώνουν, έρχεται ένα απίστευτο «μπλακ-άουτ» το οποίο έχει κοστίσει. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν χαθεί βαθμοί από τους ουραγούς Καλλονή και Πανθρακικό – οι πράσινοι πήγαν να κάνουν και το 2/2 εχτές – όπως επίσης από την Βέροια και τον Πλατανιά.

Ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετωπίζει, είναι η τραγική συγκομιδή του Καπετάνου, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του – και μοναδικό – γκολ στην σεζόν, στο ματς του δεύτερου γύρου με τον Ατρόμητο. Όχι μόνο γιατί ο ίδιος δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά κυρίως, διότι δεν υπάρχει δημιουργία που θα τροφοδοτήσει έναν επιθετικό περιοχής όπως αυτός. Αντίθετα, τα περισσότερα τέρματα έρχονται από την μεσοεπιθετική γραμμή, με τους Νιέτο και Σολτάνι να μετρούν από 6 και 5 αντίστοιχα.

Συνοψίζοντας, η Ξάνθη έχει μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει την έκπληξη, αφού είναι η μόνη ομάδα που έχει εύκολο πρόγραμμα και έχει ξεμπερδέψει με όλους τους μεγάλους, όμως ταυτόχρονα, πρέπει να αποδείξει το αυτονόητο, δηλαδή, πως αυτό είναι κάτι θετικό και όχι πρόβλημα για τους Ακρίτες.

Το πρόγραμμα:

Παναιτωλικός
Καλλονή
Πανιώνιος
Λεβαδειακός
Πλατανιάς
Βέροια
ΠΑΣ Γιάννινα

(Με έντονη γραμματοσειρά τα εντός)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα