Λας Πάλμας – Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Λας Πάλμας – Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Ισως η χειρότερη φετινή Μπαρτσελόνα πέρασε πολύ δύσκολα και τυχερά με 2-1 από τη Λας Πάλμας και βρέθηκε στο +9 από την 2η θέση.

Εχει αποθεωθεί για τις επιδόσεις της, αλλά σε αυτό το ματς ήταν κάκιστη. Το πως νίκησε λοιπόν έχει να κάνει απλά και ξεκάθαρα με την αστοχία των αντιπάλων και με την δική της τύχη. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πέρασε με 2-1 από το «Γκραν Κανάρια», αλλά εάν η Λας Πάλμας που πάλεψε για τη δική της υπέρβαση, το πίστευε λίγο περισσότερο, οι Καταλανοί θα είχαν αποχωρήσει από τα Κανάρια μα απώλεια βαθμών. Αντί αυτού όμως έφτασαν έστω και με την ίσως χειρότερη φετινή εμφάνιση τους στα 32 σερί ματς δίχως ήττα (34 το ρεκόρ στην Ισπανία και το έχει η Ρεάλ).

Χωρίς Πικέ και Μπουσκέτς (κυρίως) οι Μπλαουγκράνα είχαν σοβαρά θέματα σε άμυνα και κέντρο, ενώ η μπάλα σε κανένα σημείο δεν κυκλοφόρησε σωστά. Μέσι, Νεϊμάρ στο μεγαλύτερο διάστημα περπατούσαν και ο Λουίς Σουάρες σπαταλούσε ευκαιρίες. Πρώτα βέβαια είχε φροντίσει (6') έπειτα από χαμηλή παράλληλη του Ζόρντι Αλμπα, με κοντινό πλασέ να φτάσει τα 25 γκολ στη La Liga και τα 41 στη σεζόν συνολικά.

Ωστόσο, ο Γουίλιαν (10') απάντησε, βάζοντας πλάτη τον Ντάνι Αλβες και πλάσαρε σωστά. Ο Μέσι αστόχησε σε τετ α τετ (15'), ο Μόμο σούταρε άουτ (16') και η κεφαλιά του Λουίς Σουάρες (27') πέρασε ξυστά από την εστία. Στο 39' ήρθε το γκολ της νίκης που όμως ίσως να ξεκινάει με τον Σουάρες σε θέση οφσάιντ. Εκείνος έδωσε στον Μέσι, τον οποίο νίκησε ο εκπληκτικό Χάβι Βάρας, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει στο ριμπάουντ.

Ο πορτιέρο της Λας Πάλμας είχε μία τρομερή επέμβαση στο πλασέ του Σουάρες (49') και από εκεί και μετά όλο το ματς ανήκε στους Νησιώτες. Ο Γουίλιαν (60') έχασε το πρώτο σοβαρό και στη συνέχεια ο Αραούχο είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσει (78', 83', 90'), αλλά η μπάλα και στις τρεις περιπτώσεις σχεδόν άγγιξε το σίδερο. Τελικά γκολ δεν έβαλε η Λας Πάλμας και έμεινε κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού, ενώ η Μπάρτσα στο +9 από την Ατλέτικο και στο +10 από τη Ρεάλ, στρέφει το βλέμμα της στην Αρσεναλ.

Το MSN έχει βάλει τα 58 γκολ από τα 69 της Μπάρτσα στη La Liga για τη σεζόν 2015-'16 (87%)!

Λας Πάλμας (Κίκε Σετιέν): Χάβι Βάρας. Αϊτάμι, Μπίγας, Γκαρίδο, Νταβίδ Γκαρθία, Ρόκε, Μόμο, Ελ Ζαρ (75' Αραούχο), Βιέρα (67' Λέμος), Τάνα, Γουίλιαν

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ματιέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Σέρζι Ρομπέρτο (70' Βερμάλεν), Αρντά Τουράν (46' Ράκιτιτς), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα