Πώς και γιατί δεν κέρδισε στη Λεωφόρο…

Πώς και γιατί δεν κέρδισε στη Λεωφόρο…

Πώς και γιατί δεν κέρδισε στη Λεωφόρο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε στη Λεωφόρο και τονίζει ότι στο τέλος θα μετρήσει μόνο το αποτέλεσμα.

Για πολλοστή φορά φέτος ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε σε ένα παιχνίδι. Γι’ ακόμη μία φορά αυτή η ομάδα που ταλαιπωρείται από δεκάδες προβλήματα και παίζει με τους πιτσιρικάδες, αγωνίστηκε για 7-8, αλλά παραχώρησε ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι άδικο. Έχει όμως εξήγηση ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε για 8 και τελικά πήρε το 6…

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά οργανωμένος όπως ΚΑΙ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό (Εκεί όπου δεν πήρε τίποτα…).

Ήταν ομάδα που «πάτησε» μπάλα, ένα σύνολο που είχε καλά τρεξίματα και σε αρκετά σημεία ανάγκασε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, κάτι που ΔΕΝ «έπαθε» σε κανένα ματς της Τούμπας με τους τρεις, εκτός από το τελευταίο ημίωρο στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου το σκορ βέβαια ήταν 3-0.

Παρολ’ αυτά ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τη νίκη στην Λεωφόρο γιατί μπήκε πολύ άσχημα στο ματς και έκανε φοβερά λάθη, με αποκορύφωμα τη φάση του Χατζηϊσαία, ο οποίος ΔΕΝ θα έπαιζε φυσικά δεξί στόπερ σε τριάδα, αν η ομάδα του είχε διαθέσιμο τον Βίτορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τη νίκη γιατί σε περισσότερες από 7-8 καλές του επιθέσεις, δεν είχε την ποιότητα, ή το καθαρό μυαλό να κάνει την σωστή τελική πάσα ή την ενέργεια. Έγινε τόσο φανερό και σήμερα πόσο λείπει αυτό το κάτι απροσδόκητο έξω από την αντίπαλη περιοχή, αυτό που δίνουν οι ποιοτικοί παίκτες όπως το «δεκάρι» που ΔΕΝ αποκτήθηκε ΟΥΤΕ το καλοκαίρι ΟΥΤΕ τον χειμώνα.

Ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι δείχνει σε πολλούς ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που… επέστρεψε μετά το 2-0.

Δεν είναι έτσι όμως. Δεν είναι οι 8-11 τελικές, ή τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ή η επιθετική κατοχή μπάλας, δεν είναι το 1-0 που έγινε από πάσα παίκτη του ΠΑΟΚ ή το 2-0 που έγινε από… κόρνερ του ΠΑΟΚ!

Ήταν πολύ πιο ομάδα αυτός ο… μισός ΠΑΟΚ από τον αντίπαλό του και απόψε κανείς ασπρόμαυρος δεν πρέπει να χαίρεται τόσο. Θα πρέπει να προβληματιστούν για το πώς και γιατί δέχθηκαν αυτά τα δύο γκολ και πώς δεν κέρδισαν αυτό το παιχνίδι, όπου και πάλι στάθηκαν καλά, αλλά είχαν λιγότερη ουσία σε σχέση με την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Στο τέλος της χρονιάς τίτλους και καλές θέσεις ΔΕΝ θα πάρει όποιος παίζει καλά, αλλά αυτός που παίρνει αποτελέσματα.

Και παρά το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλές προσωπικότητες, παρά το ότι η ομάδα του Τούντορ δεν έχει μεγάλη ποιότητα στους παίκτες που ενώνουν το κέντρο με την επίθεση, παρά τις άπειρες θλάσεις και τις απουσίες, στο τέλος κανείς δεν θα δώσει άλλοθι σ’ αυτή την ομάδα. Το αποτέλεσμα θα μετρήσει και μόνο αυτό!

* Στο τέλος (όπως πάντα) πάμε στον διαιτητή! Ο Κομίνης έκανε καλή (πενηνταρίσια) προσπάθεια για μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο σα να φοβήθηκε το «διπλό». Γιατί δεν αποβλήθηκε ο Μπεργκ για την επικίνδυνη προβολή του Μπέργκ στον Τζαβέλλα; Γιατί δεν αποβλήθηκε ο Μαμουτέ για την κεφαλιά στον Πέλκα; Επειδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ παίκτης του ΠΑΟΚ δεν κάνει βουτιά για να τον πείσει; Λογικά οι ερωτήσεις θα απαντηθούν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που προσέχει τις εντυπώσεις, μια και ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν «μιλάει» για τέτοιες λεπτομέρειες.

* Προφανώς και δεν γράψαμε τυχαία προχθές ότι… «μόνο οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν τον Τούντορ. Ο Κροάτης μένει στον ΠΑΟΚ γιατί ο Σαββίδης ξέρει καλά, ότι μεγάλο κομμάτι των αποδυτηρίων είναι μαζί του και θέλει να τον στηρίξει. Είδατε και σήμερα τι έγινε μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ και κυρίως μετά το 2-2. Όλοι στον πάγκο, όλοι στον προπονητή τους! Γι’ άλλη μία φορά!!

* Την Παρασκευή και πριν την κλήρωση του κυπέλλου γράψαμε γι’ αυτό που έρχεται. Προκαλούμε: Μπορεί η ΚΕΔ στους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να μην ορίσει τους γνωστούς «σημαδεμένους» διαιτητές της συνομοταξίας που περιγράψαμε δεκάδες φορές; Μπορεί η ΚΕΔ να ορίσει τους πιο έμπειρους-διεθνείς για να κόψει τον βήχα και την επιχειρηματολογία στους «κομπλεξικούς» που συνεχώς διαμαρτύρονται; Εγώ λέω ότι δεν μπορεί! Οι ίδιοι αυτοί… Μάνταλοι-Παππάδες-Αρετόπουλοι-Κύζες-Μήτσιοι θα παίξουν, όπως ο Δημητρόπουλος στο Καραϊσκάκη τον οποίο όχι μόνο δεν τιμώρησαν, αλλά τον επιβράβευσαν δίνοντάς του και άλλα μεροκάματα. Δεν μπορούν χωρίς αυτούς… Δεν τολμάνε να αφήσουν το κύπελλο στην… μοίρα του. Τρέμουν να ορίσουν τον πιο έμπειρο-ικανό-διεθνή και αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη διαιτητή.

* Είχαμε και βόλεϊ χθες με τον τελικό στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση. Το πώς έχασε ο ΠΑΟΚ από το 14-10 του πέμπτου σετ τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι κάτι… το οποίο δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα (μετά τις αλλαγές του Ιανουαρίου) έχει αθλητές με τεράστια προσωπικότητα και ήδη με δέκα προπονήσεις έχει φθάσει στο επίπεδο που ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δουλεύει με το ίδιο ρόστερ από το ξεκίνημα της χρονιάς.
Ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ χάρισε αυτό το τρόπαιο στους αντιπάλους θα δώσει ένα κίνητρο παραπάνω όταν έρθουν οι μεγάλοι αγώνες σε κύπελλο και πρωτάθλημα.

* Είχαμε και μπάσκετ, αλλά… ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι συνέβη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Αλήθεια έπαιξαν; Έγινε το ματς; Ας ενημερώσει κάποιος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.